24x een dagje weg in eigen land!

4 juli 2019
De laatste weekjes van de zomervakantie zijn begonnen en daar wil je natuurlijk goed gebruik van maken! Nog een dagje naar dat leuke museum of een middagje picknicken in de natuur. Wij hebben onze 24 favoriete zomeruitjes uit héél Nederland verzameld. Veel plezier!

IN HET MIDDEN VAN HET LAND


Alles kan op Pampus
Wel eens op een onbewoonde eiland geweest? Ontdek Forteiland Pampus. Zie hoe de soldaten leefden, doe de speurtocht, speel spellen, ga zwemmen en geniet op het terras. Check ook de nieuwe attractie, met de luchtballon. Vaar mee naar Pampus!



Nieuw: vlieg als een vogel!
In DierenPark Amersfoort slinger je als een aap, duik je op als een prairiehondje en deze zomer... vlieg je als een ooievaar! In het avontuurlijke dierenpark opent er een nieuwe beleving. Ga net als de ooievaars op trektocht naar Afrika. Vlieg je mee?



Avontuur in de natuur!
Pure natuurbeleving midden in het land: Het Nationale Park De Hoge Veluwe! Pak een Witte Fiets of ga op safari met de boswachter. Doe een spannende speurtocht of ontdek de ondergrondse wereld in het Museonder!



Kom spelen op Schokland
Tijdens de zomervakantie in Museum Schokland: Ontdek de geheimen van schokland met de expeditiekit! Ga mee met rondleidingen, ontdek de nieuwe speelelementen, (roofvogel)workshops, verhalenverteller én waterspelletjes. Elke dag ander programma!



Klaar voor de zomer?
Hittegolf of regen, weer of geen weer, bij het Nationaal Militair Museum kun je terecht voor een leuke dag! Haal deze zomer je soldatendiploma of laat zien dat jij een goede chauffeur bent in de mini-tank of mini-jeep. Stoer toch?



Ontdek Batavialand
Wat Nederland uniek maakt? We leven al eeuwenlang aan het water, onder de zeespiegel en vinden dat heel normaal. Stap in de wereld van Batavialand: Ontdek het maritiem verleden. Ga aan de slag met de toekomst.



IN HET NOORDEN VAN HET LAND


Zuiderzeemuseum
De poppenspeler van de Dam laat deze zomervakantie Jan Klaassen en Katrijn achter in Amsterdam om in het buitenmuseum vissersvrouw Grietje met haar familie te laten schitteren in de poppenkast. Dat wordt flink lachen!



De OnderWaterSafari!
Stap in de spétterend nieuwe attractie van Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden: De OnderWaterSafari. Hier maak je in een voertuig een reis van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van de Waddenzee. Ga je mee kopje onder? 



IN HET WESTEN VAN HET LAND


Binnenhof & Ridderzaal
Tijdens de Kinderrondleiding van ProDemos zijn kinderen de baas! Ga op avontuur naar de Ridderzaal, verdien munten en bepaal waar jij het geld aan uit zou geven als jij de baas van Nederland was. Deze vakantie vrijwel iedere dag. Reserveer je plekje!



Museum van het jaar!
Midden in Leiden vind je Rijksmuseum Boerhaave, onlangs uitgeroepen tot het Europees museum van het jaar! Ontdek de wetenschap in Schateiland, het anatomisch theater, knutsel een skelet en de waterspeeltuin buiten is fantastisch! Leuk voor nieuwsgierige aagjes.



Techniek is top!
Bij het Science Centre Delft ontdek je de gave projecten van de studenten van de TU Delft. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag! Maak je eigen speedboot, de LEDybug die naar je knipoogt of bouw in de tuin een stevige dijk. Superleuk! 



Nieuw: Mappa Mundia!
Ontdek de bijzondere wereld van Mappa Mundia bij Avonturia! Dwaal door het grottenstelsel, bezoek de Pinguin Academy, ontdek de gekste dieren in de mini-zoo en plof neer op een terras tussen de piranha's... Een top dagje uit! 



Ontdek de haven
Fossielenexpeditie, rondvaart, kidsquiz, strandspeurtocht, knutselworkshops en nog véél meer. Voor klein & groot is er bij FutureLand zóveel te beleven in de zomervakantie. Scheep in! 



Kinderen áltijd gratis!
In het prachtige Mauritshuis ontdek je deze zomer spelenderwijs álles over Rembrandt in de nieuwe familie-doe-tentoonstelling Hallo Rembrandt! Hoor, ruik, kijk, voel en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag als zijn leerling! Leuk voor de héle familie.



IN ONZE HOOFDSTAD


Speel de Escape Game
Durf jij buiten de gebaande paden te treden? Je hersenen te pijnigen? Speel de compleet vernieuwde Escape Game "In de schaduw van Rembrandt" deze zomer in het Rijksmuseum en kom op plekken waar je nog nooit geweest bent! Durf JIJ?



Nieuw: Moco-power!
Moco is een nieuw museum in hartje Amsterdam. Coole moderne kunst met echte 'power'. Met Banksy, Kaws, Hirst & Haring. Zo indrukwekkend! Grijp nu je kans want deze zomer gratis entree voor kids én de nieuwe kids audiotour. Deze zomer kids gratis!



Op de kaart!
De stad Amsterdam neemt je mee op ontdekkingstocht. Met 'Op de kaart' ga je met je familie aan de slag en word je meegenomen in een wereld van fascinerende kaarten en spectaculaire weetjes over het Paleis van de Koning. Reserveer nu!



Welkom bij El Pintor!
De hele zomer lang staan de kleurrijke kinderboeken van El Pintor centraal in het Verzetsmuseum in Amsterdam. Laat je fantasie prikkelen en teken, speel, droom en bouw zelf in deze tentoonstelling. Stap de wondere wereld in!



NET OVER DE GRENS


Nausicaá onderwaterwereld
Op slechts een paar uur rijden van Nederland ligt Europa's gróótste aquarium. Er zijn wel 58.000 dieren te zien! Ontdek via spannende routes interessante weetjes en wees getuige van trainings- en voedersessies, zélfs van haaien. Altijd iets te beleven!



Avontuurlijke zomervakantie
LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen is deze zomer een Ninjago-trainingskamp waar je een echt Ninja-certificaat kunt halen! Verken ook met zelfgebouwde LEGO® zeedieren de wereld van de bewoners van SEA LIFE. Cool combi-uitje over de grens! 



DOOR HET HELE LAND


MuseumJeugdUniversiteit
Waar zitten de oren van een sprinkhaan? Kan pindakaas kunst zijn? Is Afrikaans voetbal magisch? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een college over. De colleges starten in het najaar. Schrijf je nu in en haal je MJU-diploma! 



Naar buiten!
Wist je dat Nederland 21 Nationale Parken heeft? En dat ze heel leuk zijn om te ontdekken met je kids. Ren over een grote zandvlakte, loop tussen een schaapskudde, volg een kinderroute, leer meer over waterdiertjes of ... Ontdek de natuur!



5 musthaves voor op vakantie
Yesss, zomervakantie! Met de beentjes omhoog en genieten van de zon. Flavourites.nl laat 5 items zien die handig én leuk zijn voor op reis. Wat dacht je van een tof vakantieboek, fijne zwemkleding of stoer speelgoed... Inpakken maar!



9 zonnige buitentips
De boswachters van Staatsbosbeheer hebben weer wat fijne buitentips voor je verzameld voor in de zomervakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wilde dieren safari of een duik nemen in een speelvijver. Elke regio heeft wel wat!



Veel plezier deze vakantie!