De favorieten van een leuke vader #2

16 april 2024
Rogier (35) is vader van Floris (5 jaar), getrouwd met Marieke en zij wonen samen in Castricum. Op deze foto zijn ze "op chique" voor kerst. Rogier geniet enorm van de uitjes met zijn kleine vent en deelt hieronder zijn 3 favoriete tips met ons!
Dit eerste uitje bevindt zich eigenlijk niet in onze regio (Kop van Noord-Holland), maar we vonden de tip zó leuk, dat we 'm toch met je delen. Rogier en Floris gaan namelijk samen het állerliefste met de trein naar Schiphol (wat al een uitje op zich is natuurlijk) om daar vliegtuigen te kijken, de Fokker die op het panorama-terras staat van binnen te bewonderen en daarna een lekker ijsje te eten. Ze gaan ook wel eens met de auto naar de start- en landingsbanen rondom Schiphol om de grote bakbeesten van dichtbij te zien opstijgen en landen. Rogier woont met zijn gezin in Castricum, dus dichtbij de duinen en het strand. In de duinen zijn ze regelmatig te vinden voor een wandelingetje over het kabouterpad (voorafgegaan door een bezoekje aan De Hoep; erg leuk interactief bezoekerscentrum) of gewoon lekker spelen op een veldje. Als afsluiting een lekkere pannenkoek bij Johanna's Hof (waar ook een leuke speeltuin bij zit), is daarbij favoriet.Waar ze ook regelmatig te vinden zijn, is bij Brasserie Santiago op het Pompplein in Egmond aan Zee. Daar werken mensen met een verstandelijke beperking, waaronder ook de tante van Floris. Het restaurant is ontzettend leuk ingericht met achterin een stoomlocomotief waarin de kinderen kunnen spelen en daarvoor coupés met tafeltjes, waar je als gast in kan gaan zitten. De bediening is ontzettend leuk en het eten heerlijk! En... op woensdag is het pannenkoeken-dag; kinderpannenkoek voor €1,- (oeps... wéér een pannenkoek?).Dit waren onze favorieten!

Groeten van Rogier en Floris

TIP: ben je op zoek naar nog meer uitjes? Kijk dan even op onze website, want die staat bomvol met allerlei leuke uitjes met kids!