Winterse uitstapjes in Zuid-Holland

7 december 2023
Voor de leukste winterse uitstapjes hoef je Zuid-Holland helemaal niet uit! Geniet van sfeervolle winterfestijnen en kerstmarkten, verwonder je bij lichtjestours, bezoek een gaaf museum… in onze mooie provincie is zóveel te beleven! Deze én meer Kidsproof tips in Zuid-Holland vind je in ons blog.
Op zoek naar grote grazers met duinwachter Jan
Konikpaarden, Gallowayrunderen, heideschapen, konijnen... In de duinen van Meijendel ontdek je tijdens deze wandeling van 7 km alles over deze grazers. Haal de routebeschrijving op bij De Tapuit en speuren maar!



Op ziekenbezoek
Kijk bij zeehondenopvang A Seal hoe zieke zeehonden worden verzorgd en leer alles over deze dieren en hun leefgebied. Race tegen een zeehond, ontdek hoe ze onder water zwemmen en verzorg een knuffelzeehond! Komen jullie langs?



Groots genieten van kleine dingen


Klein, kleiner, groots: unieke poppenhuizen van toen
Jonkvrouw Lita de Ranitz liet 20 prachtige poppenhuizen na die je kunt bewonderen in het Haags Historisch Museum. In de interactieve ruimte reis je naar de wereld van Lita en haar dienstmeid, naar het Den Haag van 1910. Echt uniek!




Magische miniwereld
Kijk je ogen uit in de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux! In Miniworld duurt de dag 24 minuten. Als het donker wordt, fonkelen er ontelbare lampjes in deze magische wereld. Ontdek Groot-Brittannië in aanbouw!
Je raakt niet uitgekeken!



Gezellig naar de film


Filmhuis Den Haag pakt uit
De komende tijd draaien er echt superleuke kinderfilms bij Filmhuis Den Haag. In de kerstvakantie zelfs iedere dag! Geniet van Teddy's kerstfeest, Zeevonk, Masha en de Beer, Jippie No More en Dancing Queen.



In december éxtra veel films in de Leidse bioscopen
In Lido en Trianon in Leiden geniet je van heel veel kinderfilms. In de kerstvakantie éxtra veel én extra vroeg! Wat dacht je van Paw Patrol, Trolls, Teddy's kerstfeest en op 9 december de WONKA-dag met veel snoep en de première van deze film!



Ga je mee naar het circus?


Kerstcircus Den Haag mét 25% korting
Geniet van de geweldige nieuwe internationale circusshow van het Groot Kerstcircus Den Haag in de kerstvakantie. Reserveer nú de beste plekken mét maar liefst 25% Kidsproof korting. Een onvergetelijk gezinsuitje!




Oudste Kerstcircus van Nederland
Van 25 t/m 31 december kun je weer naar het mooiste en oudste Kerstcircus van Nederland in Rotterdam Ahoy. Vól spectaculaire acts, sensationele acrobatiek en hilarische clowns. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.
Tof kerstvakantie-uitje!



Zien, doen & beleven


Roetsj de berg af
Wintersporten in eigen land! Boek een cursus skiën of snowboarden voor je kind bij Outdoor Valley. Het kan voor 3, 4 of 5 dagen in de kerst- of voorjaarsvakantie. Extra leuk: na de les gaan de kids Tuben én springen in Net Adventure!
Snel boeken!  



Binnen- en buitenspeelpret in Plaswijckpark
Plaswijckpark is omgetoverd tot Winterwijck! Het speelpark is helemaal in winterse sferen, compleet met overdekte schaatsbaan & warme choco. Spot ook de leukste dieren in Dierenwijck en beleef volop binnenspeelpret in Het huis in de Heuvel!



Familieplezier in het Wereldmuseum
Superveel leuks voor kinderen is er te beleven in Wereldmuseum Rotterdam én Wereldmuseum Leiden! Zo is er in Rotterdam de toffe doe-expo Superstraat voor nieuwsgierige kinderen. Kijk binnen bij de bewoners van deze typisch Rotterdamse straat. Snuffel in Aga’s toko, experimenteer met letters bij kunstenaar Kevin en help Winston mee in zijn Feestkeuken.



Sfeervolle uitjes tijdens de donkere dagen


Geweldige Kerstshow!
In de Intratuin in Lisse kijken de kids hun ogen uit bij de grootste kerstshow van de regio! Geniet van zingende ijsberen, draai een rondje in de theekopjes en nog veel meer. Bij het restaurant is ook een leuke indoorspeeltuin!



Dordtse Decemberdagen
Laat je in de magische route Dwaalspoor meenemen langs adembenemende animaties en lichtprojecties in Dordrecht. Mét leuke speurtocht voor de kids. Ook in december in Dordt te beleven: een sfeervolle Decembermarkt én een winterplein.
Gan jullie mee op een magische minireis? 




Overal lichtjes!
Light Walk in Scheveningen, Kaarsjesavond in Zoetermeer, Gouda bij Kaarslicht, lichtjes in het kasteel... tijdens deze donkere dagen zijn er allerlei sfeervolle uitjes-met-lichtjes te vinden. Genieten met het hele gezin!



Knusse kerstmarkten met kids
In en om Den Haag zijn veel knusse kerstmarkten te vinden. Echt genieten om hier overheen te struinen! De Royal Christmas Fair, de Wintermarkt bij Muzee en ook bij boerderij 't Geertje is er een gezellig kerstsfeertje!



Winterfestijn Maassluis
Van 8 t/m 10 december verandert Maassluis in een magisch kerstparadijs. Struin lekker rond op de gezellige kerstmarkt. Ontmoet zingende Dickensfiguren, maar ook Olaf & Elsa. Zwier op de schaatsbaan, draai rond in de carrousel en meer!
Beleef dit winterwonderland mee! 



Winterse oliebollenrit
In de kerstvakantie maakt de Stoomtrein Katwijk-Leiden een rondje om het Valkenburgse Meer. In het prachtige museum smul je van een heerlijke oliebol en kunnen kinderen heerlijk spelen in de kinderhoek. Leuk uitje!




Veel plezier tijdens jullie winterse uitje!