13x de leukste voorstellingen bij Kunstlinie in het voorjaar

21 september 2023
Het theater is een magische plek voor kinderen. Vol verbazing je ogen uitkijken, giechelen, op het puntje van je theaterstoel zitten... Dit zijn onze 13 favoriete kindervoorstellingen die te zien zijn bij Kunstlinie Almere in het voorjaar. Laat je verrassen door deze mooie producties!

1. Bing is jarig (2+)


Op 21 januari 2024 komt Bing naar het theater met een vrolijke voorstelling vol nieuwe liedjes en interactie. In de voorstelling viert Bing zijn verjaardag samen met de kinderen in het theater en al zijn bekende vriendjes Coco, Sula, Pando, Amma en natuurlijk Flop. Het hoogtepunt van de voorstelling is het partijtje van Bing, hier zullen al zijn vriendjes verkleed verschijnen. En de kinderen in het theater mogen ook verkleed naar de voorstelling komen!

Ontdek de familieshow!2. Titus & Fien (4+)


Titus en Fien bereiden zich voor op de feestdagen, maar natuurlijk gaat dat niet vanzelf. Waar Fien voornamelijk bezig is met lekker eten, kan Titus het niet laten om de leukste grappen uit te halen. De Titus & Fien Winterrevue op 27 januari 2024 is een echte winterse familieshow vol oliebollen, kerstversiering en natuurlijk gezelligheid! Met een prachtig decor, live orkest, grote hits, hilarische sketches en grappen en grollen, is deze voorstelling een heerlijk uitje voor de hele familie!

Waan je in het leven van Titus & Fien!Theater in de voorjaarsvakantie!

3. Pinocchio Effect (10+)

Een familievoorstelling op zondag 18 februari voor iedereen van 10 tot 110 jaar vol humor en ernst over iets wat we allemaal doen: liegen. Waarom liegen we eigenlijk en waarover? Met dans die niet kan liegen, theater, live video en nietsverhullende performances is Pinocchio Effect een voorstelling over serieuze onderwerpen, benaderd op een humoristische manier.

Meer info en tickets4. Dikkie Dik & Ik (2+)

In ‘Dikkie Dik en Ik’ kan het allemaal. Dikkie Dik beweegt zich middels projecties en videobeelden door de ruimte. Twee acteurs brengen met veel slapstick en humor op vrijdag 23 februari samen de wereld van Dikkie Dik tot leven. Ze spelen een spel met verdwijnen en verschijnen, met fantasie en werkelijkheid.

Beleef het nieuwe verhaal!5. Coco kan het (2+)

‘Coco kan het!’ zit vol muziek en dans en gaat over durf, iemand aanmoedigen en samen sterk staan. Aan het eind van de voorstelling mag je je eigen vleugels uitslaan, het nest uitvliegen en meedansen. Zo vrij als een vogeltje. Je kunt het op vrijdag 23 februari!

Kaartjes reserveren!6. Danstheater AYA (6+)

In Yanasei zie je twee zussen die elkaar steunen, opkomen voor zichzelf, vechten tegen het onrecht, leren leven met de dood en alles willen doen en opgeven voor elkaar. Het verhaal begint als één van de zussen in Yanasei terecht is gekomen. Beweeg mee in de dansvoorstelling op 3 maart 2024.
7. Bon dia, Goeiemorgen (4+)


Het lukt Izaline niet om in slaap te komen. In het schemergebied is haar slaapkamer een plek waar knuffels tot leven komen, een schimmenspel leidt tot een groot dansfeest en er wordt zelfs gevoetbald! Izaline beleeft allerlei avonturen waarbij de vrolijkste kinderliedjes voorbijkomen. Is het een droom, of is dit echt? Bon Dia, Goeiemorgen is een muziektheatervoorstelling (4+) op 10 maart 2024 rondom kinderliedjes van Curaçao, Aruba en Bonaire.

Wees er snel bij en boek alvast je ticket!
8. Mees Kees Op Kamp (8+)

Mees Kees gaat met zijn klas op kamp naar de duinen. Harstikke leuk, maar schoolhoofd Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt en geeft hem een dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van mevrouw Dreus een geweldig kamp weet te maken! Zwemmen is toch ook werken? En een zeester zie je toch het beste in de zee in plaats van in een museum? Ga je mee op kamp op 15 maart 2024?

Kom gezellig met het hele gezin kijken!9. Ernst, Bobbie en de rest (4+)


Ernst en Bobbie hebben vakantie, maar er gaat meteen van alles mis. Op weg naar de camping zijn ze verdwaald in het bos en Bobbie is ook nog hun tent vergeten mee te nemen… Als ze uiteindelijk bij de camping aankomen, is het overvol. Er is geen enkel plaatsje meer vrij voor Ernst en Bobbie. Gelukkig heeft Ernst de oplossing: Ernst en Bobbie worden het animatieteam van de camping! Maar of dat nou een goed idee is….? Zing uit volle borst mee met de nieuwste hits op 17 maart 2024!

Beleef een nieuw avontuur met Erst en Bobbie!10. Nijntje de musical (2+)


Als nijntje naar het theater komt is het altijd feest. Beleef op 20 april 2024 de avonturen en geniet van de verhalen van het beroemdste konijntje van de wereld, haar familie Pluis en haar vriendjes. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes. Geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna schreef tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes. Een frisse, creatieve voorstelling voor jong én oud!

Onmoet het bekende konijntje!Theater in de meivakantie

11. Supernormaal (5+)


In de wonderlijke wereld van Supernormaal op maandag 29 april wil een driehoek liever een rechthoek zijn en houdt een juf niet van brave kinderen. Theatermaker Loek de Bakker maakt een grappige en ontroerende voorstelling met livemuziek van Zilveren Krekel-winnaar Jelle Hoekstra, die je laat dansen in je stoel. 

Een supernormale voorstelling12. Milky Way (8+)


Milky Way is een fantasierijke, fysieke theatervoorstelling op vrijdag 3 mei die gaat over je soms eenzaam voelen, maar daar samen in zijn. Een voorstelling die gaat over het hangen tussen kind en volwassen zijn en het in beweging zetten van je vragen. En vooral over het vertrouwen hebben dat er iemand zal komen die er voor je zal zijn wanneer je van een muurtje dreigt te vallen.

Leuke voorstelling in de meivakantie13. Kromanti (8+)


In de fantasievolle familievoorstelling ‘Kromanti’ gaat een groep dansers op zoek naar hun spirit, op de ritmes van door henzelf gespeelde livepercussie. Eén danser maakt de hoogste sprongen en salto’s van iedereen. Hoe kan dat? Hij luistert naar de stem van Kromanti, de spirit die in hem zit en staat voor moed en vliegkunst. Reis op 17 mei 2024 mee door het binnenland van Suriname. Met breakdance als vertrekpunt, langs afrodance en traditionele Afrikaanse dansstijlen.

Meer info en tickets vind je hier!Nog meer theatertips!

Op zoek naar nog meer inspiratie om lekker met de kids naar het theater te gaan? Op Kidsproof.nl verzamelen wij de leukste tips voor voorstellingen bij jou in de buurt! Klik op Uitagenda en bladeren maar!

Veel plezier bij alle voorstellingen! Naar de website