Chat's Ballorige speeltips

9 april 2020
Overleef je het nog een beetje thuis? Werk, huishouden, kids entertainen, me-time (wat is dat?!) en dat alles binnen de vier muren van je huis. Zucht... Waarschijnlijk zijn je knutselideeën na drie weken thuis zitten wel zo'n beetje op. Chat van Ballorig geeft je speeltips om je kinderen lekker bezig te houden. Wij delen er hier alvast 3 met je!
Chat's thuistips

Brooddeeg hartjes maken

De ingrediƫnten voor deze hartjes heb je vast in huis! Meng 200 gram bloem, 180 gram zout, 150 ml water en een eetlepel olie met elkaar. Kneed het tot een stevig deeg, rol uit op een snijplank en steek er hartjes uit (Kneden in de vorm van hartjes kan natuurlijk ook). Leg ze 1,5 uur in de oven op 125 graden en als ze afgekoeld zijn kun je ze mooi beschilderen. Hou je ze zelf of stuur je ze op naar opa of oma?

Zelf klei maken

Wist jij al dat dat kon? Zelf klei maken? Het is zo gedaan en super leuk. Meng 50 gram bloem, 25 gram zout, 1 eetlepel citroensap, 60 ml kokend water en een halve eetlepel zonnebloemolie met elkaar. Goed kneden en daarna extra bloem toevoegen tot je een stevige klei krijgt. Wil je een toffe kleur maken? Voeg dan wat druppels kleurstof toe aan het gekookte water. En klaar is je klei!

Schaduwtekenen

Een leuke activiteit voor in de tuin of op je balkon nu de zon zo lekker schijnt: schaduwtekenen. Leg een vel papier op de grond, zet er een poppetje op (een dino of een paardje bijvoorbeeld) en teken de lijnen van de schaduw die op het papier verschijnt. Dat ziet er mooit uit!Volg Ballorig op Instagram en Facebook voor dagelijks nog meer te gekke thuis-speel-tips. En als het allemaal weer mag, kun je natuurlijk ook weer ballorig bezoeken!

Tip: Bekijk ook deze 7 leuke kaartspelletjes voor kinderen!