Kidsproof blogTerug

Smullen mét speelhoek in Lelystad

17 juli
Ik heb ouders klaaglijk horen zeggen, “Met kinderen uit eten? Wát een opgave.” Hier ben ik het totaal niet mee eens. Uit eten gaan met kinderen is dolle pret. Fonkelende oogjes van de opwinding, samen menu’s doorspitten en uitkiezen welke lekker zullen zijn. Gaan we voor iets bekends? Of nemen we heel dapper iets dat we nog nooit gegeten hebben? Experimenteren met nieuwe ingrediënten. SMULLEN.
Dan de verhalen die aan tafel worden verzonnen en verteld. Gegiechel en gelach. Even samen zijn. En, als klap op de vuurpijl, SPEELGELEGENHEID. Ik vind dat tegenwoordig een erg belangrijk detail tijdens het selecteren van een eetgelegenheid. Fun for kids, peace for parents.In Lelystad zijn er zes eetgelegenheden waar het er voor kinderen en volwassenen erg leuk kan zijn.
Als je bij Next gaat eten, kun je dit niet alleen handig combineren met wild shoppen in Batavia Stad, maar er is binnen een ‘soft play area’, een soort uitvergrote apenkooi waar de kinderen zich helemaal niet hoeven te vervelen vóór of na het eten. Er is een speciale kinderkaart, en je kunt gratis parkeren naast het restaurant. Bovendien hebben ze een verrukkelijk overdekt lounge terras in elkaar getimmerd. Op maandag is Next gesloten.

Bij Tasty Wok hanteert men de “eat-as-much-as-you-can-within-two-hours” formule. Er is een grandioos en vers lopend buffet (mét een ruime selectie zoete lekkernijen voor de bijna volle buik), en de drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Ideaal voor het proeven van onbekende hapjes en drankjes. Ook is het interresant om te zien hoe de masterchefs jullie eten wokken. Dan is er ... tromgeroffel... een speelhoek met voor de kleintjes (digitale) speelborden. De grotere kinderen kunnen zich er tegoed doen aan video spelletjes.Vrij nieuw in Lelystad is pannenkoekrestaurant De Polderpannenkoek. Hier kun je de High Pancake uitproberen (high tea met pannenkoeken), échte American pancakes oppeuzelen, of die ene Pannenkoek van de Maand. Zal het een zoete zijn, eentje met fruit, of juist één met verse zalm en roomkaas? Terwijl je op je eten wacht, speel je Boter, Kaas, en Eieren. Grappig, én toepasselijk. Ook is er een kleine speelhoek aanwezig.

Eetcafé @ the Beach heeft binnen geen speelgelegenheid, maar voor wie graag met zand en water speelt, is het er een paradijs. Het eetcafé staat op het strandje! Vanaf het terras kun je de spelende kinderen goed in de gaten houden. Ben je in het bezit van een (volley-) bal? Neem die dan mee, voor een geweldige partij familie-beach-volleybal, of een hilarisch spelletje lummelen.Welke eetgelegenheden niet mogen missen van deze lijst zijn Hotel Restaurant Hajé De Lepelaar langs de A6 van Almere richting Lelystad, en Hotel Restaurant Hajé De Aalscholver, langs de A6 van Almere richting Lelystad. Ik hoor je denken: Wat? Snelweg? Je merkt nauwelijks dat je naast de zoevende auto’s eet, en zéker niet wanneer je binnen bent.
Beide lokaties bieden prachtig ingerichte restaurants, compleet met een winkel (waar leuke kinder- en interieurcadeautjes te scoren zijn), een fijne speelhoek, en een buitenspeelgedeelte. De uitgebreide kaart heeft een lekker kindermenu; Hajé serveert verse, gezonde hapjes en maaltijden. Bij De Lepelaar kun je zelf met een vlot naar de overkant varen, de joekels van karpers bewonderen, en gedag zeggen tegen de geite, ganzen, kippen, en het varken. En dat alles onder luid vogelgetjilp in een majesteuze bloementuin. Ook zijn er wandelmogelijkheden. Dát is pas optimaal genieten.