3 x favoriete restaurants met kinderen

4 maart 2018
Uit eten gaan met kinderen is echt een feestje. Tenminste, als je kiest voor een kindvriendelijk restaurant. Maar ook een waar wij zelf als ouders echt lekker kunnen eten. Hieronder drie van onze favoriete adresjes die nog niet zo heel lang geleden geopend zijn.

Pand Pannenkoek
Wat een verrassing is PAND Pannenkoek! In het schattige dorp Schalkwijk, vlak bij Houten vind je dit leuke pannenkoekenrestaurant. Het verrassende aan PAND Pannenkoek zit 'm in de opzet. Niks rood-wit geruite gordijntjes bij een bruine inrichting; je zit in een hippe schuur bij een interieur waar kinderen en volwassenen allebei blij van worden! De schuur is feitelijk een eigentijdse versie van een Amerikaanse barn, met houten balken, enorme ramen en een stoere vloer. De inrichting is hip maar vooral gezellig, met zelfs een houtkachel. Ideaal eraan is dat er zowel binnen als buiten volop aan de kinderen gedacht is.

De speelhoek van PAND Pannenkoek is niet zomaar een speelhoek: er staan gewoon een echte auto en caravan in! De kinderen kunnen er ook in en dat vinden ze natuurlijk geweldig. Maar er is nog veel meer te doen. Een levensgroot vier-op-een-rij, houten blokken, een tekenhoekje, boekjes... Ja, hier hebben ze echt aan alles gedacht. Ook de placemats voor kinderen ontbreken niet, met kleurplaat, leuke spelletjes en puzzels erop.

Buiten vind je nog een fantastisch terras met grote speeltuin. Hier zul je geen wipkip tegenkomen, maar wel een echte tractor (mag je natuurlijk ook in) en een stoere natuurspeeltuin. Bonuspuntje: het terras en de speeltuin zijn geheel afgesloten met een hek, dus je kunt hier met een gerust hart zitten terwijl je kinderen spelen.

Heel fijn aan het spelen hier is dat het lekker ruim opgezet is (zowel binnen als buiten). De kinderen kunnen ongedwongen spelen en de volwassenen kunnen relaxed tafelen. Een ideale combi! PAND Pannenkoek is een mooi en relaxed pannenkoekenrestaurant, echt leuk voor kinderen en volwassenen. Het is per auto goed bereikbaar en er zit een groot parkeerterrein bij. Het is ook een hele leuke tussenstop (of eindbestemming) tijdens een fietstocht. Je kunt er terecht voor lunch en diner!



Brasserie Streek
Wat een verrassing schuilt er achter deze gevel op een prachtige plek (midden op de Markt) in Culemborg. Echt zo'n mooi en ruim restaurant! Met ook nog eens een gigantische speelruimte van maar liefst twee verdiepingen erachteraan. Het fijne van deze ruimte is dat zowel het restaurant als het speeldeel echt zonder enige beperking lijkt te zijn opgezet. Niks een klein hoekje achteraf voor de kinderen, niks een te vol restaurant met ook nog eens drukke kinderen erin. Bij Streek geniet je met elkaar. Je hoeft niet bang te zijn dat de kinderen zich vervelen of anderen tot last zullen zijn.

Streek is opgezet als een ontmoetingsplek voor iedereen die van lekker eten, een drankje, heerlijke koffie en gezelligheid houdt. Je kunt er terecht met je gezin, maar ook met een grotere groep familie of vrienden zit je hier heel gezellig. Ideaal dat de kinderen zich hier ook perfect kunnen vermaken, maar absoluut niet waar dit restaurant om draait.

Bij Brasserie Streek koken ze met verse producten uit de polder. Er wordt zo bewust mogelijk gekookt, met duurzame middelen en lokale producten. Dat resulteert in een compacte maar complete kaart. Voor de kinderen zijn er kindvriendelijke, verse gerechten. Dus de kids krijgen hun frietjes met nuggets of worst, maar wel friet van verse aardappel, zelfgemaakte nuggets en lokale worst. Met natuurlijk homemade appelmoes. Gewoon echt eten - en ze smullen ervan.

