icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Harry Potter exhibition een must see voor fans!

10 februari 2017
Harry Potter fans opgelet! Eindelijk is het zover en kunnen alle fans zich onderdompelen in het leven van Harry Potter bij Harry Potter™: The Exhibition in Utrecht!
Alles is magisch in deze Harry Potter Expo!
Het is al jaren geleden dat ik mijn eerste Harry Potterboek las. Ik weet nog, het was in mijn studententijd tijdens een reisje naar Londen, waar ik een week in mijn eentje heb rondgelopen. In elke boekwinkel lagen die Harry Potter boeken, en ik moest dat natuurlijk ook uitproberen! Daar in Londen ben ik besmet geraakt met het Harry Potter-virus. Dat virus heb ik waarschijnlijk doorgegeven aan mijn kinderen, mijn zoon van 13 heeft alle boeken minstens 5 keer gelezen. Ja écht! Toen het bericht kwam dat we deze befaamde Harry Potter™: The Exhibition mochten bezoeken maakte mijn hart dan ook een sprongetje. Daar moest en zou ik heen. En oh ja, mijn zoon en oudste dochter natuurlijk ook! Leuk weetje; sinds de wereldpremiere in Chicago, heeft de unieke tentoonstelling al meer dan 4 miljoen bezoekers verwelkomd in o.a. Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel.



De grote première werd voorbereid en wij mochten alvast een kijkje nemen tijdens de Sneak Preview in de exhibition-ruimte in het CineMec in Utrecht. 
Spannend! We voelden ons échte Muggles (Dreuzels) en onwennig liepen we de expo binnen.
Via de echte sorteerhoed kwamen we langs de Hogwarts Express uit in de kamers van Griffoendor. De dikke dame, bewegende schilderijen en foto’s, je kunt het allemaal bekijken, wat zeg ik, bewónderen! Via het bed van Harry, de verschillende toverboeken, de sluipwegwijzer (Marauders map), toverstokken en de Mandragora’s, die je best even mag verpotten. Kijk natuurlijk wel even uit voor je oren! Naar de lessen en kostuums van alle professoren. Geweldig! We wanen ons echt even in het leven van de tovenaars!



Lekker een potje zwerkbal spelen, griezelen in het verboden bos, of even uitpuffen in de zetel van Hagrid. En hé komt Norbert daar al bijna uit een ei? We wanen ons in Zweinstein, of in Hogwarts, hoe je het wilt noemen. “Kijk daar mam, Buckbeak!” Deze Hippogrief is toch wel een van onze lievelingsfiguren, wat een prachtig beest! Deze film zagen we in de kerstvakantie nog. Tof ook dat je de kostuums in die scenes erbij ziet staan. Het is een feest der herkenning.




De kinderen zien overal Harry Potter-schatten. “Kijk, de gruzielementen’ en hier, de zegevlier.” En “kijk! De Steen der Wijzen”. Het is echt een magische ervaring en leuk voor jong en oud.
Persoonlijk kreeg ik echt even de kriebels bij het Verboden Bos en bij de Dementoren en Dooddoeners. De sfeer is fantastisch angstaanjagend. Ongelooflijk dat je zo in de magische wereld wordt getrokken.  


Superleuk dat je ook alle kostuums ziet.  De Phoenix, de banieren van de verschillende ‘afdelingen’ en het zwaard van Goderic Griffoendor. Ik ben vast nog heel veel dingen vergeten, maar misschien moet je het zelf maar gaan bekijken. Het is echt een geweldige ervaring.
We sluiten af in de Wegisweg. Smekkies in Alle Smaken, Sjaals, shirts en als klap op de vuurpijl. Ollivanders, de winkel met toverstokken. Wow. Precies wat je verwacht. De prijs is aanzienlijk, maar hé dan heb je ook wat!  

Kortom, Harry Potter™: The Exhibition is echt een must voor elke Harry Potter fan en wij gaan zeker nog een keer!

Eloïne, Lennart en Lorien

p.s. Wil je ook gaan? Handig om je tickets vooraf online te kopen. Een bepaalde dag of een tijdslot kan uitverkocht raken. Klik door voor meer info over Harry Potter™: The Exhibition.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren