Tips voor een corona-proof feestje

10 november 2020
Ken jij Beleefbuiten! al? Zij organiseren hele toffe kinderfeestjes. Nu in corona-tijd geven zij jou super handige tips hoe jij een geweldig kinderfeestje kunt houden!
BeleefBuiten! Kinderfeestjes

Tips voor een corona-proof feest

Kinderen kunnen er al maanden naar uit kijken... hun verjaardag! Maar het ziet er naar uit dat de komende tijd de verjaardagen niet groots gevierd kunnen worden. Gelukkig mogen kinderfeestjes wel! Wij geven een aantal tips voor een kinderfeestje dat 'corona-proof' is.

App de ouders van de kinderen die je wilt uitnodigen.

De ene ouder vindt het vast geen probleem… zo’n feestje in de buitenlucht, maar een ander kan daar wel een probleem mee hebben. Benader je ze daarom van tevoren even. Leg uit wat jullie van plan zijn en wanneer. Zo hoeven er ook geen kinderen teleur gesteld te worden, omdat ze wel een uitnodiging hebben gekregen, maar niet mogen van hun ouders.Plan je feestje op tijd!

Veel agenda’s zullen straks weer flink gevuld worden. Dingen die voorheen niet doorgingen, zijn verplaatst naar het nieuwe jaar. Om teleurstellingen te voorkomen kan je daarom ouders alvast een save-the-date sturen. Een zondagmiddag is vaak het meest geschikt. De meeste kinderen hebben in de ochtend nog clubjes of sportlessen. Zaterdag is voor een gemiddeld gezin een drukke dag. Op zondag heb je dus de meeste kans dat de kinderen kunnen.

Houdt een feestje in de buitenlucht

We weten allemaal dat het virus zich niet zo snel verspreid onder kinderen, maar er is ook een verschil tussen buiten en binnen zijn. Vier daarom het feestje gewoon in de buitenlucht! Dat kan in de tuin, maar ook in een park of een bosje verderop. Schrijf op de uitnodigingen dat ze zich goed warm moeten aankleden.

Klein is ook fijn

Maak het jezelf gemakkelijk… een klein groepje is ook gezellig! En voor veel andere ouders voelt dat vast ook fijner. Wil je helemaal coronaproof: combineer zo weinig mogelijk kinderen uit verschillende “netwerken”. Nodig dit jaar bijvoorbeeld alleen kinderen uit die je kind kent van school of de voetbalclub.Zorg dat je zo weinig mogelijk hulp nodig hebt.

Plan je feestje zo dat er zo weinig mogelijk volwassenen hoeven te helpen. Kies anders voor 1 extra begeleider, zodat je met maximaal 2 volwassenen buiten bent.

Een park waar heel veel andere mensen zijn is in deze tijd niet een geschikte plek voor een feest. Zoek een plek waar het wat rustiger is, zo is de kans dat je rekening moet houden met andere volwassenen ook minder groot. Laat de ouders de kinderen desnoods naar ene picknickbankje in de buurt brengen en start daar het feest!

Bereid alles zo goed mogelijk voor.

Bereid dus alles zo goed mogelijk voor. Enne… gemak dient de mens… kies een leuk thema uit en bestel een box. Dan ben je snel klaar en heb je gegarandeerd een leuk feest. De spelletjes worden door middel van filmpjes uitgelegd en alles voor een feestelijke tafel zit er ook bij.

Koop nog wat extra soesjes en limonade bij de supermarkt en je bent klaar! En loop je nog ergens tegenaan of heb je vragen? Wij van Beleefbuiten! helpen we je graag!

TIP: volg jij ons al op facebook en insta? Ook handig is om je aan te melden voor onze nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes en uitjes! Naar de website