Leiden Waterstad 2018

14 mei 2018
Deze zomer is Leiden Waterstad 2018! Volop activiteiten voor jong en oud. Hoogtepunt is natuurlijk Sail Leiden op 27, 28 en 29 juli!
Varen door de stad, wij houden ervan! Of het nu een rondvaart is of met een gehuurd bootje, het is zo leuk om de stad van een andere kant te bekijken. Je ziet ineens heel andere dingen!

Wist je dat Leiden, na Amsterdam, het meeste water binnen haar poorten heeft stromen? Maar liefst 28 kilometer grachten en singels vind je in de stad! En vanaf het water ziet de historische stad er heel anders uit.

Deze zomer is Leiden Waterstad 2018, wat betekent dat er extra veel leuks in en om de Leidse grachten wordt georganiseerd. Met als hoogtepunt Sail Leiden 2018 op 27, 28 en 29 juli! Loop ook zeker langs de kraampjes van de Sail market, de hele stad is een groot feest.

 
Meer dan 100 historische schepen varen de stad binnen tijdens de Sail In op vrijdag 27 juli waarna ze af zullen meren aan kades in de binnenstad. Een looproute leidt je vanaf het station langs de schepen en onderweg kom je langs allerlei leuke activiteiten. Zo zijn er markten, optredens en nog veel meer.
 
Kloppend hart van Sail Leiden is het gebied rondom de Zijlpoort. Wist je al dat... er ook een stadsstrand zal zijn bij restaurant Lot en de Walvis. Lekker met de voetjes in het zand dus, zonder de stad uit te hoeven!

Jeugdprogramma
Vanaf Centraal Station is er een wandelroute uitgezet langs alle hoogtepunten. Wandel zeker langs het dertigtal schepen waar je aan boord kunt kijken en naar de verhalen van de schipper luistert. Vanuit de historische haven kan je met een watertaxi naar het Ankerpark. Hier is, speciaal voor kinderen op 28 en 29 juli een interactief en educatief programma. Wij kijken ook uit naar de demonstraties van de Leidse reddingsbrigade op de Beestenmarkt.
Je begrijpt dat wij deze data met rood in onze agenda hebben gezet!

Voor de tieners en hun ouders is de Drijf-in een leuke tip tijdens Sail. Stap op de boot en kijk een film vanaf het water bij Lot en de Walvis.

Heb je zelf geen boot en lijkt een vaartochtje je harstikke leuk dan is de waterpendel tussen Leiden en Katwijk een echte aanrader. De tocht duurt ongeveer 5 kwartier (enkele reis). In Leiden stap je op aan de Apothekersdijk 5 (dit is het havenkoor Stichting De Leidse Rederij) en in Katwijk aan Zee ligt de boot in het Prins Hendrikkanaal ter hoogte van de Zwaaikom 19 (tegenover pannekoekenrestaurant De Beslagkom).

Houd de uitagenda van Kidsproof Leiden goed in de gaten want er worden nog veel meer wateractiviteiten georganiseerd.

Kom je een dagje naar Leiden dan is een ontbijt of lunch bij City Hall een echte aanrader, zeker met de Kidsproof Italian Summer-deal!

We zien je op het water!

ps. kom je toch met de auto i.p.v. de boot (wij hebben er ook geen ;-)) parkeer dan bij parkeergarage Lammermarkt in het centrum van Leiden.


Tamara & Jantine  - Kidsproof Leiden

ps Kleintjes dol op water? Bezoek eens Waterland Boerhaave, superleuk!