Smullen doen de volwassenen ook. Huisgerookte zalm, een topcarpaccio, biefstuk met een echt heerlijke bearnaisesaus. Je proeft dat het vers is en er wordt gewoon echt goed gekookt. We horen dat de koks hier ook heel goed ingespeeld zijn op allergieën of dieetwensen trouwens, fijn.

En dan het speelgedeelte. Het lijkt wel een speelparadijs, verstopt achter het restaurant! Ruim, licht, leuk. En afgesloten met een grote glazen wand. Je kunt elkaar zien, maar niet horen. Heel fijn. Wat is er allemaal te doen? Nou, de gemiddelde speeltuin verbleekt erbij. Een evenwichtsbalk, rekstok, ronde schommel, klimnetten, speelboot, speelhuis: ja echt, het staat er. En meer. Hoogtepunt is wel de glijbaan die een verdieping lager uitkomt, in een soort donkere discoruimte. Sowieso heel leuk dat er twee verdiepingen zijn. Er is ook gebruik gemaakt van die hoogte. Zo hangt er een klimnet in plaats van een vloer op een deel van de ruimte. Hier kun je overheen klauteren of je kunt via een soort klautertunnel naar beneden.

Kortom, Brasserie Streek vinden wij echt een aanrader!



De Oranje Leeuw
Uitgebreid uit eten met kinderen? Neeeee toch? Jawel hoor! Bij De Oranje Leeuw in Vreeswijk hebben ze de ideale formule bedacht. Dus geniet rustig van je drie gangen, de kinderen vermaken zich wel!

Restaurant De Oranje Leeuw ligt midden in Vreeswijk, zonder twijfel het schattigste plekje van Nieuwegein. In een sfeervol pand is onlangs De Oranje Leeuw geopend. Dit restaurant is in een Hollands jasje gegoten, zoals de naam al verraadt. Dat betekent een strakke inrichting met mooie authentieke landschappen op de muur, maar ook een kaart met een Hollandse insteek. De producten komen zoveel mogelijk uit de omgeving. Je kunt hier terecht voor een lekkere uitgebreide kaasfondue of een 3-gangenmenu dat per seizoen wisselt met veelal streekproducten, maar ook voor een lekkere pannenkoek (met meel van de IJsselsteinse molen!). En omdat het entertainment voor de kids hier echt perfect verzorgd is, kun je ook echt rustig genieten van je diner!

Wel of geen entertainment voor de kids kan je diner maken of breken! In dit geval hoef je je echt geen zorgen te maken, er is aan alles gedacht. Achter het restaurant is namelijk een hele speelkamer gevestigd. Met airhockeytafel, playstation, knutseltafel, mega bouwblokken en nog meer leuke spelletjes voor de kids. Echt genoeg te doen dus. En in het weekend is er zelfs nog een begeleidster in de speelkamer! Echt perfect. Je kunt de kinderen lekker onder begeleiding laten spelen. Maak je geen zorgen, als er iets is (tijd voor het eten of als je kind terug wil) brengt de begeleidster je kind rustig even terug naar je tafel! Je kunt zelf ook de boel in de gaten houden via videoschermen die op verschillende plekken in het restaurant hangen. En zo heb je dus een ideale setting voor een rustig dinertje: de kinderen vermaken zich en jij kunt vanaf de tafel een oogje in het zeil houden.

Je kunt hier kiezen voor een heerlijke pannenkoek. Met een lekkere topping (appel, banaan, roomijs en nog veel meer) of gewoon poedersuiker en stroop. Maak het maar niet te bont, want je wilt wel ruimte houden voor het toetje! De volwassenen kunnen er bij De Oranje Leeuw ook eens rustig voor gaan zitten. Ga je voor een uitgebreide kaasfondue? Je kunt kiezen van welke kazen je hem wilt laten maken, en of je hem met water of wijn wilt laten bereiden. Of kies je voor het 3-gangen seizoensmenu als de kinderen zich zo goed vermaken?

Onze conclusie: bij De Oranje Leeuw kun je met het hele gezin lekker tafelen!




Lees ook onze andere blogs met leuke tips!