Speeltips voor je dreumes

12 april 2020
Wat doen we met de dreumes? Thuis zitten is al lastig, helemaal met een actieve dreumes die misschien net heeft leren lopen en er helemaal klaar voor is de wereld te ontdekken! En dat mag nu niet… dat kan best een uitdaging zijn!

Bij Stichting het Jonge Kind Centrum worden er elke dag leuke speeltips gedeeld die op een goede manier de ontwikkeling van je kleintje stimuleren. In deze blog nog een aantal tips om deze periode door te komen met je actieve dreumes. 

Doe samen het huishouden en neem er de tijd ervoor. Dreumesen leren door te kijken naar jou en door jou te imiteren. Dat ze mee mogen helpen vinden ze vaak erg leuk. Hang samen de was op, laat je dreumes ook een stukje komkommer of paprika snijden voor de salade of geef je dreumes een doekje en laat hem helpen met schoonmaken. Misschien niet heel effectief, maar wel goed voor de ontwikkeling van je dreumes en het is veel gezelliger om het samen te doen!

Zorg voor een beetje ritme en routine op de dag. Dat doe je door vaste momenten in te bouwen, alles is nu anders nu mama en/of papa thuis zitten. Vaste momenten en routines op de dag geven je dreumes houvast. Het is bijvoorbeeld niet gek om elke dag halverwege de ochtend even samen fruit te eten. Dat biedt structuur en duidelijkheid. 

Vertel wat je gaat doen, kondig het aan zodat je dreumes weet wat er komen gaat. Zo maak je de wereld voorspelbaar. Ga niet plotseling opruimen, maar vertel dit van tevoren. Door rekening ermee te houden dat je kind de informatie even moet verwerken, kan je kind gemakkelijker omgaan met de verandering en is de kans dat het meegaat in deze verandering groter. 

Soms is de koek even op… doe dan even iets heel anders. Ga lekker samen dansen of doe een kietelspelletje. Samen lachen en plezier maken is dan de beste remedie 😊

Meer weten over Stichting het Jonge Kind Centrum of binnenkort een proefles volgen? Check voor meer informatie de website! En volg de Facebook-pagina voor elke dag een nieuwe speltip!

Tip: Bekijk wat Flevoland voor je doet tijdens corona. 

banner-corona-blog

Naar de website