Herfstvakantie: 22 tips!

20 oktober 2023
Wat is er weer veel leuks te doen deze herfstvakantie! Kijk je snel mee? We hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet. Fijne vakantie! Liefs, Susanne
1. Halloween Spooky Days
Spooky Days is een evenement voor stoere monsters tot 12 jaar. Niet doodeng zoals de Fright Nights bij Walibi, maar een beetje griezelig. Daysee is terug. Ze heeft een monsterkist gevonden en wil de code kraken! Kun jij haar helpen?

Tijd om te griezelen
2. De Caribische Week

Voor een extra zomerdag kun je van 14 t/m 29 oktober terecht bij de Orchideeën Hoeve! Het strand ligt klaar, de djembés mogen worden bespeeld en de rangers nemen je mee door de Caraïben. Verder gaat de tropische Pankong River open!

Naar het Junglepark
3. Space College

Dromen jouw kinderen ervan om astronaut te worden? Bezoek dan zeker Aviodrome deze herfstvakantie. Leer alles over de ruimte en ruimtevaart. Doe allerlei leuke, leerzame activiteiten en beleef een buitenaards avontuur!

Astronaut worden4. Kunst overal om je heen

Kunstmuseum M. heeft speciale activiteiten voor kinderen in de vakantie! Beleef het tijdsverloop van een jaar in 100 kleuren! Of laat je voorlezen in die grote installatie. En kinderen vanaf 6 jaar kunnen zelf aan de slag met een wenslint

Check alle data5. Erfgoedcafé Junior & speuren

Nieuwsgierige kinderen? Bezoek Oostvaardersplassen Almere! De Wijze Uilenspeurtocht is dagelijks én gratis. Meer leren over ontdekkingen in de bodem van de Oostvaardersplassen? Bezoek dan Erfgoedcafé Junior.

Buiten op avontuur6. Land Art Family Tour

Hebben jullie de landschapskunstwerken van Flevoland al eens bekeken? Met deze tour kom je langs drie bijzondere exemplaren. En extra leuk voor de kids: er zitten leuke, gekke en actieve opdrachten bij. Verzamel alle letters!

Meer over de route7. Crossen in de herfst

Bij deze mountainbike locatie is het altijd droog! Spring op de fiets en ontdek het 4km lange parcours. Er zijn verschillende routes om uit te kiezen. Je mag je eigen mountainbike meenemen of kunt er eentje huren bij Indoor Mountainbike!

Heerlijk binnen-uitje8. Jumpen en minigolfen

Bekijk de wereld van grote hoogte tijdens de sprongen op de 2400 vierkante meter aan trampolines! Maak een salto of laat je valllen op de airbag bij Jumping Jack! Maak je uitje compleet met glow in the dark minigolf in Jacks Magic Forest.

Op naar de sterren9. Herfst met Stad & Natuur

Ga je mee op paddenstoelenexcursie? Stad & Natuur organiseert deze vakantie toffe activiteiten! Ga zelf op stap met een speurtocht of bingokaart. En geniet van de herfst in de natuur. Of geniet van het donker tijdens Nacht van de Nacht!

Ontdek snel het programma10. Almere Jungle by Night


Beleef dierenpark Almere Jungle op een unieke manier tijdens Almere Jungle by Night. Een magisch lichtspektakel voor jong en oud! Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 18:00 tot 21:30 in november. Kom je ook een kijkje nemen?

Geschikt voor alle leeftijden11. Fruit plukken bij Vink

In de herfstvakantie is de fruitpluktuin van Vink bijna iedere dag geopend! De plukbaas weet precies wanneer de fruitstukken rijp zijn. Zo kunnen jullie naar huis met superverse handperen, appels en pruimen. Natuurlijk door jullie geplukt!

Daarna appeltaart bakken12. Première Zwerfhonden (8+)

Plan D komt met een inclusieve muzikale dansvoorstelling gebaseerd op het verhaal ‘De hond die de tsaar in zijn been beet’. Een spannende reis van macht en kwetsbaarheid! De première vindt plaats op 22 oktober in Corrosia Almere.

Volledig toegankelijkMusea een klein stukje buiten Flevoland...

13. Magie in de familiemaand | 3+

De familiemaand in het Rijksmuseum staat in het teken van Disney. Het belooft magisch te worden. Ga met Mickey op tekentour, doe de familierondleiding of ga aan de slag in een van de (gratis) Disney workshops. En neem de hele familie mee.

Bekijk het magische programma14. De Grote ZooiZee Natuurmuseum Fryslân


zet deze herfstvakantie zwerfvuil centraal. Bekijk samen de vondsten van een wadstruner, doe onderzoek met bubbelthee, haal met een graafmachine afval uit het zand en maak een plastic-vrij zeepje.

Gratis extra activiteiten15. Kermistfeest


Het is het hele jaar al feest in het jarige Zuiderzeemuseum, maar als de Oudhollandse kermis neerstrijkt in het buitenmuseum, gaat het dak eraf! Geniet in de herfstvakantie van de gratis attracties; ook 's avonds op 21 en 28 okt!

Zwieren en zwaaien16. Word een onderzoeker

Ga deze vakantie samen op onderzoek uit en krijg een kijkje onder de motorkap van de wetenschap bij het gloednieuwe Universiteitsmuseum Utrecht. Er zijn extra activiteiten voor het hele gezin. Bezoek ook de Oude Hortus!

Uitjes naar het UMU17. Ontdek het Mediamuseum

Van 14 t/m 29 oktober zijn er extra activiteiten in het Mediamuseum. Bezoek Nova & de Herinneringenmachine, check de smartphone goochelshow en kom alles te weten over 30 jaar gaming in de tijdelijke tentoonstelling. Benieuwd?

Bekijk het hele programma18. ARTIS-Micropia kleurroute

Veel microben gebruiken de mafste kleuren om te concurreren, zich te voeden of te communiceren. Deze kleurrijke wereld zie je niet met het blote oog. Deze herfst kun je ze bekijken door in te zoomen in ARTIS-Micropia.

Van 14 t/m 31 oktober19. Ode aan de zee en boten

Alles over boten en de zee. Maar ook zeemonsters kleuren en meelezen over Bibi Kayman en de Zee van liefde. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam vult de herfstvakantie met zoveel leuke extra kinderactiviteiten. Al leuk vanaf 2 jaar!

Alle extra activiteiten20. Dit is kwast!

Kwast was Rembrandts hondje. Vandaar dat je hem op veel van zijn schilderijen ziet, lollig hè? En Kwast kent alle hoeken & gaatjes van zijn voormalige huis, het Museum Rembrandthuis. Kom je mee speuren met de nieuwe multimediatour?

Over Kwast en speurenNog meer tips net buiten de regio...

21. Spellenspektakel in Utrecht


Superveel leuke gezins- en kinderspellen liggen klaar om gespeeld en getest te worden. Ontdek 4 & 5 november de leukste spellen én het Speelgoedfestival tijdens het Spellenspektakel in Jaarbeurs Utrecht. Klaar om te spelen?

Tickets voor gezinsuitje22. Familieconcert Halloween | 6+

De musici van de Nordwestdeutsche Philharmonie komen op 29 oktober naar Het Concertgebouw. En ze nemen de griezeligste muziek mee. Spanning en sensatie van Mendelssohn, de vurige hel volgens Stravinsky en een trollendans!

Griezelig concertEen hele fijne vakantie gewenst!

Voor nog meer inspiratie check je onze Uitagenda en Eropuit-pagina! En voor nog meer herfsttips bekijk je onze Blogpagina. Naar de website