• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De favorieten van een leuke vader #6

17 juni 2024
Francisco is 36 jaar en woont samen met Shinta en zijn kinderen Alejandro (7 jaar) en Guillermo (5 jaar) in Heerhugowaard. In de weekenden gaat hij er graag op uit met de mannen. Hieronder deelt hij zijn favoriete tips!
Francisco werkt drie dagen in de week als basisschoolleerkracht en twee dagen in de week als coach van Playing for Success Alkmaar wat een maatschappelijk project is van AZ Alkmaar. In de weekenden dat zijn jongens bij hem zijn, gaat hij er graag met de mannen op uit. Hieronder deelt hij zijn favoriete tips!

Het regent, wat zijn jouw adresjes voor een druilerige dag?
Bij een regenachtige dag gaan de jongens heel erg graag naar Happy Inn of Ballorig. Meestal ga ik dan gewapend met een boek of iPad richting deze indoor speelparadijzen. De jongens vinden het heerlijk om te kunnen klimmen, rennen en in de ballenbak te springen. Voor mij als ouder is het prettig dat beide plekken overzichtelijk zijn, waardoor ik ze zonder al te veel zorgen vrij kan laten.

Wat zijn jouw tips voor het weekend? Wat is altijd leuk om te doen in het weekend?
Een activiteit die altijd te doen is zijn de Schoorlse duinen. Het kabouterpad is met name populair, maar simpelweg wandelen door de duinen samen met onze hond is erg leuk. Ook heb ik recentelijk peren geplukt in Middenbeemster. Wat een toffe ervaring was dat! Echter is dit slechts zes weekenden in het jaar beschikbaar ;-)

perenplukkenbeemster

Bij welke kinderkledingwinkel(s) slaag je altijd?

De Primark en de WE zijn voor mij de winkels waar ik leuke kleding voor de jongens kan vinden. Primark is populair bij de jongens, vanwege de vele Marvel, Mario etc figuurtjes op de kleding. De WE spreekt mij dan weer iets meer aan, vanwege de kwaliteit en de pasvorm van de kleding.

Wat zijn jouw favoriete plekken waar je met kinderen lekker kunt eten en waar je je écht welkom voelt?
Happy Italy in Alkmaar is echt een plek waar ik de jongens helemaal gek mee kan maken. Het idee dat zij een pizza Nutella kunnen bestellen vinden zij helemaal het einde. Ook het feit dat ze lekker kunnen spelen in de aanwezige ballenbak maakt Happy Italy een fijne plek.

Waar ben je geweest met het feestje van je kind of van welk feestje kwam jouw kind heel enthousiast terug?
Enige tijd geleden is mijn oudste naar een kaasboerderij geweest, waar hij het proces van melk tot kaas heeft gezien. Ook mochten zij kaas maken en mee naar huis toe nemen. Hier was hij echt lyrisch over. Het leuke is dat ik vroeger als kind ook zo’n soort kinderfeestje heb gehad en ik mij die dag nog tot in detail kan herinneren. Superleuk dus!Wat vind jij een gave speeltuin of speelplek in de buurt?
De jongens hebben een abonnement voor de OKB in Oudorp. Hier brengen zij veel woensdagmiddagen door. Het abonnement hebben zij toentertijd via mijn ouders gekregen en sindsdien is dat dé speeltuin voor de jongens.
Iets dichterbij huis is voor ons de Bolle Buik. Een kleine speeltuin, waar je ook heerlijke pannenkoeken kunt eten. Ook hebben zij nog een aantal midgetgolfbanen. Genoeg te doen dus!

Heb je nog andere goeie tips?
Ik durf niet te zeggen of veel mensen het nog niet kennen, maar wat ik echt een geslaagde plek vind is Land van Fluwel in Sint Maartensvlotbrug. De prachtige tulpenvelden, de hindernisbaan, het verkeersplein, de uitkijktoren en zelfs een klimmuur. Allemaal leuke activiteiten binnen deze locatie. Met als kers op de taart het pannenkoekenhuis met kleine prijsjes. Voor mij een garantie voor een toffe dag met de jongens.

Ook vind ik Dierenpark Blanckendaell in Tuitjenhorn een hele leuke plek om een fijne middag door te brengen. Het is een overzichtelijk park met dieren. Het heeft een grote speeltuin met aansluitend een terras + cafetaria. Ook hebben ze een trein waarbij je tegen een kleine betaling (€1,-) een rondje door het park mag maken.

Wat een leuke tips Francisco! Heel erg bedankt dat je ze met ons hebt gedeeld! PS: ken jij of ben jij ook zo'n leuke vader die er vaak op uittrekt met zijn kids? Mail ons dan via kopvannoordholland@kidsproof.nl. We nemen dan direct contact met je op!