ZOMERVAKANTIE! Dit zijn superleuke uitjes in de regio Rotterdam

10 juli 2023
Hoera, vakantie! Wat doen jullie deze 6 weken? Het wordt hoe dan ook een leuke vakantie met deze toffe tips om eropuit te gaan. Er is zóveel te doen in de regio Rotterdam! Heel veel plezier en maak samen mooie herinneringen aan de zomer van 2023!
Met de kids eropuit: zomerse vakantietips in en om Rotterdam
Voor dino-fans  

Met korting naar World of Dinos

Ga nu heel voordelig op ontdekkingstocht door de toffe experience World of Dinos! Met de kortingscode WODROTTERDAM2023 krijg je 25% korting op de entree! Staan jullie deze vakantie oog in oog met een T-rex? Ook heel tof: de jeepsafari en de dino express!
   

Dino's in het museum 

Je leert, ontdekt, speelt en beleeft véél bij de gave dino-tentoonstelling in Museum Vlaardingen! Zo kun je dino’s laten bewegen, eieren zoeken, botten opgraven, puzzels oplossen en andere leuke opdrachten doen, kleuren, knutselen en nog veel meer!

Spelen en ontdekken in het Dino Experience Park

Kleine rangers leren en ontdekken op een avontuurlijke manier alles over dinosaurussen in het Dino Experience Park! Doe de leuke speurtocht langs 70 levensechte dino’s, graaf een dinoskelet op, leef je uit in dino speeltuin, speel minigolf tussen de dino’s en nog veel meer! Kom als je durft!    


Volop speelpret  

Speelplezier bij FunZone

Kids kunnen volop spelen bij FunZone in Barendrecht! Er is zoveel! Klim in de vulkanen, roetsj in een reuzeband naar beneden, maak een ballenregen, bouw een reuzetoren en ga met de hele familie tegelijk van de glijbaan. Dat wordt een heerlijke speeldag!

Dag vol pret in Plaswijckpark

Een topdagje uit beleef je in Plaswijckpark! Spot de leukste dieren in Dierenwijck, ga op een groot speelavontuur in Speelwijck en plons bij mooi weer in de Havenspeeltuin. Kids gaan ook gráág op bezoek bij opa en oma in het Huis in de Heuvel, want daar mag heel veel…    


Op reis  

Reizen of thuisblijven? Zomer in Huis Van Gijn

Wat deed je eigenlijk rond het jaar 1900 in de zomer? Ontdek het in Huis Van Gijn! Kijk hoe de bewoners van dit statige huis de zomer doorbrachten en wat ze droegen. Proef zomerse gerechten van toen, bezoek de speelgoedzolder en doe een workshop in de museumtuin! Kids hebben gratis entree!  

Kindercamping bij TENT

Niet slapen, wel een dag logeren kunnen kids bij dag-camping De Grote Hoop van TENT! Er is een hoop te doen! Klei, teken, kriebel of rommel wat aan, luieren voor de tent mag ook. Met het Vakantiepaspoort is entree gratis. Komn jullie de TENT in?

Vakantiepaspoort mee!  

Gaan jullie er in de zomervakantie weer op uit met het Vakantiepaspoort? Er zijn weer héél veel leuke bestemmingen, die je met korting of helemaal gratis kunt bezoeken! Waar jullie ook heen gaan, neem het paspoort mee én download de app! Waar gaan jullie allemaal heen?  

Coole Kidstour bij Feyenoord

Kleine (maar grote!) Feyenoord-supporters doen de gave Kidstour in De Kuip! Stap de kleedkamer in, loop net als je favoriete speler door de spelerstunnel en sta aan de rand van het veld. De tour is inclusief bezoek aan het Feyenoord Museum en een leuk aandenken. Meteen boeken!


  

Gouden tip: naar Gouda met de kids!

Leuke familie-citytrip voor de vakantie: Gouda! Beleef een interactieve reis door de wereld van kaas. Ontdek Museum Gouda met Mara en boek de Little Diva Tea bij het Museumcafé. Smul van een siroopwafel, ervaar de stad vanaf het water en sta oog in oog met dino’s! Allemaal te doen in Gouda.   

Op pad met Rotterdampas

Ga er in de vakantie lekker op uit met de Rotterdampas! Met deze pas beleef je gratis of met korting de leukste uitjes en activiteiten in en om Rotterdam! Onze Kidsproof reporter probeerde al een aantal zomerse uitjes uit met haar pas, lees hier wat ze ervan vond en doe inspiratie op!  

Naar de molens van Kinderdijk

Verken het unieke leven in een molen en ontdek de geschiedenis van de 19 molens van Kinderdijk! Stap in het molenaarsleven van de jaren ’50, verken het erf en ontmoet geitjes Milly & Molly. Bezoek een gemaal en bekijk de indrukwekkende reuzen vanaf het water.  


Op avontuur
 

Avonturenpark bij Outdoor Valley 

Tokkelen, tuben, vlotbouwen, modderracen… superveel superleuke outdoor activiteiten voor de hele familie beleef je in de vakantie bij het Avonturenpark van Outdoor Valley. Met 1 ticket doe je aan alles mee! Er is ook een tof zomerkamp voor kids!

