Educatieve TV

15 maart 2020

Kids 3 weken thuis van school, maar toch een educatieve invulling van de dag? Zapp heeft de komende tijd een speciale programmering met programma's die niet alleen leuk zijn, maar waar je ook nog iets van kunt leren!

Nieuw is de liveshow 'Zapplive Extra' die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het live-programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma’s die gaan over onder andere:

- Biologie (de Smerige Quiz),
- Wetenschap (Willem Wever) en
- Natuur (Freeks Wilde Wereld)

Vanaf woensdag 18 maart elke doordeweekse dag te zien van 13.00 tot 15.30 uur!

Nieuw is ook Het Klokhuis Maakt (NTR), een creatief programma waarbij kinderen masterclasses krijgen van Klokhuis-presentatoren en experts.

Om 15.30 uur wordt iedere dag een film uitgezonden met Zappbios. Deze vinden ze bij ons thuis altijd heel leuk!

Zoek je de programma's die de kinderen dagelijks/wekelijks op school kijken? Goed om te weten dat er natuurlijk ook Schooltv is. Daar vind je ook veel hele korte filmpjes met mooie instructies en uitleg over bijvoorbeeld het coronavirus.

Onze kinderen zijn gewend op school elke dag het Jeugdjournaal te kijken, dat houden we er thuis in! Net als op school; tijdens het tien uurtje, is het ochtendjournaal online terug te kijken.

Zie de website van schooltv voor meer informatie.

Tip: Benieuwd naar leuke dingen om te doen voor thuis? Lees snel onze blog met 50 tips!