20 uittips voor de kids in de herfstvakantie

26 september 2023
Hoera herfstvakantie! Lekker er op uit met z'n allen! Er zijn heel veel leuke herfstactiviteiten in Leiden. Van 14 t/m 22 oktober 2023 kunnen kinderen hun hart ophalen tijdens toffe uitjes in Leiden en omgeving. Lees snel verder voor onze 20 tips!
Hoera herfstvakantie! 15 tips

De herfstvakantie staat voor de deur. Lekker er op uit met z'n allen! Vervelen is er niet bij, onze Uitagenda staat bomvol met te gekke uitjes voor kinderen en gezinnen deze herfstvakantie!

Ga terug in de tijd in Archeon
In Archeon is er tijdens de herfstvakantie éxtra veel te ontdekken, beleven en doen! Vaar in een boomstamkano, stap in de schoenen van je voorouders, ga op bezoek bij de smeden en geniet van de spectaculaire Gladiatorenshow.
Gaaf herfstvakantieprogramma


Ontdek het jaar 1000!
Ontdek in de herfstvakantie de nieuwe tentoonstelling Het jaar 1000 in het Rijksmuseum van Oudheden. Doe de blacklight tour of ga op ontdekkingsreis. Ook kun je een mozaïek-fotolijstje knutselen en kleuren. Leuk uitje! Kom knutselen en speuren.




Kastanjerrr Theaterfestival
In de herfstvakantie barst het Kastanjerrr Theaterfestival weer los in de Leidse Schouwburg! Doe mee met het gratis Jeugd Theatercollege, geniet van de musical met Pietje Bell, beleef een percussieconcert vol humor en meer!
Gaaf programma, reserveer snel 



Laatste kans DierenAcademie
De DierenAcademie loopt tot een einde... pak je kans dus deze vakantie! Er zijn veel leuke extra activiteiten zoals dierenmaskers maken. En kom op 22 oktober naar het grote DierenAcademie eindfeest! Bij Wereldmuseum Leiden (voorheen Volkenkunde)
Kom ook naar het eindfeest! 



Salto's en snelheid
Laat je kids hélemaal los gaan bij JUMPIN' Noordwijk. Een fantastisch overdekt trampolinepark met veel extra's zoals een Big Airbag en een gloednieuwe Bounce Track. In de gezellige zithoek geniet je van heerlijke koffie. Fijne plek!
Ga los bij JUMPIN' Noordwijk


Zelfpluk bij de Olmenhorst

Trek je laarsjes aan en kom t/m eind oktober heerlijk biologische appels en peren plukken op Landgoed de Olmenhorst! Ook zijn er gezellige plukmarkten, ponyritjes, workshops, schmink, speeltuin en meer.
Leuk uitje voor het hele gezin




Met je knuffel in de trein
In de herfstvakantie kun je weer een ritje om het Valkenburgse meer maken met Stoomtrein Katwijk Leiden en het museum bewonder. Kom je op 21 of 22 oktober? Dan mogen kinderen gratis naar binnen als ze hun knuffel meenemen!
Wanneer rijdt de stoomtrein?



Ontdek de wetenschap
In hét museum van de wetenschap word je in de herfstvakantie met je gezin ondergedompeld 'in het kleine' tijdens het micro-festival. Ook maak je je eigen kunstwerk in een petrischaaltje, kun je op pad met de dokterstas en nog veel meer!
Naar Rijksmuseum Boerhaave




GPS tour in een kek autootje
Boek een 2-persoons Renault Twizy van Renzy met GPS audiotour en tour door Zuid-Holland! Kies bijvoorbeeld het familie-duin-strand-pakket bij Noordwijk. De kids gaan met de fotospeurtocht op zoek naar de geheime code... leuk!
Leuk uitje in de herfstvakantie!



Speciale Frozen Sing-A-Long
Vier deze herfstvakantie de 100ste verjaardag van Disney bij LIDO met de speciale Frozen Sing-A-Long voorstelling. Kijk en zing je mee? Het is in het Nederlands. Zullen wij een sneeuwpop maaakeeen?
Reserveer snel je kaartjes!





Klimmen & klauteren
Leuk en actief uitje deze vakantie? Kom klimmen bij Boulderhal Kunststof of Krachtstof in Leiden! Hier kun je met kinderen vanaf 6 jaar komen boulderen, zonder cursus of gedoe met touwen. Er ligt gelukkig wel een dikke valmat:-).
Actief uitje in de boulderhal





Speciale actie Virtuorium
Bij het Virtuorium in Leiden beleef je de tofste VR-avonturen! Tijdens de herfstvakantie is er voor voor 9-15 jarigen een speciale actie. Samen een uur spelen voor de prijs van één. Dus neem je best friend mee en spelen maar!
Beleef VR met duo korting!



 
Boswandeling met warme choco en pannenkoeken!
We hebben 5 heerlijke boswandelingen en kabouterpaden gespot die je echt een keer gedaan moet hebben met je kaboutertjes. Na deze wandelingen kun je een heerlijke kop warme chocolademelk drinken in een leuk restaurant!



Leuke tips wat verder weg
 
Betovering in Den Haag!
Festival De Betovering is hèt festival voor de jeugd in Den Haag elke herfstvakantie! In de 4 binnentuinen en het festivalcentrum zijn leuke extra activiteiten. Kom je ook?

Met 50% korting naar het Circus!
Geniet in de herfstvakantie van 14 t/m 29 oktober van een fantastische circusshow vol wereldsterren bij het Great American Circus in Hoofddorp. Reserveer nu je kaartjes voor je hele gezin mét een hele dikke Kidsproof-korting per kaartje! Reserveer nú met 50% korting

Madurodam: leuk herfstuitje
Terwijl de gekleurde bladeren van de bomen tussen de miniaturen dwarrelen, red jij Nederland van het naderende water. Klim en klauter je dwars door de schilderijen van De Hollandse Meesters en versla je de Waterwolf. Kom ook!
Leef je uit, binnen én buiten!



Wij hebben er zin in en wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie met veel inspirerende activiteiten!

Tamara & Jantine - Kidsproof Leiden

Tip: we hebben in heel Nederland súpertoffe Kidsproof musea op een rijtje gezet. Voor als je wat verder weg gaat in Nederland deze vakantie. Allemaal zéér de moeite waard!


Tip: meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan ontvang jij de leukste tips voortaan ook direct in je mailbox!