icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

4x écht leuke schermtijd voor kids

Mag ik een (werk)momentje voor mezelf? Sommige zaken moet je als vader of moeder goed voor jezelf regelen. Stiekem ben ik daarom best wel fan van schermpjes voor kinderen: dan heb ik even een momentje voor mezelf! Maar ik vind het lastig dat zij dingen online doen en kijken, die ik niet zo leuk vind. Of die ik in elk geval maar voor beperkte tijd goed vind ;) Daarom 4x écht leuke online schermtijd waar ik wél blij mee ben.
Schermtijd voor kinderen waar je wel blij van wordt

1. Tijdschrift.nl

Wij hebben al een paar jaar een abonnement, wat een walhalla! Voor nog geen tientje per maand krijg je via je tablet/telefoon toegang tot 75 tijdschriften. Mijn zoontje leest de Donald Duck (ook DD Junior én DD Extra), Zó zit dat en Quest Junior. Mijn dochter leest de Tina & Katrien Duck.

En zelf lees ik de Flow, Linda, Jan, KekMama, Ouders van Nu, Flair, Viva én ik blader heerlijk door alle woonmagazines en de glossy’s! Heel fijn: je kunt de app op maar liefst 5 verschillende apparaten installeren. Dus als de kinderen op een scherm willen, dan zeg ik soms: “Ja, maar dan wel lekker ‘een duckie’ lezen!”

1 maand gratis - 9,99 per maand – 7,50 per maand als je al een abonnement hebt op één van de tijdschriften2. Playtime

Playtime is een nieuw spelletjesplatform van Talpa, nét gelanceerd. Het werkt zoals Netflix: je betaalt een vast bedrag per maand en het hele gezin kan daarvoor onbeperkt meer dan 300 spelletjes spelen. Zónder reclame, zonder het risico dat je kind extra in-app aankopen doet en met alleen toegang tot geselecteerde spelletjes (voor jonge kids is er een speciaal kidsprofiel).

Bovendien word ik blij van de leuke thema’s die ze hebben: Dolfje Weerwolfje, Frozen, Kikker en Adventure time.. Ook handig: met één account kun je op 5 verschillende schermen spelen, zowel op telefoon, tablet en pc. Zelf hou ik erg van puzzelen: Mahjong, Memory en vooral Sudoku!

Eerste maand gratis - €4,99 per maand - altijd opzegbaar3. Storytel.nl

Een boek luisteren via Storytel: gek genoeg voelt het toch alsof ze op hun (of mijn ;) telefoon mogen. Van Pluk van de Petteflet en Dikkie Dik tot Mees Kees en de Grijze Jager, ze hebben echt heel veel keus aan luisterboeken.

Het allerliefst heb ik dat ze zelf lezen, maar als ze moe zijn of we zitten in de auto, dan vind ik dit een heel fijn alternatief! Download de app, meld je aan en speur door de enorme bibliotheek met meer dan 150.000 luisterboeken naar een fijn boek. En ja, voor mezelf natuurlijk ook! Oortjes in en ssstt…..

14 dagen gratis – 11,99 per maand – altijd opzegbaar4. Disney+

Je hebt ‘m ongetwijfeld al vaak voorbij zien komen, het nieuwe Disney+ channel. Nog eentje? Ja, nog eentje. Ik ben overstag gegaan. Ik heb nou eenmaal een zwak voor Disney en geniet zelf ook van hun films! En ik heb vele malen liever dat ze een mooie Disney film kijken, dan dat ze eindeloos door YouTube scrollen… Dus als ik een momentje voor mezelf nodig heb, mogen zij lekker kijken!

7 dagen gratis proefabonnement – 6,99 per maand – per maand opzegbaar als je voor maandelijkse betaling kiest


Ik wens je veel momentjes voor jezelf toe in de komende weken én veel lees-, luister- en kijkplezier voor je kids! Annemarie – oprichter Kidsproof.nl