Merry X-Mas & Happy New Year!

24 december 2022
Nog even de laatste kerstinkopen doen, kersthapjes voor het kerstdiner op school maken en de laatste lunchtrommels vullen en dan 2 weken kerstvakantie! Is jullie planning al gevuld? Hierbij een aantal van onze suggesties!

Crossen in de kerstvakantie

Vakantie bij Indoor mountainbike betekent fietsen met kerstvoordeel en speciale arrangementen! De Familie X-Mas clinic leert jullie de fijne kneepjes van het vak, op vrijdagen kun je de kerstroutes ontdekken en er is warme choco!



Magische Kerstmarkt

Op het terrein van Hans & Grietje strijkt in december een magische Kerstmarkt neer. Allerlei kerstspulletjes en warme lekkernijen zorgen voor een echt winters gevoel. Extra leuk: op 1e en 2e Kerstdag is er een levende kerststal aanwezig!



Kerstprogramma Kunstlinie

Jippie! Het is kerstvakantie. Dat betekent dat er weer de mooiste, vetste en leukste producties te zien zijn bij Kunstlinie in Almere. Zoals de toffe familiemusical Kruimeltje of De Regels van Floor. Kom ook en ontdek het zelf!



Een warm en voordelig uitje

Brrr.. is het koud of vies weer? Ga dan een film kijken in Het Nieuwe Filmhuis in De Nieuwe Bibliotheek in Almere! Er draaien in de kerstvakantie namelijk extra veel toffe jeugd en familiefilms. Zo zit jij er warmpjes bij deze vakantie. 



Jumping Jack - Jacks Forest

Als je aan de winter denkt dan kunnen lampjes en spannende geluiden niet ontbreken. Bij Jacks Magic Forest ga je met je golfclub een wereld vol neon holes en magische klanken binnen. Wandel mee langs boselfjes en pratende bomen!



De hond die licht gaf (8+)

Ontmoet Victoria, haar hondje tosti en het geheimzinnige boek ‘Frankenstein’ bij Corrosia. De ideeën uit het boek zorgen voor spannende ontdekkingen en gekke proefjes. Extra cool! Kinderen kunnen met VR brillen een virtuele reis maken!



Land Art Familietour

In de kerstvakantie komt de Land Art Familietour beschikbaar! Ontdekbijzondere landschapskunstwerken en doe de opdrachten. Hebben jullie alle letters verzameld? Dan wacht aan het eind van de tour een mooie verrassing!



Een magische kerstvakantie

De Orchideeën Hoeve wordt in december nog magischer! Het indoorpark is versierd met felle kleuren en talloze lampjes. Magische kaarsjesavonden, avonturen in de jungle en een kerstmarkt brengen de winterwereld tot leven!



Kerst bij Museum Schokland

Museum Schokland is het perfecte uitje voor jong en oud in de kerstvakantie! Met kinderworkshops, zoals een snowglobe maken en knutselen met Wollie. Verken bovendien het voormalig eiland tijdens de gratis rondleidingen! Kom jij ook?



Kids Winterkamp 7+

Zoek je een actieve vakantie-invulling? Dan is de vakantiecursus van Krav Maga echt iets voor jouw zoon/dochter! Tijdens de vakantie zijn er verschillende lessen zoals zelfverdediging, weerbaarheid & zelfontwikkeling. 




Net buiten Flevoland

Zuiderzeelicht

Wandel in de avonduren door de sfeervol verlichte straatjes van het buitenmuseum en laat je meeslepen door het ontroerende verhaal over hoop, liefde en verlies tijdens Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum.



Verzetsmuseum weer open!

Het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam is sinds 2 december weer open. De volwassen versie is vernieuwd en geschikt voor wat oudere kinderen. Junior blijft fascinerend om samen te bezoeken en beleven. Kom je kijken?



Op ontdekkingsreis bij 't NMM

Volop actie bij het Nationaal Militair Museum! Een speurtocht 'Wintermissie', F-16 tentoonstelling, de Xplore en zelf rijden in een mini-jeep over het buitenterrein. Doe ook een wens, wie weet wordt die van jullie vervuld...



Kerst in ARTIS

ARTIS hult zich in de kerstvakantie in winterse sferen! Ga mee met de winterrondleiding, tuur naar wintersterren, vraag de laborant alles over microben, denk mee met grootse vragen in het Groote Museum of stap in de draaimolen.



24x uitjes door het land

De kerstvakantie is hét moment om leuke dingen met je gezin te doen. We hebben speciaal voor jou onze 18 favoriete uitjes door heel Nederland én 6 fantastische thuis- en cadeautips voor jullie op een rijtje gezet. 



Beestenboel in Rijksmuseum

Voor een beestachtig leuk familie programma moet je in de kerstvakantie in het Rijksmuseum zijn! Er zijn creatieve workshops, spannende speurtochten, ga op pad met Pim & Pom en ontdek alles over coole insecten in het insecten-lab!



Veel plezier!