Huis van Hilde; altijd wat te beleven!

15 januari 2024
In de zomervakantie reis je bij archeologiemuseum Huis van Hilde in één zomer door de geschiedenis! Elke week staat er een andere periode uit het verleden centraal en kun je mee met speciale themarondleidingen voor kinderen of deelnemen aan een workshop.
Huis van Hilde altijd iets te beleven
Aan het begin van de zomervakantie zijn wij op bezoek geweest bij Huis van Hilde in Castricum. Een super leerzaam museum waar veel te doen is. T/m 29 oktober is de tentoonstelling Doggerland te zien. Kom dus zeker voor die tijd langs!



We starten bij de tijdelijke tentoonstelling Doggerland, waar je een ongekende tijdreis maakt naar een verdwenen wereld onder de Noordzee. Hier leefden ooit mammoeten, neushoorns en de eerste Neanderthalers zoals Krijn, waar ook een reconstructie van is gemaakt.



Er is een speciale speurtocht voor kinderen gemaakt waardoor ze spelenderwijs leren. 



Het Huis van Hilde is een bijzondere plek vol archeologische schatten en historische ontdekkingen. Het laat ons kennismaken met mensen die duizenden jaren geleden leefden. Bij de vaste tentoonstelling zie je skeletten in een glazen kist en daarachter de reconstructie van hoe de persoon eruit heeft gezien. Vet gaaf! Er is ook hier een leuke speurtocht. 



Naast de expositie liepen we het Archeolab in waar allemaal verschillende speciale kastjes staan met archeologische voorwerpen van duizenden jaren geleden. Je mag het voorwerp van dichtbij bekijken, het eruit halen en aanraken.



Er zijn veel verschillende activiteiten te doen. De ArcheoHotspot is onze favoriet. Je mag aan tafel komen zitten en meehelpen met het archeologisch werk als een échte archeoloog. Je krijgt een pincet waarmee je opgravingen sorteert.



Deze zomervakantie zijn er extra leuke activiteiten. Wij deden mee aan een workshop vuurstenen bewerken.



Natuurlijk nog even langs de interactieve zandbak waar we de landschappen laten veranderen en het zelfs kunnen laten regenen. Magic! 



Kortom een leuk uitje! Huis van Hilde ligt vlakbij het station, dus je kunt met de trein gaan (dit is voor veel kinderen al een hele belevenis). Boven bij het Huis van Hilde is een restaurant waar je wat kunt drinken en eten. Naar de website