Kerstmarkten 2023

3 december 2023
Proef de kerstsfeer en bezoek een van de leuke en gezellige kerstmarkten die Zuid-Limburg te bieden heeft. Lekker struinen langs kilometers lang aan kraampjes, muziekpodia, gluhwein, warme chocolademelk, kerstworkshops, kerstinspiratie en nog veel meer.
Komende periode zullen we dit blog continu blijven updaten met toffe en leuke kerstactiviteiten. Kom dus regelmatig even langs om deze updates te lezen!

Kerststad Valkenburg

Van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024 is het Geulstadje Valkenburg weer van onder tot boven in kerstsferen gehuld. Geniet gezellig en ontspannen van de vele lichtjes, de muziek en al het lekkers, boven- én ondergronds! 

In Kerststad Valkenburg valt zoveel te beleven! Laat je meevoeren door de ondergrondse betovering in de kerstgrotten van Valkenburg met de gezelligste kraampjes, sfeervolle lichtjes, het kerstverhaal verteld in groot en klein en meterslange miniatuurdorpjes. Het hele stadje is in kerstsferen gehuld voor dat onvervalste kerstgevoel. Wat ga jij allemaal doen? 
Magisch Maastricht 2023

Beleef de ultieme kerstsfeer met het hele gezin tijdens Magisch Maastricht! Voor kinderen en ouders zijn er ontzettend veel leuke activiteiten te beleven.

Op de schaatsbaan kun je je schaatskunsten vertonen, en voor de kleinere kinderen is er een aparte baan. Of wat dacht je van een ritje in een hele mooie, oude draaimolen of in de Winter Express, een rupstreintje uit 1920? Ook kun je even zitten in het kerstreintje dat op het Vrijthof staat, en een ritje maken in het 45 meter hoge reuzenrad. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de kerstmarkt en Maastricht zelf.

Magisch Maastricht is te bezoeken van 30 november t/m 31 december!Wentjerdruim 2023

Om de kortste en donkerste dagen van het jaar te verlichten, is de gehele historische binnenstad van Sittard aangekleed tijdens Wèntjerdruim. Op de Markt in Sittard vind je dit jaar de zingende kerstboom. Deze prachtige boom zorgt elk uur voor een winters spektakel. Ook kun je door de binnenstad verschillende grote winterse figuren tegenkomen! 

Wèntjerdruim tovert Sittard om tot dé plek voor de ultieme kerstbeleving waar de winterse sfeer te proeven is en waar je de mooiste kerstcadeaus kan vinden. De fraai versierde gevels en winterbomen zorgen ervoor dat de hele historische binnenstad en het terrein bij de Ligne volledig in de kerstsferen komt.Wintertijd Heerlen

Wintertijd Heerlen is hét winterevenement van regio Parkstad en vindt plaats in Heerlen centrum van 14 december 2023 t/m 7 januari 2024. Een winters evenement voor de hele familie, zet de data's in jouw agenda want dit gezellige winterse spektakel mag je niet missen! 

Bij Wintertijd Heerlen vind je een 600 vierkante meter grote schaatsbaan van écht ijs, een ijsglijbaan van 5,5 meter hoog en 30 meter lang waar je met banden vanaf kan glijden, een curling baan en een gezellig ingericht wintercafé op het Pancratiusplein. Er is van alles te beleven voor jong én oud! Krismes i Kirchroa

Vanaf 9 december is de kerstman weer te vinden in Kerkrade. In sfeervol ingerichte verwarmde tenten stallen de standhouders hun fraaie producten uit. Je vindt hier kunstzinnige kerstcadeaus en handwerk, maar ook lokale producten. Daarnaast geniet je van activiteiten, optredens en een ritje met de kersttrein. Een ultieme kerstbeleving! 


Wat is er weer een boel te kiezen om naar toe te gaan. Vergeet niet om regelmatig in onze uitagenda te kijken voor de meest up-to-date uitjes in Zuid-Limburg! Er staat genoeg in om jouw kerstvakantie mee te vullen. Op onze DIY- pagina vind je nog heel veel leuke tips voor kerstknutsels en kerstrecepten!

Het hele kidsproofteam wenst je fijne feestdagen toe en een fantastisch 2024 vol met leuke nieuwe uitjes om te mogen ontdekken!