Kerstsfeer snuiven bij Borghuis

24 december 2019

Zodra het uur verschoven wordt en het weer eerder donker is begint bij Elke het kerstgevoel op te borrelen. De gordijnen gaan op tijd dicht, de kachel en de kaarsjes aan. Het liefst zet ze begin november al de kerstboom. Maar met een drietal grieten die dan juist de Sinterklaashype ingaan, kan dat gewoon écht niet.

Gelukkig worden in diverse tuincentra om me heen al wel hele sfeervolle kersttaferelen opgebouwd. De show van tuincentrum Borghuis vind ik ieder jaar zeer de moeite van het bezoeken waard. Begin november stond ik daar dus ook al heerlijk kerstsfeer te snuiven.

We hadden op zondagmorgen alle meiden meegenomen. Waar Juul een beetje overweldigd was door alle lichtjes, ijsberen, zingende pinguïns en kerstmannen vonden de grote meiden het fantastisch. Ze liepen met grote ogen rond en renden van het ene mooie tafereel naar de andere voorstelling. Zij vonden de ijsbeer met zijn jonkies helemaal geweldig! Vooral het knuffelende kleine ijsbeertje werd als erg schattig bestempeld.

De afdeling met de bijzondere kerstballen was ook favoriet. Wie wil er nou geen flamingobal in de kerstboom? Of een donut? Of een unicorn? De meiden vonden ze allemaal even prachtig (en ik stiekem ook).

Toen Juul de kersttrein zag in het kerstdorp achter het glas ontdooide ze. Enthousiast volgde ze de trein op zijn ritje door het kerstdorp. En ook de grote pakjestrein vond ze prachtig. Nieuwsgierig klom ze net als haar zussen op de krukjes die ervoor stonden. 

Na genoeg kerstsfeer te hebben opgesnoven wandelden we naar het restaurant. Toen we het hoekje om kwamen zagen we tot onze verrassing een nieuwe speeltuin. Wauw! De chocolademelk moest maar even wachten; dit moest worden uitgetest. De meiden deden snel hun schoenen uit. Ze namen Juul aan de hand mee het toestel in. Leuk om te zien hoe ze haar door het klimgedeelte hielpen richting de glijbaan. En nog een keer, en nog een keer.

Toen er een tafeltje vrijkwam gooiden we daar gauw onze jassen neer en konden de drankjes worden gehaald. Met een kopje koffie en thee in de hand genoten we van het speelplezier van onze meiden. Het werd op deze manier voor alle gezinsleden een zeer aangenaam slot van onze ochtend bij tuincentrum Borghuis.

Het beviel me zelfs zo goed, dat ik twee weken later mijn schoonzusje optrommelde om kerstsfeer te gaan snuiven en te spelen. En deze keer was het Juul die het voortouw nam en haar neefje en nichtje door het speeltoestel leidde ;-)

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.