Rekenen met Fruit op Tafel (en meer handige tips voor thuis) van Schooltv

11 januari 2021
Superhandig! Schooltv heeft speciaal voor kinderen uit groep 3 en 4 is de interactieve schoolplaat van Fruit op Tafel: fris en fruitig oefenen met rekenen. Ook voor allerlei andere vakken, thema's en leeftijden verzamelt Schooltv op het platform allerlei toffe video's, quizzen en scrolverhalen. Daarnaast is Schooltv tijdelijk weer op de buis. Dat komt goed uit tijdens de thuisschool!
Fruit op Tafel

Over handig voor thuis gesproken; Schooltv blijft docenten en ouders ondersteuning bieden, want video’s uit de les bekijk je nu ook makkelijk vanuit huis. Zolang de lockdown duurt is Schooltv weer terug op televisie, te zien via het themakanaal NPO Zappelin extra.

Video’s online

Je kunt natuurlijk ook terecht op het platform van Schooltv.nl. Voor alle vakken, thema’s en leeftijden zijn er video’s, interactieve schoolplaten, scrolverhalen en quizzen. De drie aapjes van Letterjungle helpen je met leren lezen, handige ezelsbruggetjes leer je met de Snapje?-video’s en tafels en sommen tot 20 oefen je dus eenvoudig met Fruit op Tafel. Kinderen kunnen zelfstandig door de plaat heen en weer bewegen, de vrolijke fruitvideo’s bekijken en oefenen met plus- en minsommen en de tafels tot 10. Dit is ook ideaal om te gebruiken met de thuisschool!

Ook zijn er interactieve schoolplaten over vele andere thema’s, zoals het leven in de sloot, het menselijk lichaam en de Tweede Wereldoorlog. Een opkikker nodig thuis? Laat de kinderen meezingen en bewegen op de vrolijke muziekvideo’s van Méér muziek in de klas. Of even ontspannen met een film? Onder de noemer Film in de klas, vind je per groep speciaal geselecteerde korte en lange Nederlandse films.

Schooltv weer op de buis

Iedere werkdag zijn er tussen 9.00 en 12.00 uur educatieve Schooltv programma’s te zien op televisie via het themakanaal NPO Zappelin extra (bij Ziggo op kanaal 311, KPN op kanaal 58 en T-mobile op kanaal 195).

De programmering is als volgt:
09.00 tot 09.30 uur: groep 1 en 2
09.30 tot 10.00 uur: groep 3 en 4
10.00 tot 11.00 uur: groep 5 en 6
11.00 tot 12.00 uur: groep 7 en 8

NPO Zappelin extra is ook online te bekijken op NPO Start. Het online platform van Schooltv is voor iedereen vrij toegankelijk en vrij van reclame

Fijn! Schooltv top 10 tips voor thuis
Per basisschoolgroep heeft Schooltv de top 10 van hun leukste en meest leerzame afspeellijsten, programma’s, films en quizzen gebundeld. Normaal voor in de klas, maar nu ook handig voor thuis. Bekijk de lijstjes hier!

TIP: Ben jij op zoek naar meer activiteiten die je tijdens de lockdown kunt doen? Neem een kijkje in onze Uitagenda voor inspiratie. 

Naar de website