3x pannenkoekenbeslag anders!

7 april 2020
In dit blog deelt Jessica, eigenaar van kinderfeestjes Van Kaat, haar recept voor pannenkoekenbeslag en 3 leuke ideeën wat je daarmee kan doen, behalve pannenkoeken bakken. Veel bakplezier!
cupcakes van pannenkoekenbeslag

Pannenkoeken zijn altijd lekker! Daarom is het ook zo leuk om te weten dat je nog veel meer kan met pannenkoekenbeslag dan alleen pannenkoeken bakken. Je kan er taart en muffins mee maken. Maar wist je dat je ook kan knutselen met pannenkoeken?

Pannenkoekenbeslag maken

Wij houden van dunne pannenkoeken. Hoe wij het beslag hiervoor maken? Ik mix 2 grote eieren, 250 gram bloem, 500 ml halfvolle melk en een snufje zout in een grote beslagkom. Dan heb je genoeg voor ongeveer 10 tot 12 pannenkoeken. Ben je gek op zoet, doe er dan ook nog een beetje vanillesuiker bij.

Zelf ben ik niet van team zoet, maar meer van team hartig. Een pannenkoek met gesmolten kaas en italiaanse kruiden, heerlijk! Mijn kids gaan echter liever voor roomboter met bruine suiker of vers fruit met slagroom. En manlief, die wilt het liefst een pannenkoek met appel en kaneel.

Pannenkoekentaart

Pannenkoeken op je kinderfeestje vinden de meeste kinderen lekker. Maar maak het nog beter: bak een pannenkoekentaart! Hiervoor bak je een stuk of 8 tot 10 pannenkoeken. Ook heb je gele room nodig. Dat kan je maken van een zakje mix uit de supermarkt. Maar gele vla is ook een idee. De room smeer je in een dun laagje op een pannenkoek. Leg op die met room besmeerde pannenkoek een nieuwe pannenkoek en besmeer ook deze weer. Dit doe je met alle pannenkoeken tot je er nog maar 1 hebt. Daar smeer je geen room op, maar een beetje poedersuiker. Deze taart is erg machtig, hou daar rekening mee met het snijden van taartpunten!

Pannenkoekmuffins

Mini taartjes zijn ook leuk en lekker: een cupcake van pannenkoek beslag. Deze muffins maak je niet van gewoon beslag, maar beslag dat net iets dikker is. Je mixt 250 gram bloem, 2 grote eieren, 350 ml halfvolle melk, een eetlepel bakpoeder en een snufje zout tot een klontvrij beslag.

Schenk het beslag in een goed ingevet cakejes bakblik. Vul de cakevormpjes voor ongeveer twee derde. Je kan ook siliconen bakvormpjes gebruiken, liever niet die van papier (die kregen wij er bijna niet af). Zijn de vormpjes gevuld, dan kan je in elk vormpje smaak toevoegen. Alhoewel naturel met poedersuiker ook erg lekker is! Wij vulden de muffins met discodip, geraspte kaas met Italiaanse kruiden, smarties, blauwe bessen en karamel. 

Pancake art

De pancake art challenge, wie weet kennen jullie kids deze challenge al. Deze challenge was namelijk erg populair op YouTube. Pancake art is een soort van knutselen met beslag. Met het beslag tekenen de kids namelijk figuurtjes met beslag op een bakplaat (bijvoorbeeld de gladde plaat van een gourmetstel of een grote platte koekenpan). Door de tekenlijnen op verschillende momenten op de bakplaat te tekenen, krijg je kleurverschil bij het bakken. Tip is om ongeveer twee minuten te wachten voor je met de volgende laag begint. Zo ontstaat er een pannenkoektekening.  

Dat tekenen doe je met een beslag van 500 ml melk, 500 gram bloem, 2 eieren en een snufje zout. Dat beslag giet je in een spuitflesje. Omdat de spuitkop niet mag verstoppen met klontjes, moet het dus wel een glad en klontvrij beslag zijn! Na een paar keer oefenen, lukt het steeds beter. Gaat het echt goed? Dan kan je de challenge doen die vloggers ook doen: wie kan het beste een beer, emoji, unicorn, pokemon of wat dan ook tekenen.Eet smakelijk!

Groetjes,
Jessica Van Kaat Kinderfeestjes