Kidsproof blogTerug

Stakingsactiviteiten januari 2020

20 januari
Ohjee er wordt weer gestaakt en deze keer maar liefst twee hele dagen. Wij kunnen ons voorstellen dat dat misschien wel een uitdaging is voor vele ouders! Gelukkig kunnen wij melden dat er diverse organisaties in Flevoland hier goed op in spelen en er leuke activiteiten worden georganiseerd. We houden hem zo up-to-date mogelijk dus check regelmatig even of er nog nieuwe uitjes bij zijn gekomen.
Landelijke stakingsdag onderwijs januari 2020

Plons er maar in!

Tijdens de landelijke stakingsdag is zwembad Overboord in Dronten extra geopend op deze dagen van 12:00 tot 15:00 uur speciaal voor kinderen. Ze zullen zorgen voor een leuk vermaak met de o.a. de waterloopbal, een wedstrijd en divers spelmateriaal. Entree is normaal tarief tot 16 jaar € 5,50 maar voor deze keer inclusief een gratis frietje!

Jump Jump

Speciaal voor de landelijke stakingsdag heeft Jumpsquare Lelystad de openingstijden aangepast op deze twee dagen. Tussen 10 en 12 uur is er minijump voor kinderen van 1,5 jaar tot en met 6 jaar oud, hierna is er de reguliere vrij jumpen voor kinderen vanaf 7 jaar oud. Als je niet gaat jumpen kun je terecht bij  “HOP food & drinks”. Hier kan je een kop heerlijke verse bonenkoffie, een drankje, lekkere snacks of een vers broodje krijgen. Tevens is er een gezellig terras waar vandaan de gehele Jump Area is te overzien!


Staken = schaatsen

Op vrijdag 31 januari kun jij bij de Winter PlayGround Almere bijna de hele dag gratis gaan schaatsen! Van 11:00 tot 18:00 uur ben je van harte welkom. Er is gezellige muziek, koek en zopie en heb je geen schaatsen dan kun je deze huren voor slecht €2,=

Op expeditie in de jungle!

Breng een bezoek aan de Orchideeën Hoeve tijdens de stakingsdagen. Ga gratis speuren met 'Kees Kaas op jungletocht’ en ontvang een presentje na afloop. Schuif dan aan bij de show 'Meet & Greet met de Toppers'. Speciaal voor de scholenstaking zal de ranger op donderdag 30 en vrijdag 31 januari om 14:00 uur de deuren van het Jungletheater openen om jouw kennis te laten maken met verborgen talenten uit het oerwoud. Na de expeditie is het tijd om je overlevingsskills te tonen in de waterrijke speeltuin. In het Mangrovebos Speelparadijs kun je als een echte avonturier op overlevingstocht.
Wis je al dat we ook hele toffe uitjes voor je hebben verzameld in onze eropuit-pagina? Daar kun je van alles vinden voor het hele jaar door, van binnenspeeltuin tot schaatsbaan en wat dacht je van kinderboederijen, musea, overnachten, kampen en nog heel veel meer!

Puur speelplezier bij Avontura!

Vandaag kun je lekker de hele dag op avontuur en krijg je de 2e kan limonade gratis en dat is super leuk toch op een stakingsdag! Bij Avontura ben je aanbeland in een van de grootste indoor speelparadijzen van Dronten. Overal waar je kijkt zie je speelpleinen, elk met hun eigen thema. Hier hebben kinderen gegarandeerd een hele dag speelplezier! De mascottes Okke en Pi staan te wachten om samen met de kinderen op avontuur te gaan.Sportdag bij RS Voetbal in Dronten

De vorige stakingsdag was de sportdag bij RS Voetbal een groot succes en daarom organiseren ze deze sportdag opnieuw op 30 en 31 januari. Voor slechts €60,- kan je BEIDE dagen meedoen met de sportdag en genieten van een gezonde lunch. De gehele dag zal in het teken van sport & spel staan.

Ouder-Kind Taart Workshop

Gezellig een taart vullen en versieren met je kind. Dat kan gezellig op donderdag 30 januari tijdens de stakingsdag!
Je gaat samen 1 grote boltaart versieren (ongeveer 10 personen) waar je ongeveer 2,5 uur de tijd voor hebt. Deze workshop is zeer geschikt voor beginners en voor kids vanaf 8 jaar. Deze workshop kun je doen bij Sam en Nel's Taarten in Emmeloord.IJsvrij

Gaat jouw school staken op 30 & 31 januari? Het lijkt een beetje op ijsvrij! Dan heb je namelijk 2 dagen extra om te komen schaatsen bij Flevonice! Kinderen tot 12 jaar kunnen gebruik maken van onze speciale dagactie van € 2,50 voor kinderen. Let wel op: Er moet minimaal 1 volwassenen mee met maximaal 4 kinderen (tickets zijn alleen aan de kassa verkrijgbaar).

