Met je kabouters naar de kabouters

3 oktober 2018

Van 13 t/m 28 oktober 2018 zijn het weer kabouterweken bij Staatsbosbeheer. Een dikke vette Kidsproof aanrader voor de herfstige dagen in de vakantie. Alle kinderen zijn vrij en de natuur heeft de prachtigste kleuren. Ga dus lekker door het bos struinen, op zoek naar kabouters.

De herfstvakantie wordt bij Staatsbosbeheer gevierd met de kabouterweken. Ga met je eigen kabouters speuren naar echte kabouters. Uitgedost met puntmuts en rode wangen volgen jullie een route door de natuur. Met een knapzak op je rug gevuld met wat lekkers maken jullie onderweg leuke opdrachten. De kabouterpaden liggen op verschillende locaties in het land, zodat je nooit ver hoeft te reizen en zijn geschikt voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar.Wat zijn de kabouterweken?
Tijdens de kabouterweken van 13 t/m 28 oktober is het extra feest in het bos! Jullie worden dan ontvangen door échte kabouters en je kunt meedoen aan een kleurwedstrijd, waarmee je hele coole prijzen kan winnen. Maar dat is niet alles, op verschillende locaties zijn er kaboutermenu's in het restaurant, is er een voorleeskabouter of zelfs een kabouterfeest! Kijk dus snel bij jouw locatie om te zien wat er wordt georganiseerd en boek je kabouterpad!
Wat is een kabouterpad?
De kabouterpaden zijn leuke en leerzame paden in Nederland, voor kinderen van 3 tot 7 jaar – al zijn oudere kinderen die nog in kabouters geloven, ook welkom! Voordat de kleintjes op speurtocht gaan, veranderen ze zelf in kabouters met een puntmuts, rode wangen en een knapzak. Zo zoeken de kinderen naar kaboutersporen en voeren ze verschillende opdrachten uit. Aan het einde van het kabouterpad, als beloning voor hun speurwerk, mogen de kinderen hun puntmuts houden.Waar liggen de kabouterpaden?
Op zoek naar een deelnemend kabouterpad bij jou in de buurt? Kijk op de kaart en vind het pad het dichtst bij jou in de buurt! Bij de meeste locaties kan online gereserveerd worden.

Slapen als een kabouter!
Wil jij net als een kabouter slapen in het bos? Maak dan nu kans op een weekendverblijf in deze woning middenin de natuur. Onder alle deelnemers aan de kabouterweken die online hebben geboekt, verloot Staatsbosbeheer 1 weekend verblijf in deze woning voor 4 personen. Maak dus snel je online boeking en wie weet slapen jullie hier binnenkort! Klik hier voor de actievoorwaarden.Wij zijn in ieder geval super enthousiast en hebben ons kabouterpad al gereserveerd. Zien we jullie daar?

Groetjes Lotte, 

Lotte is onze collega van Kidsproof Twente en moeder van Ben (9) en Yfke (7)