Speelbos Het Hulsbeek is vernieuwd - DEEL 2

31 augustus 2018
Nieuwsgierig naar de vorderingen van het vernieuwde speelbos toog Elke met haar kids naar het Hulsbeek om te ontdekken dat er nog meer te gekke speelactiviteiten in en rond het water bij zijn gekomen!
Een tijdje geleden zagen we bij ons bezoek aan het Hulsbeek tot onze vreugde een nieuw ingerichte speeltuin (ter hoogte van parkeerplaats 4) en een klim- en waterparcours in aanbouw. (lees hier deel 1).

Nieuwsgierig naar de vorderingen reden we onze eerste vakantiedag weer naar het Hulsbeek. Het weertje was perfect voor een middagjes zwemmen & spelen. Juul was bij de opvang, dus we hadden ‘de tijd aan onszelf’. Hoe fijn!

We parkeerden onze auto bij de parkeerplaats bij de wielerbaan en liepen door het bos naar het strandje. Aan onze rechterhand zagen we bouwmensen hard werken (en zweten) aan een klimtoren misschien? Aan de linkerkant, in het water viel het waterparcours gelijk op. We zochten een plekje in de schaduw. Onze meiden liepen snel vooruit en zetten koers naar de attractie in het water. ‘Kijk mama, wat gaaf!’Er stonden twee varianten in het water. Onze meiden testten als eerste de grote variant. Het eerste stuk ging prima. Daarna werd de uitdaging wat groter. Bij de tonnen hadden ze mijn hulp & hand nodig. De tonnen waren wel echt gebouwd op grote stappen. Daarna gingen de meiden naar de andere variant. Die was meer geschikt voor hun leeftijd. Dit parcours konden ze geheel zelfstandig beklimmen. Na een flink aantal klimsessies doken ze het water weer in en vermaakten ze zich duikend en zwemmend met opblaasdonut opperbest. Lachend trakteerden ze elkaar even later op een modderbad.

Er werd wat gedronken en gesnoept op de handdoek toen een wesp ons feestje ruw kwam verstoren. Jet gilde het uit toen ze in haar been gestoken werd. Fien huilde uit sympathie gezellig mee. Gelukkig viel de schade na ‘koelen in het Hulsbeek’ mee. Jet wilde alleen niet meer zwemmen hierdoor. Ze wilde weg bij de plek des onheils ;-)Een goede reden om het klimparcours in de boom te gaan testen. Ook in het bos troffen we twee varianten. Met een beetje hulp konden de meiden op beide varianten goed uit de voeten en vergat Jet gauw het leed dat wesp heet. Ze klom met bult net zo fanatiek als haar zus over het parcours. Het tweede parcours was een stuk makkelijker. Vooral de springveren werden enthousiast ontvangen. De touwladder die daarna volgde was wel heel gemakkelijk; die hing iets te laag en raakte daarbij voor een groot gedeelte de grond. Foutje!We besloten onze middag af te sluiten met een lekkere pannenkoek bij Klein Afrika. Een rondje langs de dieren (het worden er steeds meer!) en spelen in de speeltuin (en lekker koel binnen) horen daar ook bij.

Toen we rond 17:30 uur weer naar Rossum reden besloten we met z’n allen Juul op te halen bij de opvang. De verrassing was groot bij Juul. We werden met een grote glimlach en veel geluid ontvangen door haar. Trots als een pauw (bij papa op de arm) nam ze zwaaiend afscheid van de leidsters.

De dag was voor iedereen zeer geslaagd!
Groetjes Elke


Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.