• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Leuke tips voor vaderdag!

30 mei 2024
Zondag 16 juni is het weer Vaderdag. Dé dag om papa eens even flink in het zonnetje te zetten. Want ook jij hebt toch de leukste, de liefste en de fijnste papa van de hele wereld?
De leukste vaderdag tips!
Luchtvaartmuseum Aviodrome
Laat je omverblazen in de straaljagerexpositie 'sneller dan het geluid'. Oefen je vliegskills in de vluchtsimulators en ontdek alle binnen- en buitenspeeltuinen. Ook met Vaderdag is er weer van alles te beleven bij Aviodrome



Batavialand
Nog zo'n stoer uitje om met papa te beleven: een bezoekje aan Batavialand! Dit museum bestaat uit een scheepswerf waar je unieke oude ambachten kunt beleven. Daartegenover, aan het water, ligt de reconstructie van het 17de-eeuwse schip de Batavia. Er is nog veel meer te beleven, ontdek het allemaal!

Expeditie Vaderdag
Met Vaderdag wil je natuurlijk je vader een fantastisch kado geven. Maar je wil zelf ook lekker plezier hebben! Dat kan met de Vaderdag Expeditie van Outdoorpark SEC, een echt avontuur.

Met vader aan het hoofd van jullie team ga je aan de slag. Iedereen helpt mee om uitdagingen te overwinnen



Nationale archeologiedagen

Maak Vaderdag extra bijzonder dit jaar en duik samen de geschiedenis in tijdens de Nationale Archeologiedagen! Er is een bomvol programma met allerlei leuke kinderactiviteiten. Een leerzaam en leuk uitje



Stoere buitenactiviteiten
Ontdek op het buitenterrein van het Nationaal Militair Museum de prachtige natuur en doe mee met stoere activiteiten. Leuk voor papa en kinderen! Ga klimmen en klauteren in de speeltuin of maak je klaar voor een watergevecht bij de waterbaan. Test met de hele familie je conditie op de stormbaan. Wie is er als eerste aan de overkant?




Almere City Run
Voor sportieve papa's is dit een geweldige activiteit om samen met de kids te doen: De Almere City Run! En ook dit jaar is er wederom een leuke kidsrun waar je aan mee kan doen. Iedereen van jong tot oud en van getraind tot ongetraind kan hieraan deelnemen.



Festival het Groene Geheim
Dat is tof! Op 16 juni organiseert Stadslandgoed de Kemphaan het klassieke muziekfestival het Groene Geheim. Dit zomerse festival op het prachtige stadslandgoed in het Almeerderhoutbos van Almere staat garant voor een betoverende middag vol ontdekkingen en gezelligheid voor het hele gezin.



Ouder en kind workshop
Goed nieuws voor iedereen die een leuke en creatieve activiteit zoekt om samen met je kind(eren) te doen! ARTelier Palet Gezelschap organiseert namelijk speciale kunstworkshops voor ouder en kind bij De Blauwe Reiger in Almere Haven. Super leuk om samen met papa te doen!



Leuke dingen doen
Vind je het leuk om er met papa een dagje op uit te trekken? Trek de natuur in voor een leuke kindvriendelijke wandelroute of fiets een leuke familieroute! Maar je kunt natuurlijk ook samen naar  een museum of naar een leuke film of theatervoorstelling. Kijk dan in onze Uitagenda, die staat boordevol leuke tips.

Gezellig samen eten
En bij veel restaurantjes kun je die dag terecht voor een speciale Vaderdagbrunch, een bijzonder ontbijt of een gezellig etentje. Ook deze tips staan in onze Uitagenda. Kijk ook eens in onze categorie Uit eten. Hier vind je verschillende kindvriendelijke restaurantjes, waar je ook op Vaderdag natuurlijk goed terecht kunt.

Een fijne Vaderdag!

TIP: Oeps, heb jij nog geen cadeautje voor Vaderdag? Bekijk hier 24x inspiratie voor een lieve Vaderdag verrassing! Naar de website