Terugblikken of blik vooruit?

9 december 2017
Ik zeg beide! Altijd goed en super leuk om even terug te denken aan alle leuke dingen van het afgelopen jaar. De niet leuke dingen laten we gewoon voor wat het is, kunnen we toch niks meer aan veranderen (zeg ik stoer).
Vorige maand was er nog een heel leuk herinneringsmoment, dat doet Facebook heel goed trouwens. Oude foto's en herinneringen boven water toveren wanneer je ze niet verwacht. Wat bleek? Het was al weer een jaar geleden dat ik bij Vandaag cs te Hengelo ben begonnen met kookworkshops voor kinderen. Een jaar alweer, wauw! 

Elke maand weer, word ik zo blij van de kookworkshops. De kinderen hebben zo'n lol met elkaar en in de keuken. Alles opeten? Ho maar, ondanks het zelf koken wordt nog steeds niet altijd alles opgegeten haha. Maar, ze proberen het vaak wel en hoe tof is het om te horen dat ze thuis één van de gerechten zelf hebben gemaakt. En niet één keer, maar wel meerdere keren. Daar doe ik het voor ;-)

Vooruit blik, hier gaan we zeker mee verder volgend jaar!

Eigenlijk is de eerste echte kookworkshop langer geleden. De allereerste kookworkshop was bij de dames van Kleine Gelukjes, thema: 'toetjes'. Kinderen lusten veel niet (zeggen ze) maar een toetje gaat er altijd wel in.



Zo ook dit toetje! Al zal niet iedereen het hoofdingrediënt kennen: Kaki.

Kaki of ook wel Sharonfruit is de komende maand volop verkrijgbaar. Mooi oranje rood van kleur en volgens mijn dochter van vijf lijkt het qua kleur en smaak op een meloen. Ik denk alleen dat daar de meningen over gaan verschillen. Je kunt de kaki eten als een appel of doormidden snijden en uitlepelen. Maar wij schillen de kaki en snijden hem in kleine stukjes. Mijn dochter is fan! Snap ik wel, zoet is goed. Dat ze ook nog gezond zijn, vindt mama dan weer fijn.

Ook een keer kaki uit proberen?

Kaki met crunchy pistache

Wat heb je nodig voor 4 toetjes:

500 gram kwark
1 limoen
3 kaki’s
2 takjes verse munt
1 eetlepel honing
50 gram ongezouten pistachenoten



Aan de slag:
Als eerste gaan we beginnen met de limoen en de munt. De muntblaadjes mogen heel fijn gesneden worden en door de kwark. Daar mag ook de sap van één limoen bij, flink roeren en even wegzetten in de koelkast (laat eventueel één van de kinderen even proeven of er misschien wat honing door de kwark wenselijk is). 

Daarna gaan we verder met de pistachenoten fijn hakken en even 5 minuten aanbakken in een anti-aanbakpan. Zonder boter of olie! Let op, de pan en de nootjes worden heel warm. Laat de nootjes even afkoelen en ga verder met de kaki.

Schil de kaki en snij de kaki in kleine stukjes of mooie schijfjes.

Verdeel de helft van de gesneden kaki over vier glazen. Vul aan met de kwark en eindig met weer een laagje kaki. Meng in een bakje de geroosterde pistachenootjes met een eetlepel honing.

Verdeel de pistachenoten over de vier gevulde glaasjes en smullen maar!

Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een mooi en gezond nieuw jaar. Geniet van lekker eten en van elkaar, tot volgend jaar!

Kirsty (moeder van Lieselot van 5) heeft haar eigen website, vol met lekkere recepten. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op Sophie's Food & Fun Club. Ook organiseert ze regelmatig leuke kinderworkshops dus houdt onze Uitagenda in de gaten! Tïp: de volgende workshop met als thema 'Party Snacks' is zaterdag 16 december.