Speuren naar cijfers

Heb jij zin om er vandaag even lekker op uit te gaan? Trek de natuur in en speur naar de cijfers en kraak de code van het cijferslot op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Geen school vandaag maar zo heb je toch een leerzame dag!Staken = Zwemmen

Tijdens de stakingsdagen kun je in Almere bij Optisport lekker een paar uur gaan plonsen! In Almere Stad is het bad op vrijdag geopend van 14:30 tot 16:00 uur. In Almere Buiten, Zwembad de Vrijbuiter, is het bad geopend op donderdag en op vrijdag van 13:00 tot 15:30 uur! Je kunt zwemmen voor het speciale stakingstarief van €3,50.

Heksenneuzen & Pannenkoeken

Als jij tijdens de stakingsdagen een bezoek brengt aan dit toffe pannenkoekenrestaurant ontvang je een super coole heksenneus! Bij Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark beleef je het sprookje in het echt! In het meest magische pannenkoekenhuis vind je behekste tafels, staan kamers op zijn kop en gaan vloeren heen en weer! Je zet alles zelf in beweging door aan touwtjes te trekken of op knoppen te drukken.Werken & Kidsrondleiding

Bij Luchtvaartmuseum Aviodrome kunnen ouders tijden de lerarenstaking op 30 januari werken terwijl kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een medewerker op onderzoek gaan tussen de vliegtuigen. Het museum richt voor de werkende vaders en moeders werkplekken in, zodat ze tijdens deze dag nog wat werk kunnen verzetten, wetende dat hun kinderen een leuk, educatief uitje hebben.

Speuren tijdens de staking

Bij Stad en Natuur hebben ze twee hele toffe speurtochten! Op kinderboerderij de Beestenbende en kinderboerderij Den Uylpark kun je speuren met Vinny het Varken. Varken Vinny komt uit het Brabantse land. Maar zijn vader en moeder zijn op reis. Daarom mag Vinny bij zijn familie in Almere logeren. Hij is hier net aangekomen en hoorde er op Kinderboerderij Den Uylpark veel leuke dieren wonen. Hij gaat bij ze op bezoek. Ga je met hem mee op verkenning? In het Vroege Vogelbos kan jij Doortje het schaap helpen met het zoeken naar de sleutel van de Schaapskooi! Doortje het Schaap loopt rond in het Vroege Vogelbos en zoekt de sleutel van de Schaapskooi. Doortje is gek op schapen, omdat ze zo lekker smaken, want Doortje is een Wolf in Schaapskleren! Kraak jij de code?Outdoor Stakingsdag

Geen onderwijs betekent vaak ook geen opvang. Daar heeft Outdoorpark SEC Almere de oplossing voor!
Lekker naar buiten in plaats van school tijdens de stakingsdag outdooractiviteiten in Almere. Zij maken er een avontuurlijke dag van met een speciaal outdoorprogramma. De activiteiten zijn avontuurlijk en leerzaam, met aandacht voor plezier, samenwerking, en natuurlijk veel beweging.

LEGO Bouwen

Als je op de landelijke stakingsdagen echt iets heel leuks en leerzaams wil doen, ga dan naar KAF. In de architectuurstudio leer je constructief goed te bouwen met LEGO®, krijg je uitleg over de stadsmaquette en bouw je je eigen ontwerp van een bibliotheek met witte lego. Of je bouwt de bieb na die in de stad staat!Speuren, Vlierenfluitje

Speuren naar sporen, vlierenfluitje maken en gratis speurvel bij de Oostvaardersplassen.
30 en 31 januari wordt er weer gestaakt. Maar je hoeft je niet te vervelen! Kom met je vriendjes en ouders naar de Oostvaardersplassen en ga op 31 januari mee ‘speuren naar sporen’! Of neem op 30 en 31 januari een gratis speurvel en los de puzzel in ons Natuurbelevingcentrum op.

Stakings Sport & Speldag

Geen school maar een toffe sport en spel dag bij voetbalvereniging SV Lelystad '67.
Tijdens de stakingsdagen kun je lekker sportief aan de bak bij voetbalvereniging SV Lelystad '67. Twee dagen lang organiseren zij een sport & spel dag. TIP: vergeet ons niet te volgen op facebook en instagram! En ontvang je onze nieuwsbrief al in je inbox? Meld je hier aan! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en uitjes! En mocht je toch op zoek zijn naar een ander soort uitje voor op deze stakingsdagen, check dan onze eropuit-pagina!