Boris & Broes: leuk voor álle dierenliefhebbers!

15 juni 2018
Wist je dat Boris & Broes échte paarden zijn? Elin laat je zien wat zij van dit gloednieuwe boek én deze paarden vindt!
Elin is mijn paardenmeisje. Compleet fan van alles wat maar met paarden te maken heeft. Overigens is ze dol op álle dieren. Groot, klein; zelfs spinnen zijn cute. Ze zit nu ruim een jaar op paardrijles bij De Manege krijgt les van Robbert. Meestal mag ze op haar favoriete pony Akito. Een klein, lief maar ook eigenwijs geval (amazone en pony lijken nogal op elkaar zeg maar;). 

Robbert heeft samen met Barbara 2 paarden: Boris en Broes. Barbara werkt in het onderwijs en vertelt haar leerlingen regelmatig over wat ze met Boris & Broes allemaal meemaakt. Zo ontstond het idee om de verhaaltjes op te schrijven... met het boek 'De avonturen van Boris & Broes' als resultaat!Woensdagmiddag 6 juni was de boekpresentatie, uiteraard bij de hoofdrolspelers Boris & Broes! ''Mam, daar zijn ze! Wow wat zijn ze leuk!''. Broes is een wit paard met zwarte vlekken (half Fries, half Knabstrupper). Boris past er prachtig bij met z'n zwartbruine kleur. Na de onthulling met een bijzondere hoofdrol voor Broes, kreeg iedereen het gloednieuwe boek overhandigd. Elin begon al lopend te lezen. Af en toe ginniken. ''Hé dat is Robbert''! - ''Moet je die kippen zien!" - ''Juf Barrie is vast Barbara!'' - en zo ging het een poosje door. Ik keek over haar schouder mee en ook ik was meteen gepakt door de leuke tekeningen!De kippen uit het boek bestaan trouwens ook echt. Familie kip scharrelt lekker rond op de miniboerderij. Elin's zusje Mila was hélemaal dol op de kipjes en de 2 kleine geitjes (uiteraard een zwarte en een witte met vlekjes;-).

Nadat het smullen van de speciale Boris & Broes taart mochten de kids nog een rondje rijden op de twee beroemde viervoeters. Elin kon echt niet kiezen op wie ze wilde... dus mocht ze van Robbert op beide een rondje stappen. Hoera!Na deze heerlijke middag gingen we met boek én kleurboek op weg naar huis. Daar gingen de meiden direct aan de slag met de superleuke kleurplaten in het bijbehorende kleurboek. En je raadt al welk boek er 's avonds mee moest voor het slapen gaan...Grinnikend komt Elin deze ochtend beneden bij het ontbijt. "Mam, dit is echt zó grappig! Broes maakt er weer een zooitje van en nu is de stal een zwembad!''. Het is nu zeker: Boris & Broes hebben er een fan bij. Eigenlijk 2, want zowel Elin als Mila hebben het nergens anders meer over en het boek moet natuurlijk mee naar school. Boris & Broes is écht een leuk boek in een lekker afwijkend formaat en gaat over de rare fratsen die Boris & Broes uithalen. Echt gebeurde avonturen dus! Of je nu van paarden, kippen of andere dieren houdt, 3 jaar of 80 jaar bent; het maakt eigenlijk niet uit. Er staan allemaal korte verhaaltjes in (''Kindercolumns'', aldus Barbara) en de tekeningen van Annelies Touw zijn hilarisch en prachtig tegelijk. De állerleukste is volgens Elin die van het zwembad...

Wil je het boek ook bestellen? Dat kan via de website van Boris en Broes. Daar vind je overigens ook het andere boek van Barbara en Robbert: Kinderen leren paardrijden. En lees je nog veel meer over het wel en wee van deze 2 superleuke, gekke lieve paarden én hun eigenaren. Zeker even een kijkje nemen dus!

TIP: zaterdag 16 juni start de WINACTIE van een exemplaar van dit toffe boek via onze Facebookpagina van Kidsproof Twente! Laat onder het winbericht weten wie je het boek gunt en wie weet. Altijd fijn als je het bericht ook even een like geeft en deelt natuurlijk!

Heel veel (voor)leesplezier!

groet, Wencke - Kidsproof Twente