Zelfverdediging voor kinderen

5 januari 2020
Leer hoe je jezelf moet verdedigen bij één van deze zelfverdedigingacademies in Almere en Lelystad.
Hoe belangrijk is het om jezelf te leren veredigen? UITERMATE IMPORTANT. Het bestrijdt pesterige bullenbakken die over je heen proberen te lopen. Het is ook van belang als iemand iets van jou probeert te stelen, als een complete gek je zomaar aanvalt, of als je toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent en er om je heen nét een gevecht uitbreekt.
     Een hele normale schrikreactie is om te verstijven. Zo studeerde ik in Barcelona en liep na een tango-workshop door het donkere, duistere Jaume Primo (een stadsdeel) naar de metro. Opeens renden er twee grote figuren op mijn vriendin en mij af. Ze grepen haar tas vast en rukten die hard van haar schouder af. Wat was ik graag achter hen aangehold! Maar door de shock bleef ik stokstijf stilstaan. Nu moest ze het zonder paspoort en fotocamera stellen, want die dat ze toevallig nog in haar tas gehad.
     Wanneer je van jongs af aan al leert hoe je jezelf moet verdedigen, heb je een grotere kans dat je niet als een zogenaamde held op sokken (of hakken) aan de straattegels vastgenageld komt te staan. Leer vandaag nog hoe je moet vechten, schoppen en knallen, en hoe je vuisten en ellebogen kunt ontwijken. Leer hoe je het beste kunt blokkeren en vallen, en wat de zwakke plekken van de tegenstander zijn... opdat je je veilig voelt op deze aardbol. Want niet iedereen is altijd alleen maar lief, helaas...
     In Almere en Lelystad zijn er 4 adressen waar je terecht kunt om van jouw alter ego een superheld te maken.

Warrior Academy

Bij Warrior Academy in Almere (met een vestiging in Lelystad) leer je hoe je jezelf kunt verdedigen via het Warrior Skillz programma. Het Warrior Skillz® programma is een persoonlijk ontwikkeling- en weerbaarheidprogramma en bestaat uit een combinatie van technieken uit de werelden van Judo, Karate, Tae Kwon-Do, Brazilliaans Jiu Jitsu, Kung Fu en andere vechtstijlen. Kinderen zijn al welkom vanaf 3 jaar. Één van de doelen is ook het vergroten van je zelfvertrouwen; het vertrouwen op je eigen krachten. Zelfbeheersing, flexibiliteit en levenslessen (zoals doorzettingsvermogen) zijn hier ook onderdeel van.
Er zijn lessen voor kinderen van 3 t/m 5 jaar, 6 t/m 12 jaar en voor tieners van 10 jaar en ouder.


Punch! Women’s Health Club

Bij de Punch! Women's Health Club in Almere leren meisjes zichzelf goed te verdedigen. Tegelijkertijd worden ze sterker, weerbaarder en zelfverzekerder. Dat betekent dat Punch! Women's Health Club niet alleen aan je fysieke kracht werkt, maar ook aan jouw mentale welzijn.

Studio Buiten

Bij Studio Buiten in Almere kun je (vanaf dat je 4 jaar oud bent) door middel van Judo al leren hoe je jezelf goed kunt verdedigen. Judotoernooien en judoexamens worden beiden twee keer per jaar georganiseerd. Zo kun je goed bijhouden hoeveel vooruitgang je al hebt geboekt.

Krav Maga Almere

Krav Maga Worldwide heeft een speciaal programma ontwikkeld – genaamd Km-x – om kinderen fysiek en mentaal weerbaarder en sterker te maken. Krav Maga Almere verzorgt deze lessen voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Krav Maga is een zefverdedigings- en vechtsysteem ontwikkeld door het Israëlische leger in 1940 en leent zijn technieken van vechtsporten zoals boksen, worstelen, aikido, judo, karate en andere realistische vechttrainingen. Het doel van Krav Maga is dat je je niet alleen fitter, maar ook veiliger voelt op straat. Daarbij leer je potentiëel gevaarlijke situaties te spotten en te omzeilen en agressie af te wenden en te verminderen.


Wist je dat je ook een SUPER GAAF Kung Fu verjaardagsfeestje kunt geven, georganiseerd door échte Jing Wu Kids® instructeurs? Speel dat julie Ninja's zijn. Of de Power Rangers!