Een middagje zwemmen bij Merwestein

30 augustus 2018
Hoera, het was studiedag! Een ideaal moment om lekker een middagje te gaan zwemmen bij Zwembad Merwestein in Nieuwegein.
Lekker een middagje zwemmen en spelen bij zwembad Merwestein in Nieuwegein!
Zwembad Merwestein is een groot en modern zwembad. Geen rechttoe-rechtaan bad met alleen een glijbaan, maar er is van alles te doen. We zijn er een tijd geleden al eens geweest, toen onze kinderen nog geen zwemdiploma's hadden. Toen hebben we ons goed vermaakt in de Aquajungle: een heel apart activiteitenbad voor kleintjes. Niet zomaar een pierenbadje, maar allerlei activiteiten in ondiep water waar kleintjes heerlijk kunnen spetteren en spelen. Superleuk, maar nu onze kinderen hun zwemdiploma's hebben, is het tijd om de rest van het bad te verkennen!

Er is van alles te doen in Merwestein: een golfslagbad, een glijbaan, een wildwaterbaan, een duikplank, een bubbelbad (met tv-screen!), een ijskoude bucket-game en nog veel meer. Bij mooi weer wordt de ligweide geopend, met beachvelden, buitenwedstrijdbad en een peuter- en kleuterbad.

Interactief zwembad

Het leuke is dat het zwembad ook nog eens heel interactief is. Zo is de glijbaan geen eenvoudige glijbaan: er zit een interactief spel in voor 'onderweg' en als je eruit komt, word je op de foto gezet! En de bucket-game is zeker ook heel interactief. Probeer de lampjes razendsnel af te tikken, anders word je getrakteerd op een ijskoude emmer water over je hoofd! Ook hier worden actiefoto's gemaakt die je later kunt terugkijken. Met een speciaal oranje armbandje dat je bij de balie kunt aanschaffen, kun je de foto's verzamelen en bewaren.

zwembad merwestein nieuwegein

Gezinszwemmen

Wekelijks is Merwestein op een vaste tijd speciaal voor gezinnen gereserveerd. Voor gezinnen met kleine kinderen kan snel te druk zijn in het zwembad. Daarom is het zwembad regelmatig alleen voor gezinnen geopend. Tijdens gezinszwemmen zijn er ook nog extra activiteiten, zoals Watergewenningsles, Stuiverduiken en Aquarobic. 

Een ijsje tussendoor

In het zwembad is ook een restaurant gevestigd. Prima plek om even bij te komen van het zwemmen en een lekker ijsje te nuttigen bijvoorbeeld. Er is boven nog een echte brasserie, met een wat uitgebreidere kaart, en bij het buitenzwembad kun je ook wat lekkers krijgen. 

zwembad merwestein nieuwegein

Een leuke middag

De kinderen vermaken zich hier supergoed! Het allerleukst is toch wel het golfslagbad. Vol spanning afwachten tot de zoemer weer gaat en dan lekker lang meedeinen en spelen op de golven. Ook de wildwaterkreek is een hit. De bucket-game wordt enthousiast gedaan maar de kinderen stoppen wel mooi voor het mis gaat! Slim. Ook de duikplank blijft leuk. 3, 2, 1... bommetje! 

Kortom: het was een leuke middag. Voor ons is Merwestein zeker voor herhaling vatbaar. De kinderen waren nog lang niet uitgespeeld. Het zwembad is ruim, netjes en vol afwisseling. We begrepen dat je hier ook terecht kunt voor je kinderfeestje, dat lijkt ons ook heel leuk! Zeker het kinderfeestje met discozwemmen, die gaan we zeker onthouden. 

Ook een keer zwemmen in zwembad Merwestein? Lees hier meer informatie over het zwemmen bij Merwestein en over de zwemfeestjes. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor zwemles (ook snelcursus in de vakanties!).

Meer leuke uitjes in de omgeving van Utrecht vind je in onze Uitagenda.