Vakantie? Ontdek en beleef Zwolle met je kids!

1 juli 2021
Zomervakantie! Hanzestad Zwolle, een stad om verliefd op te worden samen met je kids. Wij nemen je mee langs alle toffe Kidsproof adresjes. Nieuwsgierig wat Zwolle te bieden heeft? Lees, kijk en beleef hieronder met ons mee…
Peperbus beklimmen Zwolle kids

Of je nou voor een dagje naar Zwolle gaat of je bent in de buurt lekker op vakantie of een weekendje weg. Zwolle is een gemoedelijke stad waar je met het hele gezin kan genieten van heerlijk eten, naar hartenlust kunt winkelen en samen kan genieten van kunst en cultuur, maar ook even kan bijkomen met een picknick in een fijn stadspark! Wij zijn er dan ook vaak met onze kinderen te vinden!

Hier begint je vakantie!
Uitzicht op de Agnietenplas, maar ook aan de rand van het gezellige Zwolle? Molecaten Park 'De Agnietenberg' ligt in een verrassend mooi natuurgebied aan de rand van Hanzestad Zwolle. De ligging aan het water geeft direct dat fijne vakantiegevoel! Of zijn jullie meer van citytrip in een toffe B&B in Zwolle? Check ze hier allemaal!

Zwolse natuur
De stad Zwolle omringt zich met de oudste polders van ons land in de IJsseldelta, de rust van het Vechtdal en het prachtige landschap van de Weerribben-Wieden met een tof kabouterpad! Je kunt hier dus ook heerlijk genieten van de natuur tijdens jullie vakantie. Onze kids zijn dol op natuur hotspot 'Doepark De Nooterhof'. Een prachtige groene oase om te spelen voor jong en oud! Een heerlijke plek om in de zomer af te koelen.

Maar genieten van een eigen geplukte aardbei of verse melk van de tap kan ook in Zwolle! Op diverse plekken in en om Zwolle kan je fruit en bloemen plukken. Genieten van de boerderijen en hun theetuinen. Ontdek ze hier alle 5!

Zwolse natuur

Zwols cultureel uitje
Laten we beginnen met indrukwekkende Peperbus kerktoren die je vaak van ver al kan spotten. Het leuke is dat je toren niet alleen van dichtbij kan bewonderen, maar hij is ook te beklimmen. Je moet wel even met zijn allen in de benen, om de 236 treden op te komen, maar het uitzicht over de stad in adembenemend.

Vlakbij de Peperbus heb je het Zwolse Balletjes huis. Hier verkopen ze heerlijke ambachtelijke ouderwetse snoepjes. Na zo’n sportieve beklimming, kan er vast wel een snoepje in. Bij het Zwolse balletjes huis kan je ook een stadswandeling reserveren waarbij je op pad gaat met de poortwachter van de Sassenpoort. Die neemt je mee in de geschiedenis van de Zwolse binnenstad. Hoe tof!

Schommelen in onze binnenstad? Of je nou jong of oud bent, iedereen kan vanaf nu schommelen op een van de tien fonkelnieuwe schommels in de binnenstad van Zwolle. Ontdek hier waar je kan schommelen.

Hou je van escapen, spanning en wil je Zwolle op een andere manier leren kennen? Trek dan je goede schoenen aan, zorg dat je telefoon is opgeladen en wees op je hoede want er wordt op je gejaagd in de verschillende buitengames.

 
Even afkoelen:
Na zo’n wandeling of beklimming is het fijn om even af te koelen. Er zijn verschillende heerlijke ijssalons te vinden in de binnenstad. Onze favorieten zijn Talamini & Salute. Natuurlijk kan je ook even met je voetjes in het zand aan het zwarte water bij Het Stadsstrand.

Vanaf het water kan je Zwolle ook vanaf een hele andere kant ontdekken. Stap in een rondvaarboot, huur een sloep of stap met je kids de kano in. In Zwolle zijn diverse bedrijven waar je een tochtje op het water kunt maken door de Zwolse grachten. Je vindt ze hier!

Weer een beetje op adem?
Zwolle heeft een heerlijk binnenstad met de tofste winkeltjes voor kids. Voor de boekenwurmpjes onder ons is Waanders een schat aan een boekenparadijs. Maar ook kinderkleding en uniek speelgoed kan je goed scoren in Zwolle. Toff kidswear, Villa MooiPogo kids design, Mijn Speeleiland zijn maar een paar van een hele reeks! en er is nog veel meer om te shoppen. Ontdek de leukste straatjes van Zwolle!

Met regen
Mocht die dag toch iets minder zonnig zijn, no problemo! Ook met een beetje minder weer kan je goed terecht in Zwolle met de kids. Uitrazen bij Djambo Kidsplay, Monkey Town, Dinoland en Krazy Kangeroo, maar ook kan je in Zwolle bowlen, naar de bios gaan en heerlijk zwemmen bij zwembad de Vrolijkheid!Uitgeblust?
Om de dag compleet (af) te maken heeft Zwolle ook een paar hele leuke, maar vooral lekkere Kidsproof eet adresjes! Onze kids favorieten zijn; De Beren, Het pannenkoekenschip, Lots & More, Stadsstrand en Ingeburgerd. Natuurlijk zijn wij ook fan om te gaan picknicken in een van de stadsparken zoals, Park Eekhout (met leuke speeltuin en kinderboerderij), Park Wezenlanden (speeltuin, skatepark en een kinderboerderij) en Doepark de Nooterhof.

Onze picknickmand is altijd gevuld met wat lekkers van De stadsbakker en voor een take away in the park, kunnen kids bij Tosti World zelf een heerlijke tosti laten samenstellen. Kortom genoeg lekkers om te genieten op een kleedje! Enjoy the city life!

stadsbakker

Wist je dat in Zwolle gratis kan parkeren op 5 minuutjes loopafstand van het NS station? Voor de Zwollenaren onder ons, is de fiets natuurlijk superhandig om te parkeren bij een bewaakte fietsenstalling. Tip! Daar kan je ook om een buggy vragen!

Bekijk Zwolle
Zwolle ontdekken in een flits? Bekijk dan dit kortje filmpje over onze Hanzestad!

Benieuwd welke activiteiten er op de dag zelf in de stad Zwolle zijn? Check hier onze Uitagenda!

Veel plezier! Liefs, Denise & Co.

Meer Zwolle ontdekken zoals de leukste strandjes, speeltuinen en uitjes? Klik op de roze website button

Naar de website