Kidsproof blogTerug

Even voorstellen

2 juni
Onze sitemanagers Eloïne en Susanne hebben de afgelopen maanden toffe uitjes en Kidsproof-plekken in en om Lelystad voor je verzameld! Ze stellen zich graag aan je voor met een aantal leuke tips in de regio.
Eloïne en Susanne
Kidsproof-collega’s Eloïne (moeder van 4 kids van 13, 11, 9 en 2) en Susanne (moeder van 3 kinderen van 4, 2 en 10 maanden) hebben samen al met veel enthousiasme Kidsproof Almere opgezet, de website wordt drukbezocht en ook op social media wordt Kidsproof Almere door heel veel Almeerse ouders gevolgd. Dat smaakt naar meer, en dus was de logische stap… Kidsproof Lelystad!
 
Waarom Kidsproof Lelystad? “Lelystad biedt veel leuke uitstapjes voor kinderen, dus wij gaan regelmatig vanuit Almere richting Lelystad. Het is zo leuk om die superleuke plekjes die je allemaal kent te delen met anderen en die fijne kindvriendelijke activiteiten te ontdekken die je nog niet kende! Wij zijn elke keer weer verrast hoeveel leuke dingen je in de Flevopolder kunt doen. Daarnaast vinden we het fijn om de ondernemers en initiatiefnemers te helpen om hun activiteiten te laten zien.“

De zomervakantie staat bijna voor de deur en dat is natuurlijk hét moment om zelf ook weer met de eigen kinderen op stap te gaan. Dus we hebben Eloïne en Susanne gevraagd wat hun ‘must do’s’ in en om Lelystad’ zijn:
•    Als je kinderen dol zijn op schat zoeken dan is geocachen in het belevenissenbos een hele stoere activiteit.
•    Het nieuwe gebied de Wellerwaard met bijvoorbeeld het speelstrand is echt tof!
•   Het Flevo-Landschap organiseert hele leuke excursies en rondleidingen op Schokland, echt een aanrader! (tip: check Tom’s Creek!)
•   Familiepark Netl de Wildste Tuin is de ideale plek om te klimmen, klauteren en ravotten en met water en zand te spelen.
•    Het blotevoetenpad in Kraggenburg of Zeewolde is leuk voor jong en oud.
•    Het Aquapark is de plek om af te koelen op warme dagen.
•    Bij minder mooi weer kies je bijvoorbeeld voor zwembad De Koploper of het Aviodrome. Wist je trouwens dat kinderen daar ook zelf echt kunnen vliegen in de vakantie? Het kost wat, maar wel heel gaaf!

Als je na een van die leuke activiteiten moe bent en je hebt zin in wat te eten en te drinken, dan is het theehuis van Dorspboerderij Dronten een hele fijne plek. De kinderen kunnen gelijk bij de dieren van de kinderboerderij langs. Ook Buitengewoon lekker, met uitzicht over de Oostvaardersplassen is een aanrader. Hier begint ook het kabouterpad, superleuk voor kleine kinderen! Wij gaan binnenkort Eva’s Keukentuin proberen, die hebben we nog niet zelf kunnen testen, maar ziet er super kidsproof uit!

En andersom, als je in Lelystad woont en een keer een dagje richting Almere wilt? “Dan ga je natuurlijk naar Veiligheidsmuseum PIT (met extra veel leuke activiteiten in de vakantie), Stadslandgoed De Kemphaan met de jungletuin, apen en stoere speeltuinen of je verkent de Oostvaardersplassen vanaf de Almeerse kant bij het buitencentrum van Stad & Natuur (en dan gaan de Almeerders naar het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de kant van Lelystad ;-).”

En tenslotte: welke tip van een Kidsproof-collega uit een andere regio willen jullie deze zomer gaan proberen? “Het Openluchtmuseum in Arnhem staat hoog op ons lijstje!”

PS: Eloïne en Susanne blijven de tips op Kidsproof Lelystad natuurlijk uitbreiden, mail jouw favoriete tips naar lelystad@kidsproof.nl of stuur ons een berichtje via Facebook of Twitter!