Hygge in restaurant Hygge in Utrecht

29 september 2018
Kidsproofblogger Marloes ging uit eten bij het nieuwe Restaurant Hygge. Samen met man en dochter van vier ging ze op pad. Lees hier alles over hun etentje!
Restaurant Hygge: lekker en sfeervol uiteten met kinderen!
Afgelopen zondagochtend kroop mijn 4-jarige dochter bij mij in bed. Het eerste wat ze deze ochtend tegen mij zei was; ‘mama, wat was het leuk hé gisteren in het restaurantje’. En hygge (=gezelligheid in het Deens) was het zeker in het gelijknamige restaurant. Zaterdagavond zijn wij het nieuwe restaurant Hygge in Utrecht gaan uitproberen. Restaurant Hygge is een paar maanden geleden geopend. Het restaurant ligt aan de Goeman Borgesiuslaan 77, in de Utrechtse Staatsliedenbuurt.Nu kan ik schrijven over het fantastische interieur en de kind vriendelijkheid van het restaurant, maar daarover later meer. Nu eerst over het eten, want daar draait het immers om in een restaurant ; ). En het eten is goed, zeer goed. Het menu van de dinerkaart bestaat uit allemaal kleine gerechtjes. Wij houden daar van, van alles lekker uit proberen en met elkaar delen. Wij begonnen met een lekker wijntje met een portie ouderwetse bitterballen. En die waren me toch al lekker… Daarna hebben wij verschillende gerechtjes geproefd o.a. vitello tonnato, steak tartare en maleisische sateh. Echt alles smaakte goed! Voor de kinderen hebben ze ook genoeg lekkere gerechten op de kaart staan. Wij hebben een portie friet voor Bloeme besteld en verder heeft ze van onze gerechtjes gesnoept.Kinderen zijn van harte welkom in het restaurant, dat voel je ook als je binnenkomt. Bloeme werd ook echt welkom geheten bij binnenkomst. Ze hebben binnen een leuk kinderhoekje met speelgoed, leesboekjes en een wandtoestel. Ook liggen er kleurplaten en kleurtjes. De kinderen lopen lekker door het restaurant heen. Omdat het restaurant ruim is opgezet, merk je dat helemaal niet. Wat natuurlijk ook weer prettig is voor de gasten die zonder kinderen aan het eten zijn ; ). Toen wij er waren regende het pijpenstelen, wat het binnen lekker knus maakte. Maar buiten zag het er ook ontzettend leuk uit. Een prachtig terras met een groot grasveld waar ook genoeg speelgoed lag. Ik kan me echt voorstellen dat je bijvoorbeeld op een zonnige zaterdagmiddag met vrienden en de kinderen afspreekt om te borrelen en eten op het terras.Het interieur binnen is erg mooi en sfeervol. Er is veel gebruik gemaakt van de kleur zwart in combinatie met planten en prachtige lampen. Ook zijn er leuke sfeervolle hoekjes met mooie accessoires die ik zo mee naar huis zou willen nemen. Fijn een plek die leuk is voor kinderen, maar die ook voor ons leuk is.

De locatie van het restaurant is ook top. Als je in Utrecht woont, kun je uiteraard op fiets gaan. Wij waren met de auto en ze hebben gewoon een gratis parkeerplaats voor de deur! Je meldt je bij de slagboom en rijdt zo het gratis parkeerterrein op.

Utrecht is echt een fantastische plek voor kids rijker, met heerlijk eten, een super terras en een fantastisch interieur. Wij zijn fan! 

Klik door voor meer praktische info over het kindvriendelijke restaurant Hygge.

Marloes Roffel // 40 jaar // Bilthoven // getrouwd met Barry // moeder van Bloeme (bijna 4) // avonturen beleven // nieuwe plekjes ontdekken // zon // lezen // schrijven

Op zoek naar meer leuke tips van Kidsproof? Bekijk onze Uitagenda vol met kinderuitjes voor iedere dag!