icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Haren verven met crêpepapier

1 januari 2021
De dochters van Elke houden niet van vlechten in hun haar, maar ze vinden het wél leuk om hun haar een kleurtje te geven. Met (uitwasbare) verf lukte het niet zo goed, dus probeerde Elke wat anders.
Haar verven met crêpepapier
Onze meiden zijn trots op hun lange lokken. Als de ‘dode puntjes’ moeten worden geknipt, gebeurt dat met frisse tegenzin. Ze zijn niet zo van de kunstige vlechtcreaties. Gelukkig ook maar, dat vlechtwerk is niet aan mij besteed. Wel vinden ze het leuk om met krijt hun haar een kleurtje te geven. En ik ook! Ik heb zelf al vele verschillende kapsels en kleuren gehad en stond dus ook te popelen om wat kleur in de haren van mijn meiden aan te brengen.

In het begin van de coronaperiode hebben we het al eens geprobeerd met échte verf (uitwasbaar) uit de winkel. Helaas was het resultaat amper te zien na een sessie van een uur. Toen ik op school vorige week een meisje zag met felgekleurde roze lokken heb ik me door haar eens uitgebreid laten informeren. Haar blonde lokken bleken gekleurd met crêpepapier. Supergaaf én snel uitwasbaar!Op zondagmiddag gingen we aan de slag. Twee grote bakken werden klaargezet. Daar deden de meiden roze (Jet) en blauwe (Fien) stroken crêpepapier in. In beide bakken ging een eetlepel zout en een bodempje warm water. Niet te veel... want hoe meer water hoe lichter de kleur was mijn gedachte. (Let op: zout droogt het haar uit, dus ook daarvan niet teveel gebruiken!)Het water kleurde gelijk blauw en roze! Na een kwartiertje haalden we de stroken crêpepapier uit de bak en mocht Fien haar haren in het laagje gekleurde water hangen voor een gaaf dip dye effect. We hadden haar haar vooraf in twee staarten gebonden, zodat alleen de puntjes in het water hingen. Fiens haar kleurde gelijk blauw/ groen. Enthousiast werd ook Jets witblonde haar in de bak gehangen en bij haar was het effect nog sneller zichtbaar. Haar haarpunten kleurden felroze. De meiden konden niet wachten om het eindresultaat te zien.Voor het zover was herhaalden we het dippen van het haar een aantal keren. De haren werden wat drooggedept en met een handdoek om de schouders (bescherming kleding!) kropen de meiden achter hun iPad om het haar te laten drogen. Het resultaat was super; ik had erg blije meiden in huis. En het resultaat bleef ook een flink aantal dagen zichtbaar. Vooral de roze kleur van Jet bleef lang zitten. Na een aantal wasbeurten was de kleur helaas verdwenen. Maar… de meiden staan te popelen om een nieuw kleurtje uit te proberen!Groetjes Elke

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.