Corona: welke uitjes en locaties voor kinderen zijn open?

13 maart 2020
Het coronavirus zorgt ervoor dat veel locaties hun deuren moeten sluiten. Wij hebben een update welke locaties en uitjes nog wel open zijn. Zo kun je er toch samen met je kinderen op uit!
We hebben contact met veel partijen op onze website en we willen jullie graag zoveel mogelijk op de hoogte houden van de partijen die wel open zijn. We werken deze informatie continue bij.

Let wel: check altijd eerst de website van de locatie zelf (via de roze button) om de actuele status te bekijken. Het kan zijn dat zij op een later moment toch andere maatregelen moeten treffen i.v.m. het coronavirus.

WIJ BLIJVEN DEZE INFORMATIE AANVULLEN EN UPDATEN!

Nationaal Bomenmuseum
Een enorme bomentuin van 58 voetbalvelden groot, een coole boomhut, een speeltuin en de prachtigste bomen vind je in dit levende bomentheater. Kom naar het Bomenmuseum en laat je verwonderen door het bomenrijk!

RADIO VRIJSTAAT
Maak je eigen podcast bij RADIO VRIJSTAAT en laat iedereen horen wat jij te vertellen hebt!
De Vrijstaat is een kunstlocatie voor kinderen, waar beeldende kunst-, muziek- en theatherprojecten worden ontwikkeld die zich richten op een jong publiek.

Binnenspeeltuinen
De binnenspeeltuinen in de regio zijn open voor zover ons bekend. The Play-in en de Pretfabriek geven aan het aantal kinderen te beperken.

Kindersportcentrum Samsam
Kom langs bij Samsam en ontdek alle 25 verschillende sporten. Uniek concept, leuk voor het hele gezin! Ook hier volgen ze de adviezen en instructies van het RIVM en GGD regio Utrecht.

Naar de kinderboerderij
Een deel van de kinderboerderijen is gewoon toegankelijk. Leuk om samen naar toe te gaan en alle dieren te bewonderen en misschien zelfs wel te aaien! De Steedes van Utrecht Natuurlijk houden hun deuren t/m 31 maart gesloten.

Corona virus kinderuitjes

Kinepolis Jaarbeurs Utrecht
Bij deze bioscoop zijn heel veel familiefilms te zien. Een uitje naar de bios is altijd leuk!
Kinepolis heeft een aantal maatregelen genomen: per filmvoorstelling zullen maximaal 100 tickets beschikbaar zijn. Ook wordt er rekening gehouden m.b.t. in- en uitloop van de voorstellingen.

Meer filmpjes kijken?
Liever thuis een filmpje kijken? Met deze actie krijg je gratis Disney+ op proef. Pocahontas, Frozen, Marvel, zijn jouw kids ook dol op Disney films en series? Die van ons wel! Nu allemaal verzameld op Disney+. Dus als je een chilldagje hebt, weet je zeker dat ze passende films kijken. Tijdelijk gratis dus schrijf snel in! Klik hier http://bit.ly/39N6aMx

Sport- en muzieklessen
Gelukkig gaan veel kleine dansscholen, muzieklessen ed. wel gewoon door. De meeste zwembaden zijn open. Zij geven aan een aanpassing te doen zodat er alleen kleine groepen tegelijkertijd zijn. Bekijk hier het overzicht van alle sport- en muzieklessen.

Ergens iets eten of drinken
Restaurant KEES Houten is een van de vele kindvriendelijke restaurant die gewoon open is. Voor de kids is het hier ook echt een feestje! Fijn, het restaurant is lekker ruim opgezet.

Bijna alle kinderwinkels en restaurants in en om Utrecht zijn gewoon OPEN!

Locaties die GESLOTEN zijn t/m 31 maart
  • Alle musea in en om Utrecht (m.u.v. het Nationaal Bomenmuseum)
  • Bibliotheek Utrecht (alle locaties)
  • De Steedes van Utrecht Natuurlijk
  • Het Natuurkwartier
  • NME-centrum De Woudreus/ NME De Ronde Venen
Liever binnen blijven?
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ben je waarschijnlijk veel meer aan huis gekluisterd dan normaal. Op zoek naar ideetjes om binnen te doen met je kids? Wij verzamelden maar liefst 50 leuke tips & ideeën om binnenshuis met kinderen te doen. Lees ze snel!

Foutje ontdekt?
Heb je een foutje ontdekt of heb je leuke aanvullingen of deze informatie, dan kun je ons altijd mailen op utrecht@kidsproof.nl

Fijne dag!

Corona virus kinderuitjes open tips