12x Zomervakantie Museum Aanraders!

5 juli 2023
Zomervakantie: tijd om eens met je kind een leuk museum te bezoeken! Deze musea in Haarlem, Amsterdam en omstreken hebben een leuk kinderprogramma, een toffe speurtocht of speciale activiteiten die leuk zijn om met kinderen te doen.
Deze musea in Haarlem, Amsterdam, Leiden en in de Kop van Noord Holland zijn super kidsproof! Ze hebben deze zomervakantie leuke extra activiteiten waardoor een museumbezoek met je kind nóg leuker wordt!

1. NIEUW bij Rijksmuseum Amsterdam: Missie Meesterwerk

Zijn de diamanten op de kroon van Willem I echt of nep? Is het kunstwerk nog intact en hoe herken je een echte Vermeer? Met de modernste technieken onderzoek je deze zomer in het Rijksmuseum echte kunstvoorwerpen.


2. Zomer bij Boerhaave

Ontdek de wereld van de microscopie bij Rijksmuseum Boerhaave! Deze zomer zijn er leuke activiteiten: maak je eigen petrischaaltje kunstwerk en dompel je onder in het kleine tijdens het micro-festival. Ook is de waterspeeltuin open!


3. Zomervakantie bij Move

Deze vakantie beleef je super diverse workshops en activiteiten bij Move Amsterdam! Met opties als Freestyle football, Drone vliegen, Stuntsteppen en Racen als een F1 coureur valt er genoeg te kiezen. Nieuwe herinneringen maken!


4. NIEUW bij het Frans Hals Museum: De Dikke Doe-en Luistertour

Vanaf 1 augustus wordt een bezoek aan het Frans Hals Museum nóg leuker en toegankelijker voor kinderen, met deze leuke audiotour vol quizzen, weetjes en spannende verhalen. Een bezoek inclusief audiotour is voor kinderen helemaal gratis!


5. Zomer in Teylers Museum!

Fossielenfantasiën, knetterende vonken, prachtige prints, mini-colleges en meer; deze zomervakantie staat Teylers Museum bol van de leuke familie-activiteiten in het oudste museum van Nederland, dat toevallig wel mooi in 'ons' Haarlem staat! 


6. Kriebelen in het Pieter Vermeulen Museum

Na een verhaal van Pim de Pissebed kunnen kinderen in het Pieter Vermeulen Museum spelen, ontdekken en leren in de wereld van Olga Oorworm, Miranda Mier, Diederik Duizendpoo en nog véle andere kriebelbeestjes. Leuk voor kids van 3+!


7. Feest bij Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is jarig en dat betekent feest! Leuk voor kinderen: meedoen aan de Koningsspelen, kermisspelletjes spelen & de praalwagen bewonderen. Verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken.


8. Koken en proeven bij het Tropenmuseum

Kook en proef de lekkerste Surinaamse gerechten tijdens de kookzondagen. Ontwerp je eigen Keti Koti button in de feestwinkel of ga op junior- of familietour in Sabi Suriname. Het Tropenmuseum in Amsterdam is leuk voor het hele gezin!


9. Reis door de geschiedenis in Huis van Hilde 

Neem deze zomer een duik in de geschiedenis bij Huis van Hilde. Iedere week staat er een ander tijdperk centraal en kun je mee met speciale themarondleidingen voor kinderen of deelnemen aan een workshop. 


10. Walvissen, water en schepen in het Scheepvaartmuseum

Start met Walvisyoga, maak op het Open Plein een kleurrijke tekening over Bigi Kayman, vaar mee met Plastic Whale of doe de botenroute. En natuurlijk stap je aan dek van het VOC-schip bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.


11. Ontmoet Kwast in het Rembrandthuis

Kwast was Rembrandts hondje. Vandaar dat je hem op veel van zijn schilderijen ziet, lollig hè? En Kwast kent alle hoeken & gaatjes van zijn voormalige huis, het Museum Rembrandthuis in Amsterdam. Speur je mee met zijn multimediatour?



12. Stap in de tijdmachine bij Verzetsmuseum Amsterdam

Stap in de tijdmachine en ga mee naar Nederland in de jaren 1940-1945. Aan de hand van waargebeurde verhalen leren kinderen in het Verzetsmuseum in Amsterdam over WO II. Extra spannend met het gratis speurboekje!


Veel plezier!


LEES OOK: Zomervakantie uitjes in en om Haarlem