CORONA UPDATE - Welke adresjes voor kids zijn weer open?

24 mei 2020
CORONA-UPDATE - Nu de corona-maatregelen wat versoepeld worden, zijn er steeds meer adresjes voor kids in en om Arnhem die hun deuren weer openen voor leuke uitjes, kinderfeestjes en meer. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet!
Corona update - wat is er weer open?
Wat is open en toegankelijk voor ouders met kinderen? Je herkent de tips op onze site door middel van het roze 'weer open' vlaggetje. We hebben contact met veel partijen op onze website en we willen jullie graag zoveel mogelijk op de hoogte houden van de partijen die open zijn of zeer binnenkort weer open gaan. Kijk voor een overzicht hieronder! (We werken deze info continu bij). Alle onderstaande uitjes volgen de RIVM-richtlijnen.

TIP: check áltijd eerst de website/facebookpagina van het betreffende uitje voordat je ernaar toe gaat! Bij veel uitjes moet je nu vooraf online tickets kopen/reserveren.

Speeltuinen en andere actieve uitjes

-Wijkspeeltuinen
-Speeltuin De Leuke Linde (per 2 juni open)
-Land van Jan Klaassen
-Dierense Speeltuin (per 3 juni open)
-Monkey Town Arnhem (per 4 juni open)
-Ballorig
-Jumpsquare Arnhem

Dierenuitjes


-Burgers' Zoo
-Stadsboerderij de Korenmaat en Stadsboerderij Presikhaaf gaan vanaf 8 juni weer beperkt open.
-Landerij de Park gaat per 1 juni geleidelijk open.

Musea/Kastelen

Op 1 juni (of net iets later) gaan de musea in en om Arnhem weer open en kun je o.a. weer genieten in het Nederlands Openluchtmuseum, Watermuseum, het vernieuwde Airborne museum, Museum Arnhem. Musea bieden allemaal mogelijkheden tot online reserveren van kaartjes, want dat is verplicht voor je een museum bezoekt.
Museum Bronbeek is nog tot 1 september gesloten.

Park Rosendael opent op 1 juni de poort en Kasteel Rosendael opent vanaf 12 juni. Huis Zypendaal is nog gesloten. Kasteel Doorwerth opent op 6 juni de poort weer!


Bibliotheken


De bibliotheek locaties van Rozet (Centrum, Kronenburg en Presikhaaf) zijn sinds 11 mei weer geopend voor het terugbrengen en afhalen van nieuwe boeken. Voorlopig zullen er geen activiteiten plaatsvinden in Rozet.

Theaters en bioscopen


Voor de meeste theaters is het seizoen bijna afgelopen en gaan helaas dus nu niet open. Er wordt nu gekeken naar het nieuwe theaterseizoen. Ondertussen kun je nog steeds genieten van theater thuis met onze thuistips die je in de Eropuit rubriek vindt! Focus Filmtheater, Vue Arnhem en Pathé Arnhem openen per 1 juni de deuren van hun bioscopen. Je kunt nu alvast je filmkaartjes reserveren!

Kinderfeestjes


Buitenfeestjes kunnen over het algemeen weer doorgaan. Zo kun je bij Bubbelbal een supercool actief feestje boeken of vier een feestje in het bos met Cervus Buitenbeleving. Ook bij Liemers Outdoor & Survival kun je een tof buitenfeestje vieren.
 

Zwembaden


De meeste zwembaden in en om Arnhem zijn open voor zwemlessen, nog niet allemaal voor recreatief zwemmen.
Veel strandjes en natuurplassen zijn ook weer open.

Natuuruitjes


Het Nationale Park De Hoge Veluwe is open; per 1 juni openen ook de restaurants en musea.


Restaurants


De meeste restaurants gaan per 1 juni weer open met inachtneming van de corona-maatregelen. Ook kun je dan weer op een terrasje zitten.

IJssalons


Het is er heerlijk weer voor. De meeste ijssalons zijn gewoon open, zodat je toch je favoriete ijsje kunt halen. Natuurlijk wel met de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals het ijsje niet opeten op het terras, maar ergens anders..

Heb je zelf nog aanvullingen of heb je iets ontdekt dat niet juist is? Mail ons dan, dat vinden we heel fijn! Mailen kan via arnhem@kidsproof.nl.

Liefs, Esther