Winterse pret met kinderen in Flevoland

1 februari 2020
Vriest het? Of nog niet? Hier zijn een paar typisch winterse uitjes met de kids in Flevoland. Knoop je sjaal om, trek je handschoenen aan en... veel plezier!
Wie wacht er nou niet op... de diep-winterse dagen vol strak-blauwe luchten en vrieskast-koude neuzen. Ja! Want dan kun je je prachtige, dikke wanten en themo-ondergoed aan en de latten op, of dat nu dunne ijzeren latjes zijn (schaatsen) of smalle surfboarden (ski’s).
Gelukkig hoef je bij de volgende drie adressen niet je geduld te testen want daar kun je de hele winter schaatsen, skiën en / of snowboarden (check tóch even goed of ze wel open zijn).

Flevonice

Hoera! Je kunt buiten schaatsen, in de frisse, vrije buitenlucht in Biddinghuizen, ook als het niet vriest. Flevonice heeft een 3-kilometer-lange kunstijsbaan aangelegd, speciaal voor de echte schaatsfanaten. Ook is er een wedstrijdbaan van 400 meter, en een Ice Fun Park 4 Kids. Je kunt schaatslessen nemen of op schaatstoertocht gaan. De Ice-games die je er kunt spelen zijn fun-curling, ijssjoelen en een meedoen aan een biatlon. Schaatsen kun je er ter plekke huren.

Wintersportcentrum Ski-inn Dronten

Bij Wintersportcentrum Ski-Inn Dronten kun je goed leren skiën. Kies uit losse lessen of een cursus. Je kunt al leren skiën vanaf 4 jaar en snowboarden vanaf 8 jaar. Je staat met maximaal 2 personen tegelijk op de baan, da’s fijn en veilig. Ook kun je hier je kinderfeestje vieren.

Leasure World

Ooit een ijsbaan van achtduizend-en-vijfhonderd-vierkante meter gezien? Bij Leisure World in Dronten heb je ongelooflijk veel ruimte om (pirouttes) te schaatsen, of om zo’n schaatsbok vooruit te duwen (we moeten het allemaal eerst leren). Op de buitenste baan schaats je lange rondjes en verbeter je je persoonlijke schaatsrecord. In de Brasserie kun je bijkomen terwijl je geniet van de schaatsers die nog op de baan staan.

Bij de volgende ijsbanen moet je echter wél geduldig wachten totdat het zo hard vriest dat er een schitterende, stevige laag natuurijs ligt. Zal dat deze winter nog gebeuren?


Natuurijsbaan FBK

In het Fanny Blankers-Koen sportpark in Almere-Stad biedt de Almeerse Schaatvereniging ASV een natuurijsbaan aan die bestaat uit een 400-meter baan en een 500-meter baan. Combinoren en Easy Gliders zijn er (beperkt) te huren.

Surfschool Paradiso

In de winter is Surfschool Paradiso eventjes ‘Paradiso on Ice’. Aan de Uilenweg (tussen ’t Bovenwater en het Hollandse Hout bos in Lelystad) kun je dan ontspannen schaatsen op de gezellige schaatsbaan (1.000 m²). Schaatsen zijn ter plekke te huren in de naastgelegen tent, waar je ook lekkere warme chocolademelk kunt drinken. Dubbel-genieten!



Heb je na de ijspret geen zin om thuis te koken? Klik dan hier voor leuke restaurants dichtbij jouw schaatsavontuur.