Giga klimavontuur

De hele familie kan op avontuur in Adventure City, het indoor & outdoor klimparadijs vol leuke klimparcoursen en Zip-lines. Extra uitdagend: de 20 m vrije val en de Rollercoaster Zip-line! Met o.a. reuzenetten en een grottenparcours is ook aan de kleintjes gedacht.
 

Stad vol spinnen

Ken je Spider City al? Deze bijzondere nieuwe klimsensatie in Rotterdam is uniek, je vindt het nergens anders! Kruip als een spin de hoogte in en zweef door de lucht naar een ander gedeelte! Hoe cool is dat?! Bedwingen jullie alle parcoursen en obstakels? Echt een unieke ervaring!  
   

Kunst kijken en maken  

Feest in het Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd met een bruisend zomerprogramma met leuke kinderactiviteiten zoals workshops, knutselen, een rondleiding door de Eregalerij en een tof doe-boekje. Een feestelijk uitje voor de hele familie! Vieren jullie het mee?  

Kids & kunst

Nieuwsgierige kids voelen zich thuis bij Villa Zebra waar ze spelenderwijs kennismaken met hedendaagse kunst. De jongsten ontdekken de interactieve tentoonstelling ZELF!, oudere kids maken een waanzinnig kunstwerk van zichzelf. Leuk kunstuitje voor het hele gezin! Meteen boeken!  

Zelfportret

In het Dordrechts Museum is voor elke leeftijd iets te doen! Kids gaan met een doeblad door de nieuwe tentoonstelling A room with a view, doen spelletjes & workshops en maken in de tentoonstelling Het oog van Jan Veth in de portrettenstudio een (zelf)portret. Leuk en leerzaam!   

Kunstavontuur 

Stap met de leuke Kijk&Doe-tocht in de magische wereld van Mind Expanders in de Kunsthal! Ontdek de Balloon for 2, klim op het giga Giant Billiard (vanaf 1.20 m) en bouw een stad in het Mind Expanders LAB! Bij All you can Art kun je de hele zomer kunst maken.  



     
Lessen en workshops  

Vakantie bij Hofplein

Jeugdtheater Hofplein heeft deze vakantie weer toffe theateractiviteiten! Ga zingen, dansen en spelen in leuke vakantieworkshops en stap in de spotlights bij de Zomerschool. Helemaal iets voor jouw kleine toneelspeler? Meld snel aan en doe mee!

Zwemles? Kikkersprong!

Bij Zwemschool De Kikkersprong kunnen kids vanaf bijna 4 jaar meestal direct starten met zwemles. De erkende zwemschool biedt lessen op diverse locaties in de regio Rotterdam en Gouda, heeft een uniek leerlingvolgsysteem en het handige Kikkersprongboekje! Iets voor jouw spruit?  

Proefles Musicalschool

Is jouw zoon of dochter gek op dansen, zingen en acteren? Geef hem of haar dan op voor lessen bij Telekids Musicalschool in Rotterdam. Liever eerst uitproberen? Dat kan ook! Er zijn diverse proeflessen in juli of september. Meld jouw talent nu aan.    


Eten & spelen  

Kidsdagen bij Tasman.

Supertof gezinsuitje in de vakantie: de Kidsdagen bij Tasman.! Kom gezellig lunchen of dineren, vooraf of erna zijn er leuke gratis activiteiten voor de kinderen. Van knutselen en XL Games spelen tot een springkussen, bij deze 4e editie wordt er nog groter uitgepakt! Check de data en reserveer!
 

Zomer bij De Vreemde Vogel

Méér leuke activiteiten dan ooit bij De Vreemde Vogel deze zomervakantie! De kids maken zelf pizza en zwieren in de zweefmolen, er is kindertheater en de Techniek-Juffen komen langs met gave workshops. Vergeet niet vooraf een tafeltje te reserveren... Heerlijke plek!  

Smullen en spelen bij Spazio

Aan de landingsbaan van het vliegveld ligt Spazio, een topplek om heerlijk Italiaans-Amerikaans te eten met de kids! Op de menukaart staan leuke pure gerechten, er is een grote speelhoek en een fijn terras met speeltuin én uitzicht op de vliegtuigen. Mét Vakantiepaspoort-actie!  


Nederland in het klein
 

Magie bij Miniworld 

Je kijkt je ogen uit en ontdekt steeds nieuwe dingen én grappige details in Miniworld, de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux! Bekijk Nederland én veel Rotterdamse bekende gebouwen in een miniwereld waar het elke 24 minuten nacht wordt en er duizenden lichtjes fonkelen… Benieuwd of jullie alles kunnen vinden in de leuke speurtocht. En neem vooral ook een kijkje bij het in aanbouw zijnde Groot-Brittannië in het klein!  

Nieuw in Madurodam

Wát een te gekke nieuwe attractie in Madurodam: De Hollandse Meesters! Klim en klauter dwars door de schilderijen, schommel op de parel van het meisje en spring in het gigantische sterrenballenbad. Aanrader! Ontdek De Hollandse Meesters!  



