Kerstvakantie | Magische uitjes in de regio

21 december 2023
Lampjes, Liedjes en wonderlijke winteruitjes: Kerstvakantie! Met twee weken vol vrolijke uitjes. Zijn jullie klaar om samen het museum in te duiken of de mooie natuur van Flevoland te ontdekken? Gelukkig is er ook binnen genoeg leuks te doen. Hieronder alvast een paar van onze favoriete tips! Fijne feestdagen! Liefs, Susanne
Op stap met de bus

In Almere reizen kinderen met de Winter Dagkaart Kids van allGo voor slechts 3,- naar de leukste kerstvakantie uitjes! Koop een kaartje bij de buschauffeur en ga bijv. schaatsen in Almere Buiten, springen bij Jumping Jack of naar het theater!

Lees de voorwaardenBetoverend Batavialand

Wat je kunt verwachten in de vakantie? Smeed je eigen spijker. Volg de lichtjesspeurtocht en ontdek verhalen in de schatkamer. Meer te beleven? Zeker! Klaar voor een potje Zeeslag? Hak een kopje en aanschouw het kanonschieten.

KerstvakantieprogrammaBuiten on Ice

Klaar voor een rondje schaatsen? Bind de ijzers maar vast onder de voeten en laat je verrassen door de winterse magie! Tot 7 januari is de schaatsbaan in Almere Buiten Centrum open! Wie lukt het om een pirouette te maken?

Glijd het nieuwe jaar inVakantie bij Stad & Natuur

Stad & Natuur organiseert deze vakantie leuke activiteiten op verschillende locaties. Van speuren naar sporen en een vogelhuisje timmeren tot een vrolijke familievoorstellingen. En doen jullie de nieuwe Muizenspeurtocht?

Check het programmaSamen naar het theater

Heerlijk onderuitzakken en genieten van wonderlijke voorstellingen. Bij De Meerpaal ben je weer aan het juiste adres. Juf Roos en Mees Kees stappen deze vakantie het podium op! Gaan jullie mee op theateravontuur?

Komt dat zien!Kijk je ogen uit bij Kunstlinie

En bij Kunstlinie? Bekende helden als Peppa Pig en Meester Kikker zijn hier te bewonderen. Kom naar het visuele neon spektakel Emoji Explosie. De balletvoorstelling Sneeuwwitje. Of familieconcert Dauw.

Alle voorstellingenKerstcircus Almere


Betreed de betoverende wereld van Kerstcircus Almere, gepresenteerd door Circus Bolalou! Je bent van harte uitgenodigd voor een adembenemende show vol verrassingen en nieuwe acts. Dat betekent 90 minuten circusplezier!

Laat je verrassenVerlichte junglewereld

Bezoek Winterdroom en Night of the Jungle. Strijd mee in de familieshow in het Jungletheater. Voel de adrenaline stromen in de waterrijke junglespeeltuin. En geniet bovenal van een Orchideeën Hoeve gehuld in magische wintersferen!

Kilometers kerstverlichting Land Art Familietour

Samen eropuit? Ontdek drie bijzondere landschapskunstwerken in Flevoland tijdens de Land Art Familietour! Leuke, gekke en actieve opdrachten maken de route lekker interactief. Verzamel alle letters en ontvang een verrassing!

Samen op pad

Crossen in de winter

Ook in de kerstvakantie kun je gewoon mountainbiken! Op een unieke locatie in Almere Buiten staat namelijk een kas met een indoor mountainbike bos. Het parcours is opgedeeld in verschillende niveaus. Super leuk om samen te doen!

Indoor mountainbikeJumping Jack & Forest

Zet deze vakantie op z'n kop bij Jumping Jack! Deze Urban Trampolinehal is bijna iedere dag geopend, zodat jouw kind de tofste tricks kan leren. Extra leuk om het uitje te combineren met Glow in the dark golf bij Jacks Magic Forest!

Sportief gezinsuitjeDe Nieuwjaarsplons

Begin 2024 met een verfrissende duik bij zwembad De Koploper. Ontvang 2 januari een warme muts, smul van erwtensoep, geniet van warme choco én een feestelijk glaasje kinderchampagne. Klaar voor een nieuwjaarsplons?

Bestel Nieuwjaarsplons-pakket Winteruitjes in Nederland

De leukste wintertips: magische lichtjestours, coole ijsbanen, schitterende kastelen, mooie kerstfilms, hartverwarmende voorstellingen, extra museumactiviteiten en meer. En dat verspreid over heel Nederland!

18 unieke uitjes6 toffe tips nét buiten Flevoland

Kerstvakantie met Disney

De vakantie in het Rijksmuseum wordt magisch! Volg de Disney Tekenroute vol met challenges, sluit aan bij een van de gratis teken- en schilder workshops of ga mee met een (theatrale) rondleiding! Kom ook naar deze magische wereld.

Beleef de magieWinter in ARTIS

Kom samen met de hele familie ARTIS ontdekken. Elke dag zijn er activiteiten voor alle leeftijden: van een winter-speurtocht in het ARTIS-Park tot een knutselworkshop in Micropia of een familiespel in Groote Museum.

Bekijk wat er te doen is

Hannie en haar koffer

Beleef een indrukwekkende dag in 't Verzetsmuzeum Junior. Aan de hand van waargebeurde verhalen leren jullie over de oorlogstijd. Extra: Hannie vertelt deze vakantie 2 keer over de oorlog met een koffer vol spullen. Kom je luisteren?

Alle info en dataMaritieme kerstvakantie

In Het Scheepvaartmuseum is bijna te veel te doen om op te noemen. Een pop-up bioscoop, een Green Screen voor een familiefoto, een boodschappenroute, een VOC-schip en je kunt een thaumatroop maken! In samenwerking met Cinekid.

Het hele programmaZuiderzeelicht

Wandel in de avonduren door de sfeervol verlichte straatjes van het buitenmuseum en verwonder je tijdens dit magische kerstuitje in het Zuiderzeemuseum over de legende het Waterveulen van Volendam in licht, beeld en geluid.

Betoverend uitjeChatten met Mona Lisa

De ‘Da Vinci: Genius’ experience is deze kerstvakantie te zien in Amsterdam! Stap in een wereld met de nieuwste AI-technologie, digitale projecties en 360-graden audio soundscape. Hier ontdek je de revolutionaire ideeën van Da Vinci!

Nieuwe interactieve showTIP: Bekijk nog meer leuke uitjes deze kerstvakantie in onze Uitagenda!