Wat is er te doen op Urk?

11 november 2019
Er is van alles te doen in dit historische en wereldberoemde dorp. Zowel met mooi weer als slecht weer! Zelf een superleuke activiteit voor als het stormt!

Wist je dat je niet ‘in Urk’ maar ‘op Urk’ bent? Urk was vroeg namelijk een eiland en daarom wonen de Urkers nog steeds ‘op Urk’. Wat is er allemaal te doen in dit historische en wereldberoemde dorp? We vroegen het aan Marriette Koffeman van Tourist Info Urk. Zien we jou binnenkort ook ‘op Urk’? 

“Urk was vroeger een eiland midden in de Zuiderzee. De meeste mannen verdienden hun geld als visserman. Wil je ervaren hoe de eilandbewoners vroeger leefden? Breng dan een bezoek aan het museum. Vraag naar de leuke speurtocht en win een prijs! Je kunt op Urk heerlijk fietsen en wandelen of kies je voor lekker picknicken of vliegeren op de dijk? Of wat dacht je van visjes vangen aan de rand van het water? Je kunt ook een mooie wandeling maken naar de uitkijktoren op de dam bij het strand of via de historische steiger. Genoeg te doen voor de echte sportievelingen!

In het Speelbos aan de Staartweg kunnen kinderen naar hartenlust klimmen en klauteren. 

Maar er is meer speelplezier, bijvoorbeeld in de speeltuin in het Wilhelminapark, daar kun je trouwens ook basketballen, skaten of een potje voetballen. Geen bal bij je? Je vindt genoeg speelgoed in de prachtige kringloopwinkel Waypoint.
 
Maak kennis met een stukje Ethiopië op Urk en ervaar iets van deze cultuur. De toegang is gratis. Een andere tip; neem eens een kijkje in het poppenwinkeltje de Kesse. Ook leuk!
 


Slecht weer? Geen probleem! Vermaak je in het zwembad ’t Bun of op kinderboerderij ‘de Stekplek’ aan de Urkerweg 62. Bij echt heel slecht weer – en dan hebben we het over storm en regen – ga je naar 11Beaufort en leer alles over windenergie! Stoer he? 
 

Nog wat leuke events speciaal voor kinderen: 
Zomervakantie: Overtocht Urk-Enkhuizen
September: Open Monumentendag 
September: Familiedag in het Wilhelminapark 
November: Urk in Wintersferen