Coole musea voor kinderen 

Stoer familie-uitje in het Mariniersmuseum

Stoere activiteiten in het Mariniersmuseum deze zomervakantie! Ga met Majoor Maas op bivak(antie), leer alles over de zeesoldaten in de kids-audiotour en beleef de experience Mariniers op Missie. Worden jullie echte Museummariniers…? Doe de challenge!

Wereldse zomer in het Wereldmuseum

Veel te zien en doen in het Wereldmuseum in de vakantie! Nieuwsgierige kids bezoeken de doe-expo Superstraat, gaan op safari met de Dierenbingo en doen een leuke workshop in het zomeratelier. Winston’s Feestkeuken staat dit keer in het teken van Ket Koti! Kijk & doe mee!
 

Voor douaniers-in-de-dop in het Belasting & Douane Museum

Veel te doen voor kinderen in het Belasting & Douane Museum! Leer spelenderwijs omgaan met geld in het GeldLab, bestook douanier Leon met vragen, maak een ‘net echt’ tijgervel of een dierenmasker en doe de kidsrondleiding. Jonge kids spelen op het DouaneDek. 
 

Zomer in het Hof van Nederland

Het Hof van Nederland is superleuk voor kinderen van alle leeftijden! Luister de leuke audiotour Het Hof Vertelt en maak je eigen vrijheidsschild. De jonkies doen de spannende kindertour Bevrijd Griffioen en duiken in het ballenbad op zoek naar schatten!

Schoolpret!

Ontdek de klas van vroeger, nu en in de toekomst in het Onderwijsmuseum. Schrijf met een kroontjespen, duik in het Letterbos en kraak de code van de Griezelbus escaperoom. In de vakantie zijn er nog extra activiteiten voor de kids zoals knutselen en voorlezen. Leuk voor alle leeftijden!
  

Matrozen gezocht

Veel extra activiteiten voor kinderen in het Maritiem Museum en de museumhaven deze zomervakantie! Dekzwabberen, touwslaan, het Professor Plons klauterparcours bedwingen… Test ook op de loopplank of je zeebenen hebt en help de smid! Sluit de zomervakantie spetterend af met het Maritiem Festival van 30 aug t/m 3 sept op en langs de kade van de Maritiem Museum Haven! Stap aan boord van de vele aangemeerde schepen, van zeilschip tot stoomsleepboot, en geniet op de kade van livemuziek! Schepen jullie in?  

Zomertekenschool

Ook dit jaar kun je aanschuiven bij de workshops in de Zomertekenschool van het Kinderboekenmuseum. Deze staat volledig in het teken van de afschaffing van de slavernij. Met masterclasses en je kunt je eigen kaaiman maken! 




Uitjes op datum  

Waterwerelden 12 juli

Thema van het toffe event FamilieFest op woensdag 12 juli in het Nieuwe Instituut is dit keer Waterwerelden. Bekijk het drijvende bouwsysteem van architect Kunlé Adeyemi en dompel je onder in de leuke workshops zoals een coole waterbaan maken! 

De Zoete Inval 8 t/m 23 juli 

Ontdek de magie van het circus tijdens De Zoete Inval van 8 t/m 23 juli bij Studio de Bakkerij! Bekijk adembenemende acrobatische toeren en interactieve shows en zit zelf niet stil tijdens de toffe creatieve workshops zoals jongleren en fantasiedieren maken! Zijn jullie erbij?
 

XL Stoelendans 15 juli

Een potje stoelendans, wie kent het niet? Op zaterdag 15 juli organiseert North Sea Round Town samen met Buurtcamping BoTu de Grootste Stoelendans op Livemuziek! Kom met de hele familie en doe mee! Blijf je als laatste over? Dan win je een mooie prijs! Meld je familie nu aan!  

Vakantie in de bieb

De bibliotheek staat deze vakantie in het teken van de schrijfster Sanne Rooseboom (o.a. Ministerie van Oplossingen)! Ze komt over haar boeken vertellen en eruit voorlezen. Doe de Letterspeurtocht over haar boeken en krijg een stempel in je Vakantiepaspoort! Reserveer snel je gratis ticket!

European Para Championships

1.500 atleten uit 45 landen gaan met elkaar op het allerhoogste niveau de strijd aan tijdens de European Para Championships in Rotterdam! In 10 verschillende sporten, van para judo tot rolstoelbasketbal, kun je de sporters van 8 t/m 20 augustus in actie zien. Komen jullie ze aanmoedigen in Rotterdam AHOY én op diverse buitenlocaties in het centrum van Rotterdam? 

Mariniers bij de Wereldhavendagen 1 t/m 3 september

Op 1, 2 en 3 september zijn de Wereldhavendagen. En daar mag het Mariniersmuseum natuurlijk niet ontbreken! Bezoek de stand bij de ingang van het Mariniersdorp, geniet van de vele nautische shows en de prachtige schepen en laat je camoufleren of ‘tatoeëren’. Kom ook!



Veel plezier deze vakantie! 

Tip: ook heel veel leuke tips dicht bij huis maar ook iets verder weg vind je in onze Zuid-Holland Special! Lees 'm hier.