icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

11x leuke lente-dingen om buiten te doen met kinderen

10 mei 2021
Voorjaar! Geniet volop van de eerste zonnestralen, eerste ijsjes, baby-dieren en alle andere leuke dingen die de lente te bieden heeft!
Leuke dingen om buiten te doen in de lente

1. Lammetjes kijken

Als de eerste lammetjes geboren zijn, weet je dat de lente in aantocht is. Een kraambezoekje aan deze wollige dieren mag daarom niet ontbreken in het voorjaar. Normaal zouden we dat bij Boerderij Zorgvrij doen, maar die is helaas dicht. Op hun Facebookpagina laten ze wel de állerschattigste filmpjes van de lammetjes zien! Natuurlijk kun je ook bij de kinderboerderij in je buurt kijken welke baby dieren er geboren zijn. 

2. Zelf bloemen plukken

Bij de lente denken we al snel aan bloemen. Laat de bloemist-in-de-dop los in jouw kind. Misschien groeien er om de hoek (vergeet ze niet te zeggen dat tuinen van buren niet meedoen ;-) ) prachtige veldbloemen om te plukken. Of laat je kind zelf een boeket samenstellen op de markt. Ook leuk: breng een bezoekje aan een pluktuin. Let op: deze zijn maar een paar maanden per jaar open en lees vooraf even of er corona-maatregelen zijn.

3. Lentebloemen zoeken

Ook de bloembollen staan in bloei in het voorjaar. De narcissen, sneeuwklokjes, krokussen en tulpen fleuren de wereld weer op. Tijdens een ommetje met het kleine grut kun je op zoek gaan naar de bekendste lentebloemen. Of maak eens een fietstochtje langs de kleurrijke bollenvelden. Met Renzy kun je een leuke GPS tour doen langs de bollenvelden! 

Lees ook: 11x tuinieren met kids!

4. Koeiendans

Hoe zou jij dansen na maanden binnenzitten? De eerste dag in de wei is voor de meeste koeien reden voor een vreugde dansje. Een prachtig gezicht! Tip: NH Nieuws maakte een mooi filmpje toen de koeien in Park 21 weer de wei in gingen, bekijk het hier 5. Speeltuinentocht

Nu de zon weer gaat schijnen, is het tijd om de lokale speeltuinen te herontdekken. In sommige speeltuinen zijn je koters misschien al een paar maanden niet geweest. Voor de echte fanatiekelingen is een speeltuinentocht een aanrader. Stippel een route uit langs verschillende speeltuinen en test in elke speeltuin alle speeltoestellen. Welke zouden de kids het leukste vinden? Een van deze misschien? 

6. IJssalon test

Is het al warm genoeg voor een ijsje? Je kinderen vinden vast van wel! Maar welk ijssalon in Haarlem e.o. is het beste? Er is maar één manier om het te ontdekken: in elke ijssalon een ijsje proeven. Misschien moet je wel 2 of 3 verschillende bolletjes per keer bestellen om echt goed te kunnen vergelijken ;-) 

7. Toerist op de fiets

Sommige dagen lenen zich perfect voor een fietstochtje: weinig wind, een lekker zonnetje. De hoogste tijd om je Haarlem of een van de plaatsen eromheen die je nog niet zo goed kent eens op de tweewieler te ontdekken. Op de fiets kom je toch weer op plekken waar je nooit geweest bent. Ben je bijvoorbeeld al eens in Spaarndam geweest? Of helemaal aan de andere kant van Haarlem? Neem een picknick mee! 

8. Buitenspelen zoals opa en oma

De volgende keer als jullie opa en oma spreken, vraag dan eens: wat deden jullie als kind tijdens het buitenspelen? Daar komen vast leuke verhalen en ideeën uit. Misschien kent opa nog wel een leuk hinkelspel of klom oma altijd in bomen. Natuurlijk kunnen je kinderen het daarna gelijk zelf uitproberen.9. Picknicken met je jas aan

Op de meeste lentedagen is het nog nét te fris om zonder jas naar buiten te gaan. Dus dan picknicken we gewoon met onze jas aan! Vul samen met je kids een tas vol lekkernijen om buiten op te eten. Tip: een waterdicht picknickkleed is in het vroege voorjaar onmisbaar.

10. Sporten met je kleintje

Rennen, klimmen, skeeleren, voetballen. Samen met je kinderen sporten in de buitenlucht is gezond én gezellig. Pomp de voetbal dus maar op, trek de rolschaatsen van de plank en gaan! Wil je wekelijks aan de slag, samen met je spruit? Doe dan eens mee met de Ouder-kind Bootcamps van Sportfever! 

11. Kikkerdril zoeken

Van eind maart t/m juni vind je kikkerdril in slootjes en vijvers. Wist je dat je dit dril kunt vangen en verzorgen tot kikkervisjes. In deze blog lees je hoe dat werkt: Kikkerdril: hoe doe je dat?

Heb je een leuke lente-tip die je met ons wilt delen? Of heb je één van de bovenstaande tips getest. We zijn heel benieuwd naar je ervaringen. Stuur ons vooral een berichtje via haarlem@kidsproof.nl of geef je insta foto de # kidsproofhaarlem mee!