Kerstvakantie | Magische uitjes in de regio

22 december 2023
Lampjes, Liedjes en wonderlijke winteruitjes: kerstvakantie! Met twee weken vol vrolijke uitjes. Zijn jullie klaar om samen het museum in te duiken of de mooie bossen van Zuid-Limburg te ontdekken? Gelukkig is er ook binnen genoeg leuks te doen. Hieronder alvast een paar van onze favoriete tips!

Fijne feestdagen! Liefs, Susanne
De Reflectortocht

Vind deze kerstvakantie al stralend je weg door het BloteVoetenParkbos! Op de 3 km lange route hangen reflectoren in allerlei vormen klaar om je de weg te wijzen. Laat je schminken in neonkleuren en geniet van een heerlijk winteruitje!

Vergeet je zaklamp nietGloednieuwe experience
Nieuw bij Discovery Museum: Revolutie Aarde, een unieke walkthrough experience over de aarde! Kom kerstfiguur zeepjes gieten in de Science Labs! Of ontdek de Escape Game waar kinderen het museum kunnen redden.

Op onderzoek uitSpetteren in de vakantie

In de kerstvakantie kun je bij Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua een heerlijke duik nemen. En de kids? Die testen enthousiast één van de vele glijbanen, zoeken de schat van Kapitein Kid of wagen zich in de wildwaterbaan!

Samen plonzen Betoverd Kasteel Hoensbroek

Stap deze winter in de schoenen van een prinses, jonkvrouw, ridder of prins bij Kasteel Hoensbroek! Speurtochten en een nieuwe multimediatour brengen het verleden tot leven. En ontmoet 7 jan de Ridders van de Heerlijckheid Hoensbroek

Voordelige familiekaartNieuwe familie VR-ervaring

Bij The Park in Hasselt verandert je uitje in een vervloekte missie in het oude Egypte. Volg de weg naar de piramide en red de professor. Dit VR avontuur is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Een heel tof gezinsuitje in de kerstvakantie!

Mask of the Pharaoh spelenWinteruitjes in Nederland

De leukste wintertips: magische lichtjestours, coole ijsbanen, schitterende kastelen, mooie kerstfilms, hartverwarmende voorstellingen, extra museumactiviteiten en meer. En dat verspreid over heel Nederland!

18 unieke uitjesKerstmarkten 2023

Bezoek een van de leuke en gezellige kerstmarkten in Zuid-Limburg en proef de kerstsfeer! Dat betekent lekker struinen langs kraampjes, muziekpodia, warme chocolademelk, kerstworkshops, kerstinspiratie en nog veel meer!

Hier kun je terechtMagische kerstbeleving

Bij MergelRijk word je ondergedompeld in een prachtige Kerstsfeer. Geniet van het Kerstverhaal in miniatuur. Maak je Kerstsouvenir van mergel. En speciaal voor de Kerst zijn er ook Kerst 3D schilderingen voor de leukste Kerstfoto’s.

Betoverende KerstgrotTIP: Nog meer leuke uitjes in de kerstvakantie vinden? Bekijk dan onze Uitagenda! Naar de website