De favoriete uitjes van... Zoë

28 februari 2022
Als medewerker van Kidsproof kom je dagelijks toffe uitjes tegen. Lekkere restaurantjes, spannende uitjes in de buitenlucht, gezellige clubjes... Van welke activiteiten op Kidsproof Flevoland worden wij zelf blij? Contentmedewerker Zoë vertelt over haar favoriete uitjes op de site. Wat een leuke inspiratie!
Favoriete uitjes van Zoë
Hoi! Laat ik mezelf even kort voorstellen: ik ben Zoë Raaijmakers en ik werk nu anderhalf jaar als contentmedewerker voor Kidsproof. Wanneer organisaties toffe kinderactiviteiten en gezinsuitjes organiseren, deel ik deze op Kidsproof Flevoland. Ook werk ik mee aan de Kidsproof Flevoland nieuwsbrief en help ik bij het schrijven van berichten op Facebook en Instagram, waar ik zoveel mogelijk ouders en verzorgers wil inspireren met activiteiten voor kinderen in de buurt. Ook verzamel ik inspirerende uitjes op onze site, om daar een blog met tips van te schrijven. 
Ik hoop dat ik al veel kinderen (en ouders en verzorgers) blij heb kunnen maken met de uitjes en activiteiten die jullie op Kidsproof Flevoland hebben gelezen. Terwijl ik de uitjes verzamel, denk ik vaak: was ik nog maar kind! 

Dit zijn mijn Kidsproof Flevoland favorieten:

Orchideeënhoeve

Ik hoor zoveel goede verhalen over de Orchideeënhoeve! Daarbij is het dit jaar verkozen door de ANWB als Leuke Uitje van Flevoland, nu ben ik al helemaal benieuwd naar dit junglepark in Luttelgeest. Het lijkt mij een erg mooi indoor park vol met bijzondere dieren, bloemen en planten. Als kind had ik mij alleen al bij de waterrijke speeltuin de hele dag kunnen vermaken, dus dit lijkt mij een echte aanrader voor een gezinsuitje. 

Strand Zeewolde en Sufschool Zeewolde

Nog even geduld, maar ik kan niet wachten tot de hogere temperaturen! Dan ben ik blij met alle strandjes die Flevoland rijk is. Ik ga altijd graag naar het strand bij Zeewolde, het Woldstrand, waar het strand voor mij een beetje als vakantie voelt. Het is ook een fijne plek om op een warme dag samen met de kinderen verkoeling op te zoeken. Afgelopen zomer heb ik een paar keer op een SUP board gestaan, dit jaar wil ik dat bij Surfschool Zeewolde proberen! 

Stad & Natuur kinderboerderijen 

Ik vind het erg leuk om kinderboerderijen en dierenparken te bezoeken (de blogfoto is bijvoorbeeld gemaakt in DierenPark Amersfoort, tijdens een uitstapje buiten Flevoland), dus ik weet zeker dat ik als kind fan was geweest van Stad & Natuur in Almere. Op de boerderijen Den Uylpark en De Beestenbende is altijd van alles te beleven. Van dieren bewonderen, tot avontuurlijke speurtochten door de natuur en lekker spelen in de speeltuin. Ik vind het vooral erg goed dat Stad & Natuur spelenderwijs aan kinderen leert hoe mooi de natuur is. 

Hans & Grietje Pannenkoekenhuis

Niet alleen voor de lekkere pannenkoeken, maar ook voor de thematisering ga ik graag naar Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde. Het restaurant en de omgeving daaromheen is zo mooi gemaakt! Je waant je direct in een sprookje. Ik vind dit echt een superleuk uitje voor het hele gezin en ging hier vroeger met kinderfeestjes ook erg graag heen. Er zijn zoveel bewegende elementen en kinderen kunnen op veel plekken volop spelen. 

Aqua Mundo De Eemhof

Ik hou van sportieve uitjes, Aqua Mundo De Eemhof in Zeewolde is daar zeker één van! Een heleboel plezier op de glijbanen, in de wildwaterbaan en de verschillende zwembaden, terwijl je ondertussen veel zwemt. Voor iedere leeftijd is er wel een fijn zwembad of een coole glijbaan. Bij Aqua Mundo kun je je makkelijk een dag vermaken, zowel in de winter als in de zomer. 

Wat zijn jouw favoriete uitjes in Flevoland? Laat het ons weten via Facebook of Instagram!

TIP: bekijk hier ook de favoriete uitjes van Kidsproof-collega Merlin!
Naar de website