Ontdekkingen in de Orchideeënhoeve

17 juli 2019
Wil je op een tropische vakantie, mét kind(eren), in één dag? Dat kan!
Verken Europa’s mooiste overdekte junglepark, gewoon in Nederland, middenin de Noordoostpolder. Waan je in de werelden waar schildpadden en grote karpers vriendelijk naar je toezwemmen. Waar inheemse orchideeën en andere tropisch gekleurde bloemen je ziel opvrolijken, en waar dieren zoals flamingo’s en eendjes, alpaca’s en ringstaartmaki’s, en aapjes en stokstaartjes grote grijnzen op jullie gezichten toveren. Vele dieren kun je ook voeren. Voor een kleine bijdrage kun je wat eten kopen, en de jungle inwoners extra verwennen.

Vanaf de eerste stap in de jungle is er overal van alles te beleven. Trotseer de wildpaden, doe de avontuurlijke speurtocht, of kijk je ogen uit bij de spannende en leerzame jungleshow. Terwijl de ouders zich tegoed doen aan lekkere snacks – en tot rust komen - in de ‘Zwevende” Bloementuin, slingeren de kinderen als aapjes over het water in het Magrove Speelparadijs, waar klimmen, zand en water voor dikke pret zorgen.



En wat dacht je een rondje door de spectaculaire vlindertuin? Daar fladderen de mooiste vlinders vrij rond om jullie trots hun prachtige, fluwelen vleugels te laten zien. Van de blauwe morpho tot, als je geluk hebt, de Atlasvlinder. Wist je dat de Atlasvlinder zijn laatste hapjes eet als rups, en daarna nooit meer eet totdat hij na 5 tot 7 (als hij mazzel heeft, 10) dagen vlinder zijn weer doodgaat? Door de gehele Orchideeënhoeve heen zijn informatiebordjes met reuze interessante weetjes te vinden over allerlei planten en dieren.

Wat ook erg spannend is, is het voeren van de Lori’s. Dit zijn wonderschone gekleurde vogels die rustig op je arm of hoofd komen zitten. Maar pas op: ze poepen elk kwartier.
Als je de Orchideeënhoeve uitloopt, nét voordat je in de cadeauwinkel aankomt waar je de meest spectaculaire orchideeën en interieurartikelen vindt, kunnen de kinderen zich nog even helemaal uitleven op een groot springkussen.



Bovendien is de Orchideeënhoeve bij uitstek een hot spot voor fotografen, wát jouw niveau ook is. Je kunt hier naar hartelust plaatjes schieten. Je kunt jouw Social Media accounts zelfs wijs maken dat je écht ergens in Thailand rondwandelt. Daarnaast is dit ook de perfecte plek voor verjaardagsfeestjes, kinderfeestjes, of trouwerijen. Wat wil je nog meer?

Kortom, de Orchideeënhoeve biedt een fantastisch dagje uit, voor het hele gezin.