Ontdek The Little Gym Haarlem!

15 augustus 2015
Niet zomaar een gymles, maar de beste basis voor ontwikkeling van je kindje; je ziet het in het filmpje!
Niet zomaar een gymzaal!
Wie denkt dat je kindje bij The Little Gym een 'gewone' gymles in een 'gewone' gymzaal gaat volgen heeft het mis...
Het eerste dat namelijk opvalt wanneer je de ruimte binnenkomt is dat het een frisse, kleurrijke ruimte is die niet die typische geur heeft die je je van je gymzalen van vroeger herinnert. Daarbij zul je zien dat je kind meteen zin krijgt om aan de slag te gaan, de felgekleurde matten en toestellen zijn blijkbaar enorm uitnodigend want we zien alle kindjes die binnenkomen er meteen enthousiast op af rennen. 

Sterke programma's
Om de paar weken wordt er een nieuw programma met een nieuw thema geintroduceerd. Deze programma's hebben als uitgangspunt dat jonge kinderen graag willen leren en meer kunnen dan ze zelf denken. De lessen zijn behalve 'fun' ook educatief; zo worden er bijvoorbeeld ook tel-spelletjes in verwerkt.
Een les begint altijd met een liedje en een rondje waarin alle kinderen begroet worden. Vervolgens mag er even vrij gespeeld worden alvorens de trainsters de kinderen in groepjes meenemen langs de toestellen en materialen om ze daar verschillende vaardigheden aan te leren. Wat ons opvalt is dat er oog is voor alle kinderen. Kinderen die zelf willen ontdekken mogen dat, kindjes die een onderdeel nog spannend vinden worden hierin speels begeleid. Elke uitgevoerde koprol, sprong of handstand wordt gevierd met een high- five of complimentje; wat een heerlijke positieve vibe!

Voordelen
Een goed begin is het halve werk; daarom vindt The Little Gym het zo belangrijk dat de jongste kinderen een heel stevige basis meekrijgen. Als kinderen op jonge leeftijd al werken aan balans, coordinatie, grove en fijne motoriek en bovenal; zelfvertrouwen, zullen ze daar hun hele leven plezier van hebben. Van alle vaardigheden die kinderen tijdens de lessen aanleren zullen ze veel profijt hebben bij sporten die ze op latere leeftijd gaan doen; of het nou hockey, basketbal of ballet wordt! Hoewel je nu misschien al blij bent als je baby leert kruipen en je peuter leert lopen zul je zien dat het volgen van deze gymlessen een waardevolle aanvulling is, een investering in de toekomst van je kind!

Gehoorde uitspraken;
- Mijn kind en ik kijken elke week weer uit naar de les
- Buiten dat ik het zelf leuk vind zo met mijn peuter bezig te zijn, weet ik dat ze hier veel aan zal gaan hebben later
- De trainsters zijn zo lekker enthousiast en zetten zich altijd vol energie in
- De lessen zijn weldoordacht en altijd leuk
- Mijn kind wil nu opeens helpen het speelgoed op te ruimen; vast geleerd van het opruimliedje bij The Little Gym!

Kidsproof kwam op bezoek...
Wij namen eens een kijkje bij de ouder-kind lessen; de dreumesen (10-18 maanden), de mini-mensjes en de boefjes (19-36 maanden). 
Kijk je met ons mee?

 

Meedoen?
Enthousiast geworden? Kom eens langs voor een proefles om zelf te ervaren hoe leuk en goed deze lessen voor jouw kleintje zijn.

Tip 1: In schoolvakanties kunnen kinderen ook een dag of dagdeel langs komen voor 'vakantie-gym'.
Tip 2: Bij The little Gym kun je ook een heel leuk kinderfeestje vieren!