Griezel erop los deze Halloween!

22 augustus 2023
Alle halloweentips van Kidsproof Flevoland op een rijtje! Bakken, knutselen, wandelen, trick or treat-en en vooral griezelen. Maar geen zorgen, we hebben ook tips voor niet-helemaal-fan-van-Halloween kids ;)

Spookwandeling bij Outdoorpark SEC Almere

28 oktober, 10+ of jonger met een volwassene, €5,50

Wie durft er een uurtje rond te lopen in een spookbos? Dat kan in Almere in het donkere bos van Almeerderhout. Er gebeuren daar vreemde en onverklaarbare zaken. Griezelige wezens, onverwachte gebeurtenissen en spookachtige verschijningen maken het bos onveilig. Na afloop is er warme chocomel of glühwein met wat lekkers bij het kampvuur. Lees meer over de spookwandeling van Outdoor SEC Almere



Spooky Days bij Walibi

8,9 en 15 t/m 30 oktober, voor kinderen tot 12 jaar

Halloween Spooky Days is een evenement voor stoere monsters tot 12 jaar. Niet doodeng zoals het avondprogramma, maar spannend, uitdagend en een beetje griezelig. Daysee is terug. Ze heeft een monsterkist gevonden en wil de code kraken! Kun jij haar helpen? Wie weet ontvang jij aan het einde van je avontuur wel een beloning. Tickets vind je hier.



Halloween met Grimm en Gruwel

21 en 22 oktober 2023

Dompel je onder in het verhaal van Grimm en Gruwel bij Hans en Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark. Laat je verwonderen door de spelers, maak je eigen elixer en los doormiddel van een speurtocht het raadsel van het verdwenen drakenei op en kom verkleed in je mooiste kleren! Na het griezelen kun je samen heerlijke pannenkoeken eten.



A-Jay's Griezelpret 

Dagelijks in de hele maand oktober van 2023

Almere Jungle is in Halloween feren! Pas op.. schrik gevaar! Kom gezellig griezelen tussen alle planten, dieren en skeletten. Druk op de knoppen om schrik effecten te activeren! Een plezier voor zowel de kleintjes als de volwassenen! Halloween vieren in het dierenpark.



Halloweenkermis

27 oktober t/m 5 november 2023

Geniet in het najaar nog één keer van kermis in Almere, en wel met Halloweenthema! Ook deze kermis zijn er Meet & Greets, kortingsdagen en uiteraard te gekke atrracties. Met wie ga jij gezellig langs?



Halloween klimmen

20, 21, 27 en 28 oktober

Een spookachtig bos, geheimzinnige geluiden uit het duister en een touwbrug op duizelingwekkende hoogte waarvan het einde onzichtbaar lijkt... Voor de echte durfals is er Halloween Klimmen bij het klimbos in Garderen. Durf jij de parcoursen te troseren?



Halloween Event

Zaterdag 21 oktober

Speciaal voor Halloween organiseert United Dance een Halloween Event in de Duinhal! Bij Plus Duin of United Dance kun je van te voren een strippenkaart kopen. Vink alle hokjes af en beleef het feest. Met een spookhuis, schmink, disco, optredens en meer! 



Spooky Night

Zaterdag 28 oktober

Speciaal voor griezelaars van 8-12 jaar organiseert Kubus een Spooky Night. Er zijn spannende acts, workshops en een freaky spooktocht door de hele Kubus, waarin je vele enge monsters kunt ontmoeten. De avond eindigt met een kostuumwedstrijd in de theaterzaal. De mooiste Halloweenoutfits maken kans op een prijs!



Bak cupcake spinnen! 

Griezelen mag ook lekker zijn toch? 

Supermakkelijk: koop of bak chocolade cupcakes, smeer ze in met een dun laagje slagroom zodat de hagelslag erop blijft plakken, duw hier twee oogjes in en maak pootjes van dropveters. Dat kan met van de gladde rolletjes dropveter of met van die gedraaide stengels die je zelf in dunne reepjes snijdt. Bekijk onze Halloween snack tips



Last minute Halloween knutseltip: een lantaarn van een fles

Drink snel die frisdrank op en maak een halloweenknutsel!

Tover een fles om in een spook of een pompoen. Net op tijd klaar voor de wandeltochten of om bij de voordeur te hangen. Lees hier hoe je dat doet



Maak kleine pompoentjes van mandarijnen

Lekker en gezond griezelen én snacken!

Pel je mandarijnen, snijdt de stukken tussen de partjes een beetje los en plaats in het midden een stukje bleekselderij. Ontdek nog meer Halloween snack tips



Maak Halloween lichtjes

Nog meer versieringen!

Pak een lege, glazen pot, plakplastic, een schaar, een potlood, spuitlijm, vogelzand en een waxinelichtje. Maak een tekening op de achterkant van het plakplastic. Knip de tekeningen uit en plak ze op de pot. Spuit de pot in met lijm (tip: doe dit buiten). Rol de pot door het vogelzand. Herhaal het spuiten en het door het zand rollen nog een keer. Een waxinelichtje erin en klaar!


 

Veel griezelplezier deze Halloween!