Sinterklaasactiviteiten Flevoland 2018

5 november 2018
Sinterklaas komt op 17 november 2018 weer met zijn pakjesboot 12 aan in Nederland. Wat een heerlijke feestelijke tijd is dat. De periode van vol verwachting, spanning en pepernoten snoepen is aangebroken! In deze periode worden er altijd weer ontzettend veel Sinterklaas activiteiten georganiseerd. Lees snel verder om te ontdekken wat je allemaal kunt gaan doen in Flevoland!
Op de verschillende locaties van de bibliotheek in Almere is er van alles te beleven! Wat dacht je van het Sinterklaaskoor 4+, kom heerlijk luisteren naar het enige echte Sinterklaaskoor van Almere. Of doe gewoon mee vanuit je theaterstoel! Een selfie met De Sint kan ook! Ontmoet Sinterklaas en ga met hem op de foto! Zin in een feestje met de Sint en zijn Pieten? Ga dan naar de Feestelijke Sinterklaasmiddag 4+ en help mee met alle voorbereidingen. Er is ook nog een hele toffe jeugdtheatervoorstelling voor het hele gezin!



Op je gemak de laatste 5 december inkopen doen? Dat kan In Almere Centrum tijdens de extra Sinterklaas koopavond op vrijdag 30 november!
Cupcakes versieren en bingo spelen bij de Taarten van Tante Suus!
Kom samen met je kinderen naar Buitencentrum Almeerderhout en speur naar de pakjes van Sinterklaas. De boswachter heeft een speciale route uitgezet die je zelf kunt lopen. Dat wordt speuren tijdens de Sinterklaasspeurtocht!



In het Pepernotendorp kan jij jouw pieten diploma halen! Kom klimmen over daken, ga op de foto met de pieten, bak de lekkerste pepernoten, dans en speel muziek met de pieten of doe mee aan een echte pieten bootcamp! Het pepernotendorp zit vol met sport, spel en leuke andere activiteiten.

Kom aan boord van de enige echte Stoomboot van Sinterklaas en leer over het leven en werken van Sint en zijn Pieten tijdens de rondleiding op Pakjesboot 12.
Sinterklaas knutselen in Buurtcentrum Amerika in Almere Poort.

Ontmoet De Goedheiligman en zijn Pieten ook dit jaar weer bij Smullen & Spelen tijdens de Meet en Greet Sint en Piet! In het weekend van 24 en 25 november en 1 en 2 december is het groot feest met een speciaal Sint Kids Arrangement. Tijdens de gehele Sinterklaasperiode is er ook een speciaal Sintmenu bij Smullen en Spelen!

Het Groot Sinterklaasfeest in KAF. Een vrolijke meezingvoorstelling voor de komst van Sinterklaas. Met een spannend verhaal, veel meezingliedjes en natuurlijk heel veel pepernoten!



Vaar mee met de Pakjesboot met veerdienst Amsterdam van Almere naar het tijdelijke winterkasteel van Sinterklaas, het Muiderslot




Ontmoet Sint & Piet in Batavialand bij de Pietenfabriek en help de pieten mee met allerlei activiteiten.
Geniet bij het Groot Sinterklaasfeest in de theaterzaal van De Kubus. En wat helemaal tof is, de toegang is gratis!
Ook indoorspeeltuin Ballorig in Lelystad wordt niet overgeslagen door de Sint! Op zondag 2 december zal hij deze komen bezoeken.
In Emmeloord kun je naar de voorstelling Op zoek naar de Rommelpiet met Woezel en Pip.
Zin om de Sint persoonlijk te ontmoeten? Dat kan en wel in Emmeloord!





Voor nog meer tips voor Sinterklaasactiviteiten kijk je in onze uitagenda!