Lekkere BBQ ideetjes met kids

20 juni 2023
Ben je dol op BBQ'en? Dan hebben wij voor jou de ultieme kinderreceptjes! 

Of het nou winter is of hoog zomer, Pinksteren of Kerst en of er nou iemand jarig is of niet. Een bbq is altijd feest! 

Garnaaltjes op een stokje!

Deze kun je puur eten, of lekker gemarineerd in chilisaus.

Vega shaslick

Rijg ananas en paprika op een satéprikker. Dat staat ook lekker vrolijk op tafel. Deze kun je op de bbq leggen, maar voor ongeduldige schatjes is dit ook lekker om rauw te eten. 




Fruitsticks

Van overgebleven fruit kun je lekkere fruitsticks maken. Heel eenvoudig, alleen maar banaan, appel en druiven maar wel met het resultaat: “Mama, mag ik van allebei de stokjes nog één?" Maar natuurlijk;-) schatje, nog wel twee ook..

Couscoussalade

Wat de kids als side dish erg lekker vinden is een couscoussalade met een eigengemaakte ‘tzatziki’. Lekker luchtig en fris op een warme zomerse avond. En wat er over blijft neem je mee als lunch met een blikje tonijn erdoor. Kan zijn dat je collega’s het laatste minder waarderen, maar jij bent gezond bezig!

Wil je ook de couscous met tzatziki maken? De hoeveelheid couscous is voor vier volwassen personen, dus bedenk voor jezelf met hoeveel personen je bent en of het als side dish is of als ‘hoofdmaaltijd’. Als je met 8 personen gaat bbqen heb je zeker genoeg aan onderstaande.

Wat heb je nodig voor de couscoussalade:
• 300 gram couscous
• 400 ml kokend water
• groente bouillonblokje
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 Granny Smith
• 10-12 zongedroogde tomaten
• 2 eetlepels zwarte olijven
• 1 rode ui
• 2 eetlepels appelcider azijn
• versgemalen peper

Om de couscous te laten garen zet ik altijd eerst een waterkoker vol met water aan. In een grote kom los ik eerst het bouillonblokje op met het hete water en daarna giet ik de couscous erbij en een scheutje olijfolie. Met een vork roer ik alles goed door elkaar en dek ik de kom af met een bord. Je kunt dit 5 tot 10 minuten laten staan, daarna maak je de couscous los door te roeren met een vork.

In de tussentijd snijd ik de appel (met schil), zongedroogde tomaten, olijven en ui fijn. Alles ongeveer dezelfde grootte. Daar giet ik 2 eetlepels appelcider azijn overheen en roer alles door elkaar met nog wat versgemalen peper. Ik kan niet zonder versgemalen peper. Vervolgens kan alles in de grote kom door elkaar geroerd worden en je kunt het serveren!

Voor de tzatziki heb je nodig:
• 250 gram Griekse yoghurt
• halve komkommer
• 3 takjes dille
• 1  teentje knoflook
• peper & zout
• scheutje olijfolie

Meng de olijfolie, peper & zout en een uitgeperst teentje knoflook door de yoghurt. Snijd daarna de komkommer in kleine blokje en snijd of knip de dille fijn. Meng alles goed door elkaar en smullen maar, eet smakelijk.

Nog meer lekkere bij- of nagerechten vind je op de DIY pagina van Kidsproof: Koken met kinderen! Zoals deze meloen-ijsjes of zelf samen te stellen pastasalade.