Vakantieblog Kidsproof

22 juli 2019
Vanaf 21 juli tot en met 2 september 2019 is het officieel zomervakantie in Almere. Tijd om dit te vieren! In Almere zijn er enorm veel leuke vakantie-activiteiten om te beleven. Ontdek wat er allemaal te doen is en beleef de zomervakantie in Almere!
Stadslandgoed de Kemphaan
Stadslandgoed de Kemphaan is de plek waar je midden in de natuur kunt genieten van een avontuurlijk dagje uit. Het ligt niet ver buiten de stad, dus je bent er zo! Met pannenkoeken, dieren kijken en een klimbos is het ideaal voor kinderen. Daarnaast kun je genieten van natuurproducten, een stadsboerderij en een avontuurlijke natuurcamping. Er valt van alles te beleven! Kinderen kunnen ravotten in het Zuiderzee Speelbos, klimmen in boomtoppen en smullen van heerlijke pannenkoeken van Dubbel-Op. Je kunt ook op pad met de boswachter. Ontdek de jungle tuin, struin over de biologische boerenmarkt of ga aapjes kijken bij stichting AAP.

Zomeractiviteiten op het Almeerderstrand!
Beleef een zomer boordevol experimenten op het Almeerderstrand. Je kunt hier elke dinsdagmiddag experimenteren met water, je zintuigen testen en werken met kunstenaars bij strandrestaurant Poortdok. Liever knutselen of tekenen? Dat kan ook! Leef je uit met proefjes en met kwasten.


Stadslandgoed de Kemphaan, fotocredit: Eljee Berfwerff

Outdoorpark SEC Almere: actieve uitjes in de zomervakantie
Deze zomer hoef je niet thuis te zitten: ga lekker op avontuur in Outdoorpark SEC Almere! Zo kun je boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, klimmen over junglebruggen, kruipen door camotunnels, eten zoeken in de natuur, vlotvaren en nog veel meer!

Uilenzomer
Stad & Natuur op de Kemphaan staat in het teken van uilen! Bezoek de doe- en beleef de expo: nachtbrakers, uilen van de wereld met een binnen- en buitenspeurtocht. Oehoe! Sta oog in oog met bijzondere Nederlandse en exotische uilen. Wist je dat er één uil in een holletje onder de grond leeft? En dat er een uilensoort is die eruitziet als een roofvogel en zich ook zo gedraagt? Je kunt zelfs van dichtbij zien hoe een kerkuil op zijn prooi afvliegt en deze uiteindelijk grijpt. Cool! Ook buiten op het stadslandgoed zijn uilen te vinden. Beleef de uilenzomer op de Kemphaan!


Outdoorpark SEC Almere

Knutselen in Almeerderhout
Kom deze zomer knutselen in het Buitencentrum Almeerderhout! Er zijn meer dan genoeg natuurlijke en gerecyclede materialen waar je mee aan de slag kunt gaan. Laat je fantasie los op allerlei verschillende thema’s gericht op seizoenen. Na afloop mag je je knutselwerkje mee naar huis nemen.

Nickelodeon Familie Festival
Op zondag 25 augustus verwelkomt Nickelodeon Familie Festival families en kinderen op het Almeerderstrand voor een geweldige dag vol muziek en familieplezier, boordevol entertainment en activiteiten voor alle leeftijden. Geniet van live muziek van bekende Nederlandse artiesten en ontmoet je favoriete Nickelodeon- en Nick Jr. helden zoals Spongebob Squarepants en PAW Patrol! Dit wil je niet missen!


Nickelodeon Festival

Kinderactiviteiten in Erfgoedhuis Almere!
Kom tijdens de zomervakantie knutselen en ontdekken in Erfgoedhuis Almere! Wist je dat 10.000 jaar geleden hier ook al mensen leefden? En wist je dat jouw huis op de bodem van de Zuiderzee staat? Ontdek meer over de geschiedenis van onze stad in het Erfgoedhuis Almere. Ontdek dit door middel van leuke knutselactiviteiten, films en rondleidingen speciaal voor kinderen!

Bijenpraatjes
Tijdens de Bijenpraatjes op de Kemphaan leer je van alles over de bijen. Weet jij eigenlijk hoe de honing gemaakt wordt die jij in je thee drinkt, hoeveel vluchten bijen eigenlijk moeten maken om jouw potje honing te vullen? Imkers Cor en Marlies weten er van alles over en delen dit graag met je. Tijdens de gratis rondleiding en demonstratie in de bijenstal leren jong en oud dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn. Je leert dat er zonder bijen veel minder bloemen, appels en peren zouden zijn. Waarom word je eigenlijk imker en wat zijn de verschillen tussen wespen, hommels en honingbijen?


Erfgoedhuis Almere

LEGO Story Starter: Maak je eigen stripverhaal (6-8 jaar)
Altijd al je eigen stripverhaal willen maken? Dat kan! Op maandag 5, 12 en 19 augustus kun je in bibliotheek Stad de workshop LEGO Story Starter: maak je eigen stripverhaal. Bouw verschillende scènes op LEGO bouwplaten, fotografeer deze scènes en bewerk deze foto's met de StoryVisualiser app. Leef je uit en breng jouw eigen verhaal tot leven!

Kidsactiviteiten met Energie
Deze zomer kun jij zeker je energie kwijt tijdens de Kidsactiviteiten met Energie! Kom op woensdag 24 juli en/of woensdag 14 augustus lekker springen op de vele springkussens of battle tegen je vrienden op de softbungee, wie springt er het hoogst? Na al dat rennen, vliegen en springen kun je lekker uitrusten met een glaasje Limonade. Je hoeft je deze dagen dus zeker niet te vervelen!


Kidsactiviteiten

Kidsactiviteiten met food
Ben jij al een echte chef-kok? Leer de fijne kneepjes van het vak tijdens verschillende kookworkshops op de Esplanade op 10 en 31 juli. Zoet, hartig, warm, koud, voor ieder wat wils! Want wie is er nu niet dol op lekker eten? Dat wordt smullen!

Kids: WOW-middagen
Vanaf woensdag 7 augustus is iedere woensdag in de vakantie WOW! Ontdek de Wildernis Onder Water op woensdagmiddagen bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Met schepnetjes, onderwaterkijkers en zoekkaarten kunnen kinderen en hun (groot-) ouders het leven onder water bekijken. De kinderen gaan op pad met een boswachter of de Natuurdetective. Ga jij ook mee?


WOW middagen